neděle 5. listopadu 2017

Rabování knihovny (40)

Tak jsem zase byla navštívit naši malou knihovnu s tím, že jdu jenom vrátit půjčené knížky... To bych tam ale zase nemohla objevit ty poklady, co jsem tam našla :).

Tentokrát jsem si vybrala další tři knížky. Tou první je Navždy a věčně. Jak už jsem říkala, autorku Jennifer L. Armentrout naprosto zbožňuji, takže když jsem spatřila její další knížku, kterou ještě nemám přečtenou, neváhala jsem a sáhla po ní.

Navždy a věčněPro někoho může být mlčenlivost zbraní. Pro Mallory „Myšku“ Dodgeovou představuje štít. Naučila se, že nejlepším způsobem, jak přežít, je neříkat nic. Přestože od její noční můry uplynuly už čtyři roky, dělá si starosti, že svůj strach nikdy nepřekoná.

Po letech domácího vyučování adoptivními rodiči se musí Mallor
y postavit čelem k tomu, že maturitní ročník stráví na veřejné střední škole. V hlavě se jí odehrávaly všelijaké děsivé scénáře, nikdy se jí však ani nesnilo o tom, že hned první den ve škole narazí na Ridera Starka, svého kamaráda a ochránce, kterého neviděla už od dětství.

Netrvá dlouho a Mallory si uvědomí, že pouto, jež kdysi s Riderem sdílela, nezesláblo. Naopak, čím víc se jejich vztah prohlubuje, tím víc vychází najevo, že dívka není jediná, kdo zápasí s minulostí. Když se Riderův život vymkne kontrole, Mallory se musí rozhodnout, jestli zůstane mlčet, nebo promluví. Kvůli lidem, které miluje, a kvůli vlastní budoucnosti musí pravda vyjít najevo.


Druhou knížkou je Dívka, jíž jsi tu zanechal od Jojo Moyes. Tuhle knížku mi neustále doporučovala sestřenka, takže když jsem jí v knihovně objevila, rozhodla jsem se, že si ji domů vezmu taky. Od této autorky jsem četla pouze Než jsem tě poznala a to se mi velmi líbilo, tak jsem zvědavá na tohle.

Dívka, již jsi tu zanechalPíše se rok 1916, když francouzský malíř Édouard Lefevre odchází bojovat na frontu. Jeho mladé manželce Sophii zůstává na památku její portrét, na svou dobu poněkud nezvyklý. Poté co městečko, kde Sophie žije, padne do rukou Němcům, ocitají se jeho obyvatelé na samé hranici absolutní bídy a pro kousek chleba musejí často dát všanc i holý život. A tehdy Sophiin portrét upoutá pozornost nového Kommandanta. Německý důstojník je obrazem doslova posedlý a Sophie je odhodlaná riskovat cokoliv – rodinu, svou pověst i život –, jen aby mohla znovu spatřit svého muže... O bezmála sto let později dostane Liv Halstonová od svého muže darem působivý portrét mladé ženy, který koupil za pár šupů na ulici. Posléze se ovšem ukáže, že obraz má nesmírnou cenu, a rozhoří se boj o to, kdo je jeho skutečným vlastníkem. A Livino přesvědčení o správnosti věcí podstoupí náročnou zkoušku. Stejně jako Sophie je však pevně odhodlaná bojovat za to, co má na světě nejraději...

A poslední je kniha, kterou si chci přečíst už opravdu, ale opravdu dlouho. Silo je celkem dost chválená kniha a já jsem opravdu zvědavá, jaká bude, i když nevím proč, teď mám trošku obavy z toho, se do ní pouštět. Pokud jste ji četli, podělte se do komentářů o to, jaká byla.



SiloV silu pod zemí, zamořenou jedy, se ukrývají lidé: naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt… Po letech udržování křehké rovnováhy se však systém octne před zhroucením. Hluboko ve spodních...

Četli jste? 





10 komentářů:

  1. Já taky nedokážu z knihovny odejít s prázdnou. :)) užij si čtení. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné úlovky! :)
    Hlavně Navždy a věčně... ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  3. Jo, odejít z knihovny a nic si nevypůjčit, to prostě nejde.. :D Na "Dívku, jenž jsi tu zanechal" se také chystám. Užij si čtení a těším se na recenze! :)

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :D Dívku už mám dočtenou a musím říct, že mnohem víc se mi líbila kniha Než jsem tě poznala

      Vymazat
  4. Poznám všetky tri knihy, ale nečítala som ešte ani jednu :D Najviac ma zaujala posledná, Silo je mi žánrovo najbližšie, ale verím, že sa ti budú knihy páčiť :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Silo se také hrozně těším, tak jsem zvědavá, jak se mi bude líbit :)

      Vymazat
  5. Silo se mi moc libilo, i kdyz to bylo takove trosku pomalejsi a nudnejsi... ale obahove super :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem o Silu slyšela, tak doufám, že mě to neodradí :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)