úterý 28. dubna 2020

RC recenze: Woodwalker: Nebezpečné přátelství

Woodwalkers (2). Gefährliche Freundschaft | ARENA VerlagWoodwalker: Nebezpečné přátelství - Katja Brandisová | Kniha na ...Autor: Katja Brandis
Počet stran: 272
Série: Woodwalker
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Bookmedia

Rok vydání ČR: 2019
Cizí auto nás předjelo tak těsně, že se nás málem dotklo, a zařadilo se před nás. "A teď nás zastaví," zamumlal Theo. 
Předpokládal správně, auto zpomalovalo, nepustilo nás před sebe a donutilo nás také brzdit. Theo sevřel volant oběma rukama takovou silou, že jsem se obával, že ho rozlomí. 
"Jen počkej, ty prevíte!" polohlasně vyhrožoval Theo - a když auto před námi ještě stále brzdilo, prudce strhl volant a prostě vyjel ze silnice a pokračoval dál.    


Pokračování příběhu chlapce, který je jak člověkem, tak i pumou a snaží se naučit tomu, jak tyhle dva odlišné světy skloubit. 

Další školní rok začíná a s ním i nová dobrodružství. Carag a jeho přátelé již nebudou pouze v bezpečí školy, ale tentokrát budou vysíláni na speciální expedice, které mají prověřit jejich schopnosti a naučit je spolupráci. Zní to sice dobře, ale nebude to tak jednoduché, jak se může zdát, protože Carag si udělal velmi mocného nepřítele.

Katjabrandis tagged photos and videos - Instagram Viewer - Imglade
zdroj

Po konci prvního dílu, jsem se těšila na pokračování, které mě stejně jako předchozí příběh, okouzlilo nádhernou obálkou. No a co říkám na Nebezpečné přátelství? 

Latest | Woodwalkers Amino
Přidat popisek
Další školní rok začíná a my se vracíme do školy slečny Clearwaterové, kde na nás čekají další dobrodružství. A už teď můžu říct, že to bude stát za to.
Pokračování Woodwalkera s názvem Nebezpečné přátelství je totiž ještě o něco lepší, než předchozí díl. Ale vezmeme to hezky popořádku.
Autorka píše velmi čtivě, nezdržuje se zbytečnými popisy a její příběh je přímočaře jednoduchý přesně tak, aby bavil mladší čtenáře. Ale ani těm odrostlejším zde nebude vadit absence složitějších zápletek, protože příběh vám jednoduše učaruje.
Jednoduchý styl psaní v kombinaci s větším písmem a nádhernými ilustracemi vypovídá o tom, že knížku budete mít přelouskanou pomalu na jeden zátah.
Druhý díl Woodwalkera je také mnohem akčnější, a to hlavně díky speciálním expedicím mezi lidi.
Tyto expedice ale zároveň přináší i spoustu vtipných situací a navíc pomohou utužovat vztahy mezi hrdiny, což je příjemným zpestřením příběhu.
Frankie Ellsberg | Woodwalkers Wiki | Fandom
zdroj
Určitě vás potěší i fakt, že Nebezpečné přátelství, jak už jsem informovala na začátku recenze, není pouze vycpávkovým dílem, jak se mnohdy u druhých dílů stává, ale děj se postupně posouvá kupředu a graduje, takže si po celou dobu udrží vaši pozornost.
Mírně rušivě však mohou působit chyby, kterých je v příběhu celkem dost. Nejedná se totiž pouze o překlepy, ale i špatné formátování v textu, což je opravdu škoda, protože to většinou vytrhne ze začtení.
Co se rušivých elementů v ději týče, může vás trochu zarazit fakt, proč by se hlavní padouch tolik soustředil právě na našeho mladého hrdinu, ale to už k příběhům pro mladší prostě patří a starší čtenář se nad tím prostě jen chvilku pozastaví.

Woodwalker je příjemnou oddechovkou určenou hlavně mladším čtenářům, u kterých věřím, že z příběhu budou nadšení, ale ani starší čtenáři nebudou zklamaní, protože se jedná o vtipné, akční a příjemné čtení, které přelouskáte během večera.

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu (až do 10.5.2020 se slevou!).
 


HODNOCENÍ

Kniha: 4/5

Obálka: 5/5

6 komentářů:

  1. Knížku neznám, ale vypadá to, že by se mi mohla líbit. Asi po ní začnu koukat. Super recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkná recenze. :) Jak tak přemýšlím, začínám věřit tomu, že to pro mě asi nebude. Přece jen teď si dávám pauzu od knih pro mládež. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Jasně, každá kniha není pro každého :). Tak to já mám knihy pro mládež stále ráda :D

      Vymazat
  3. Pěkná recenze. :) Mám ráda knihy, které, ačkoliv jsou primárně pro mladší čtenáře, potěší i dospělé. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)