pondělí 15. února 2016

Pondělní knižní tip (7)

Nejspíš díky tomu, že jste nám včera drželi palce, jsem dnes od veterináře slyšela dobré zprávy, a to, že výsledky testů mého psa neukazují, podle slov veterináře, "nic zajímavého". A právě díky téhle zprávě a vašim včerejším komentářům se mi vrací chuť do blogování, takže bych vám ráda poděkovala :).

No, a teď už k mému večernímu tipu. Jedná se o jednu skvělou sérii, kterou můžu číst pořád... kdo četl, určitě se mnou souhlasí.


Rudá jako rubín - Kerstin Gier (Drahokamy)

Rudá jako rubínAnotace: 
Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

Co můžete čekat: 


Klady:

+ jednoduchý styl - Autorka má velmi sympatický styl psaní, který není nijak složitý, až působí dojmem pro děti, ale přesto kniha dokáže zaujmout a vy se nebudete moci odtrhnout.
promyšlenost příběhu - Pokud hledáte příběh, který se bude prolínat všemi díly série, jsou Drahokamy přesně to, co hledáte, protože některé události, které se stanou v Rudé, ovlivňují to, co se stane v závěrečném dílu.
Hlavní hrdinové - Kerstin Gier dokáže své postavy vykreslit opravdu skvěle. Obzvlášť se jí povedl jeden trošku otravný chrlič, který se bohužel vyskytuje až v druhém díle.
+ Velká pravděpodobnost, že si sérii zamilujete - Upřímně? Neznám nikoho, kdo by si tuhle sérii po jejím přečtení nezamiloval. Proto, pokud jste knihy ještě nečetli, měli byste to napravit.


Zápory:

- Možná trošku naivní láska - láska mezi hlavními hrdiny může působit trošku nereálně...

10 komentářů:

  1. Bože můj,ty mi to tak zhoršuješ ! :-D :-D
    První a druhý díl mám doma a mám takový blbý pocit,že se neudržím a do téhle série se pustím,protože mě všichni na tuto sérii lákají a jak je to dokonalé atd,...Já se asi vážně neudržím :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele u téhle série neváhej a rovnou se do ní pusť, opravdu za to stojí :D

      Vymazat
  2. Tak to jsem moc ráda, že se psíkovi nic nezhoršuje. :))
    Noo, tak toto jsem ještě nečetla a ani o tom neslyšela, aspoň někdo mi rozšiřuje info o zajímavých knížkách. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky, snad bude v pořádku :).
      Neslyšela? To musíš napravit, Drahokamy jsou naprosto dokonalé :D

      Vymazat
  3. O knihe i sérii som už čo to počula a vo všeobecnosti je pomerne obľúbená :-) Rada by som si ju prečítala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jestli na sérii někde narazíš, tak neváhej a pusť se do ní, je bezvadná :D

      Vymazat
  4. Jedna z nejlepších sérií, tento tip naprosto schvaluju! :3

    OdpovědětVymazat
  5. Na tuto sérii se už dlouho chystám, snad na ni brzy dojde :) Hezký tip, líbí se mi stručně shrnutí kladů a záporů, to člověku hned pomůže rozhodnout se, zda to pro něj je, nebo ne. Díky!
    Hezký den,
    K

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K téhle sérii se dostaň určitě co nejdříve, je totiž opravdu bezvadná :). Děkuji :D Mně právě takovéhle články chyběly, tak jsem se do nich pustila sama :D
      Tobě také přeji pěkný den :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)