pátek 19. července 2024

RC recenze: Svatební přípravy

Kus mého srdceAutor: Fiona Leitch
Počet stran: 248
Série: Vraždy v Cornwallu
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Alpress

Rok vydání ČR: 2024
Všechny tři jsme vylétly z kuchyně na dvorek za provozní budovou hotelu. Šly jsme za vyděšeným hlasem, který začal volat o pomoc. Oběhly jsme nároží a pokračovaly na zahradu. Mířily jsme k jezírku, u kterého jsem si včera večer povídala s Mel a kde se začal tvořit hlouček, sestávající z hotelového personálu a hostů. 

Jodie pověsila kariéru policistky na hřebík a chystá se začít nový život ve svém rodném městečku. Jenže tyto plány ji překazí nález těla. Podaří se Jodie vetřít do vyšetřování a odhalit vraha? 

Jodie skončila u policie a se se svojí dcerou se stěhuje zpět do rodného městečka v Cornwallu, kde se chystá vést cateringovou firmu. Jenže její první zakázka v nové práci nedopadne zrovna valně. Místo toho, aby chystala občerstvení na svatbě bývalého přítele, musí řešit jednu pohromu za druhou. Rvačka na předsvatební večeři je pouze začátek následovaný zmizením nevěsty a objevením těla. A když je ze všeho podezřelý její bývalý přítel, rozhodne se, že je nejvyšší čas se do případu vložit. Podaří se jí vypátrat viníka? 


A všichni mlčeli mě zaujalo díky pozitivním recenzím ostatních a tím, že se to skutečně stalo. A co na ní říkám po přečtení?  

Pokud hledáte takovou odlehčenou detektivní jednohubku, tak se Svatebními přípravami nešlápnete vedle.
Celá kniha je totiž napsaná v jednoduchém stylu a nechybí ani úsměvné dialogy mezi hlavními hrdiny a vtipné momenty, které vám vykouzlí úsměv na tváři. Nečekejte tedy žádnou zamotanou kriminální zápletku, i když ji autorka měla poměrně dobře zpracovanou. Ani se zde nedočkáte žádné zběsilé honby za důkazy.
Hlavní hrdinkou je zde totiž bývalá policistka Jodie, která má zakázáno do případu strkat prsty, ale zabraňte jí v tom, když je hlavním podezřelým její přítel z dětství a ona je přesvědčená, že to v žádném případě nemohl udělat. Proto většina vyšetřování probíhá spíše formou rozhovorů, než nějakou forenzní prací.
Nemusíte se tak ani bát krvavých detailů. Pár těl se v knize sice najde, ale nekonají se u toho žádné morbidní popisy, kvůli nimž byste nemohli v noci spát.
Hlavní hrdinka Jodie i její rodina tvoří poměrně zajímavou, ale hlavně sympatickou směsici, jejichž všetečné poznámky vás budou bavit a snadno si celou skupinku oblíbíte. Jediný, kdo vám tak možná trochu poleze na nervy je nabručený policejní vyšetřovatel.
Co se stylu vyprávění knihy týče, tak bych řekla, že se čte docela dobře. Jen malou výtku si neodpustím k poznámkám v závorkách, které mě při čtení rušily. A na můj vkus mohlo být v knize o kapku víc akce, ale to už by to nebyla ta správná odpočinková kniha. Jsem rozhodně zvědavá, co přinese další díl. 

Pokud hledáte odpočinkovou detektivku, která neobsahuje potoky krve, ani morbidní detaily, ale za to nabízí vtipné pasáže a odlehčenou atmosféru, tak sáhněte po úvodním dílu Vražd v Cornwallu, protože si myslím, že Svatební přípravy se vám trefí přímo do noty. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Alpress
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 3/5

Obálka: 3/5


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)