středa 16. března 2016

Rabování knihovny (22)

Týden zase uplynul, což znamenalo, že jsem se šla podívat do knihovny, co mají nového. A opět jsem se držela při zemi, protože jsem si odnesla pouze tři knihy.


První knihou, kterou jsem si v knihovně vyhlídla, je celkem dost vychvalované Všechno, úplně všechno. Nečetla jsem anotaci, ale obávám se, že to bude na můj vkus až moc romantické, ale jsem na příběh zvědavá.
Všechno, úplně všechno
Tato originální prvotina vypráví o dívce, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala. Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.

Ahoj. Jmenuji se Madeline Whittierová a jsem nemocná. Moje nemoc je vzácná a málo známá. Jsem totiž alergická na celý svět. Vůbec nevycházím z domu, nebyla jsem venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídám, jsou moje máma a ošetřovatelka Carla.

Ale pak se jednoho dne u vedlejšího domu objevilo stěhovací auto. Vykoukla jsem z okna a uviděla ho. Byl vysoký, štíhlý a celý v černém – černé triko, černé džíny, černé tenisky a černá pletená čepice, která mu zakrývala vlasy. Zachytil můj pohled a upřeně se na mě zadíval. Já jeho upřený pohled opětovala. Jmenuje se Olly.

Možná že nemůžeme předvídat budoucnost, ale některé věci přesto předpovědět můžeme. Například to, že se do Ollyho zamiluju, je jisté. A téměř jisté taky je, že to bude katastrofa.

Příběh o bezmezné radosti i nekonečném smutku, které zažíváme, když prorazíme stěny své ulity a kvůli lásce uděláme něco úplně bláznivého (a smrtelně nebezpečného).


Druhou knihou, kterou se mi podařilo ukořistit je zatím poslední u nás vydaný díl série Pax. Jsem zvědavá, co si autoři vymysleli tentokrát.

Neviditelný zlodějObyvatelům Mariefredu se začínají ztrácet věci. Z krádeží podezírají Alrika. Ale kdo je opravdový zloděj?

A jak nebezpečný může být? Dokážou Alrik s Viggem přesvědčit ostatní, že za mizením věcí může být magie? Svou roli sehraje i výstřední bratr Estrid a Magnara Henry Nazdárek — učí Vigga kouzla a ten zjistí, že na to má překvapivý talent…

I v tomto díle série PAX urazí Alrik a Viggo pořádný kus cesty, a to nejenom v pátrání po černé čarodějnici ohrožující jejich město, ale také při poznávání sebe samých a objevování hodnoty opravdového přátelství.

Série PAX je nakažlivá jako knihy o Harrym Potterovi, napínavá jako příběhy Percyho Jacksona a tak originální, jak jen nová klasika může být.


A poslední výpůjčka byla spíš pro kamarádku, která si chtěla přečíst pokračování Slzy, protože se jí první díl moc líbil. Já ze Slzy byla spíše zklamaná, ale nejspíš se na Vodopád mrknu také, přeci jenom, ta obálka je krásná. 

VodopádStrhující milostná sága plná ničivých tajemství a temné magie o dívce, jejíž slzy mají sílu vynést na povrch ztracený kontinent Atlantidu, pokračuje. Eurečiny slzy zaplavily zemi a nyní Atlantida roste a s ní i moc zlého vládce Atlase. Eureka je jediná, kdo ho může zastavit, ale nejprve se musí naučit, jak bojovat. Ku pomoci jsou jí naštěstí přátelé. Vydává se na cestu přes oceán s kamarádkou Cat, její rodinou, Anderem a rovněž oslňujícím, ale i tajemným Sadařem, který Eurece přislíbil, že jí pomůže najít Solona. Ten totiž jako jediný ví, jak porazit velkého Atlase. Eureka má šanci zachránit svět, ale co všechno bude muset obětovat? Nebude právě její láska k Anderovi zároveň největší překážkou?
Druhý díl úspěšné série Slza od bestsellerové autorky série Andělé.

(Zdroj anotace: databazeknih.cz)

Už bych měla přestat chodit do knihovny a sepsat všechny recenze... no, snad brzy, ale knihovně se nedá odolat. Mimochodem, co na knihy říkáte? 

10 komentářů:

  1. Doufám, že "Všechno úplně všechno" se ti bude líbit :) Nemyslím si že to bude nějak extra romantické, ono je to tam sice zaměřeno na pocity, ale ne jenom ohledně kluka, ale i jiných věcí, co jsou v životě dost důležité, jako třeba její vlastní život. Tak snad se ti bude nakonec líbit ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, slyšela jsem na ní samou chválu, tak jsem zvědavá :D Vypadá zajímavě, to musím uznat, snad se k ní dostanu brzy :D

      Vymazat
  2. Všechno úplně všechno nevypadá špatně. Doufám, že napíšeš recenzi :-D
    Přeji příjemné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Kdysi jsem četla od Lauren Kate knížku Pád, od té doby bych si ráda přečetla i Vodopád, ale ještě jsme se k tomu nedostala :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já Pád také četla i Slzu, ale ta mě moc nenadchla, tak uvidím, jestli se do Vodopádu budu pouštět.

      Vymazat
  4. Všechno, úplně všechno si chci také sehnat, kniha vypadá skvěle.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkné úlovky! Na Všechno, úplně všechno, jsem četla spoustu pochvalných recenzí, tak snad se Ti bude knížka líbit :) Přeji příjemné čtení :) Hezký večer :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě také, tak jsem byla zvědavá, co se z toho vyklube :D Děkuji :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)