úterý 1. ledna 2019

Knižní shrnutí - prosinec 2018

V prosinci se mi ve čtení hodně dařilo a po dlouhé době jsem zase přečetla velký počet knih. I když největší zásluhu na tom má právě období Vánoc - dlouhé volno, kdy jsem přečetla většinu knih. Vlastně se mi podařilo přečíst 4 knihy za 6 dnů, z čehož jsem měla obrovskou radost.
Mimochodem přeji všechno nejlepší v roce 2019 a spoustu přečtených knih :)


Počet přečtených knih: 7

Celkový počet přečtených stránek: 2 418

Nejčtenější nakladatelství: CooBoo



Autor měsíce: Tentokrát jsou dva, Amie Kaufman a Jay Kristoff za skvělé zpracování knihy Illuminae.

Kniha měsíce: Překvapivě vyhrává kniha Temnota. Docela jsem se jí obávala, ale nakonec se mi dost líbila.

Mužská postava měsíce: Ezra z Illuminae. Nejde si ho nezamilovat!

Ženská postava měsíce: Kady z Illuminae. Sebevědomá hlavní hrdinka, která se nebojí rozdávat rány.

Záporák měsíce: Tak teď opravdu těžko říct. Věděla bych o jednom, ale to ve výsledku zase takový záporák nebyl... A abych pravdu řekla, tak mi vyloženě nějaký dobrý záporák tento měsíc do oka nepadl.

Pár měsíce: Kady a Ezra. Ti dva tvoří bezvadnou dvojici.

Překvapení měsíce: Rozhodně Temnota. Dost jsem se téhle knihy obávala, kvůli rozporuplným názorům ostatních, ale nakonec mě kniha mile překvapila a bylo to přesně to, co jsem chtěla číst.

Zklamání měsíce: Tento měsíc jich bylo více a nevím, které vybrat. Zklamala mě Koruna, protože to už prostě nebylo ono. Dále to byla Loď, kde jsem čekala vtipnou jízdu a toho jsem se nedočkala a také mě zklamala Krutá krása, která mi celkově nesedla. Ale z těchto tří nedokážu vybrat "vítěze".

Nejhezčí obálka měsíce: Obálky se tento měsíc hodně vyvedly a dalo mi dost práce vybrat, ale jakmile je ve výběru nějaká kniha ze série Selekce, má vítězství skoro jisté, takže volím Korunu.

Nejhorší obálka měsíce: Že by se mi nějaká úplně nelíbila, tak to se tento měsíc nestalo, ale jestli musím vybrat, tak asi Loď.

Nejsympatičtější postava měsíce: Asi Ezra, toho kluka jsem si fakt oblíbila.

Nejotravnější postava měsíce: Radu z Temnoty. Přesně tenhle typ ufňukaných hlavních hrdinů nemám ráda.

Jak se dařilo minulý měsíc vám? 

2 komentáře:

  1. Krásné shrnutí, a ještě hezčí počet knih. :) Korunu jsem nečetla, ale mám ji v plánu, jelikož je to poslední kniha, která mi ze série zbývá. Ale děsím se jí, protože poslední díly mě fakt nebavily. A Illuminae si chci též přečíst, jen se k ní dostat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Jej, tak jestli tě nebavily první díly, tak si myslím, že ani zde nebudeš nadšená :) Illuminae je bezva, už mám doma další díl, jen si najít čas, abych se k němu dostala... :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)