čtvrtek 24. března 2016

Rabování knihovny (23)

V úterý byl opět čas na to, abych se vydala do knihovny, kde jsem se konečně osobně potkala s Aires a určitě si dokážete představit, jak to vypadá, když se v knihovně potkají dva zapálení knihomolové... ale o tom by byl článek na dlouho, proto nebudu zdržovat a přejdu rovnou k tomu, co jsem pěkného ulovila.


Původně jsem si chtěla jít pro Magii mrtvých, jelikož jsem kolem ní už tři týdny procházela a vždy na ní toužebně hleděla, ale pokaždé si řekla, že si ji půjčím příště. A světe div se, teď, když jsem si pro ní šla, tak už tam nebyla. Tak snad příště, ale místo toho jsem si půjčila první díl jiné série, na kterou si už dlouho brousím zuby, a tou jsou Upíři z Chicaga.

Holky někdy koušouŽivot vysokoškolačky určitě nebyl žádná sláva, ale k Merit prostě patřil. Dařilo se jí docela dobře, ovšem jen do chvíle, než ji napadl upír. Stihl si dát jen doušek, vyplašen jiným krvesajem. Ten se rozhodl, že nejlepší způsob, jak Merit zachránit, je přeměnit ji v nemrtvou.
Ukáže se, že její zachránce je mistrem upířího rodu Cadoganů. Merit se už nebude potit nad diplomovou prací. Bude se snažit zapadnout mezi upíří smetánku, obývající honosné sídlo v chicagské čtvrti Hyde Park, a být spolu s ostatními věrnou Ethanu Sullivanovi, „majiteli panství“.
Vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír má náležité kouzlo, bohužel taky očekává Meritin vděk a úslužnost. Jenže nepříjemná alergie na sluneční svit a Ethanovy postoje jsou tím nejmenším, co Merit znepokojuje.
Někdo po ní vytrvale jde. Její uvedení do nočního života v Chicagu bude možná prvním impulzem k rozpoutání války – a při té poteče krev.


Další dvě knihy již byly rezervace, které se mi hodí do projektu o J. McGuire. Přiznám se, že s tímto projektem jsem zatím moc nepokročila, ale snad to do konce měsíce napravím, ale nic neslibuji.
Takže první knihou byla pěkně tlusťoučká Prozřetelnost a druhou knihou mnohem hubenější Proroctví.

ProzřetelnostStrhující paranormální romance plná napětí. V městečku Providence se studentka Nina Greyová dostane do ohniska války mezi nebem a peklem. Dívka, otřesená náhlou smrtí svého otce, se s Jaredem Ryelem seznámí úplnou náhodou... nebo si to aspoň myslí. Přestože ji ten pohledný a trochu tajuplný mladík přitahuje, Nina je vůči němu podezřívavá. A když se začnou rojit otázky bez odpovědí, Jared riskuje všechno, aby si udržel ženu, nad kterou má bdít – a prozradí jí tajemství, o němž přísahal, že je bude chránit... 

ProroctvíNina se ještě nevzpamatovala z posledního souboje s peklem a už musí čelit dalším výzvám. Vedle svého studia na Brownově univerzitě pracuje jako stážistka v otcově někdejší společnosti Titan Shipping. Je ještě vyčerpaná z otcova nenadálého odchodu a navíc se jí pravidelně vracejí noční můry, v nichž je zabit násilnou smrtí. Vedle ostatních problémů, které musí řešit, však děsivým nočním obrazům nepřikládá patřičnou důležitost. A to se jí může stát osudným. Jsou pro ni totiž varováním… Jared má o Ninu strach a jedinou možností, jak ji zachránit, je získat zpět ukořistěnou knihu kouzel Ars Notoria. Do cesty se mu ale postaví noví nepřátelé a Jaredovy nejhorší obavy se vyplní. Musí se rozhodnout: buď se sám postaví peklu, nebo započne novou válku s nebem.


(Zdroj anotace: databazeknih.cz)

Co na mé úlovky říkáte? 

14 komentářů:

  1. Upíři z Chicaga mě taky docela lákají, tak jsem zvědavá na recenzi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy vyzerajú super, najmä posledné dve. Ja u nás v knižnici vždy natrafím až na dvojku, takže sa k nim akosi neviem dostať :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem slyšela, že Prozřetelnost není nic moc, tak snad nebudu moc zklamaná :D

      Vymazat
  3. Pěkné kousky! :)
    Také jsem byla v knihovně a to na lov novinek :-D Přeji pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Prozřetelnost a Proroctví bych si moc ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď jsem někde četla, že by je snad měli mít v Levných knihách :D

      Vymazat
  5. Jsem moc ráda, že jsme se konečně potkaly :D Musíme zase někdy vzít knihovnu útokem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já taky :D Já myslím, že se tam zase brzy potkáme, podle toho, jak tam obě chodíme často :D

      Vymazat
  6. Moc hezké knihy, poslední mě zaujala asi nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proroctví je pokračování Prozřetelnosti :D Ale prý to není nic moc, tak snad nebudu moc zklamaná :D

      Vymazat
  7. Prozřetelnost a Proroctví vypadají napínavě!! Jsem zvědavá na Tvé dojmy po přečtení :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)