čtvrtek 17. března 2016

RC recenze: Skrytá těla

Skrytá tělaAutor: Caroline Kepnes
Počet stran: 464
Série: Ty
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Domino

Rok vydání ČR: 2016
Platím hotově a nesu si fialky na East Seventh Street. Na květen je pořádné horko a já čichám ke květům. Rhode Island. Na Rhode Islandu jsem byl. Minulou zimu jsem jel do Little Comptonu. Byl jsem strašně zamilovaný a paralyzovaný představou, že bych mohl přijít o svou dívku - Guinevere Beckovou, budiž jí země lehká - a to kvůli její emočně rozhárané přítelkyni - Peach Salingerové, budiž jí rovněž země lehká. 


Joe Goldberg se opět vrací do akce ve strhujícím románu Skrytá těla, jen tentokrát s novou dívkou a vy mu opět budete držet palce a fascinovaně sledovat, zda mu to jeho štěstí bude přát i nadále. 

Joe přišel o svoji přítelkyni Beck a je přesvědčený, že už nikdy nikoho nebude milovat. A právě v tu chvíli se objeví Amy Adamová, která je přesným opakem Beck. Beck milovala různé sociální sítě a Amy nemá ani emailovou adresu. Joe jí je naprosto uchvácen, ale než stihne udělat další krok, jeho vyvolená zmizí do Los Angeles. A našemu hlavnímu hrdinovi nezbývá nic jiného, než se vydat na další lov...

zdroj

Volné pokračování úspěšného příběhu Ty nás opět přivádí k oblíbenému antihrdinovi, který má občas vražedné sklony, ale jeho snaha o najití dokonalé lásky obměkčila srdce již řadám čtenářek.

Pokud jste četli předchozí díl a opět se těšili na netradiční du-formu, musím vás zklamat. Autorka pozměnila styl psaní a vám se tak naskytne pohled na příběh psaný ich-formou. To ale nijak nesnižuje čtivost či napínavost příběhu. Právě naopak. Skrytá těla jsou stejně tak skvělým příběhem, jako bylo Ty.
zdroj
Autorce se podařilo bravurně navázat na předchozí děj a i nadále rozvíjet příběhovou stránku v podobném duchu. Při čtení se vám budou střídat pocity jako na houpačce a vy se prostě musíte smířit s tím, že vraždícímu Joeovi fandíte a přejete život plný lásky. Ve skrytu duše vám vždy zatrne, když se mu v cestě za štěstím objeví nějaká ta překážka a vy jen doufáte, že mu zrovna nedojde štěstí, u kterého se zdá, že má nekonečnou zásobu.
Po celou dobu příběhu budete svědky pomalé proměny hlavního hrdiny, toho jak si rovná priority a stanovuje nové cíle. I když se může zdát, že vraždy a stalking ustupují trochu stranou, protože se děj soustředí právě na hlavního hrdinu, nemusíte se bát, protože Joe se v tomto ohledu moc nezměnil a prostě nehodící se lidi odstraní. Možná právě proto působí kniha mnohem napínavěji a vtipněji, než první díl.
zdroj
Pokud jste slabší povahy a obáváte se detailních popisů mrtvol či způsobů jejich smrti, můžete se s klidem do knihy pustit, jelikož v tomto ohledu není příběh nijak zvlášť strašný. Jediné, s čím můžete mít trochu problém je občasná přehnaná vulgárnost, která se vyskytovala i v prvním dílu.
Kromě této drobnosti nelze knize nic vytknout. Takže jestli se cítíte na sympatického antihrdinu a nevadí vám nějaké to sprosté slovo či otevřená mluva o sexualitě, doporučuji tuto knihu vyzkoušet a užít si Joeovu vražednou posedlost.

Pokud se vám líbil předchozí díl, rozhodně byste si neměli nechat ujít ani tento, protože Skrytá těla jsou ještě lepší. Začátek je sice trochu pomalejší, ale vše vám vynahradí prostředek a hlavně závěr knihy, který je sice trošku otevřený, ale pořádně vydařený.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,7/5

Obálka: 3/5

18 komentářů:

  1. Skvěle napsaná recenze. Ach jo a já se opět nedostala ani k prvnímu dílu, ačkoliv mi byl několikrát doporučován, jsem já to, ale hrozná! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D To musíš napravit, je to zajímavé čtení :D

      Vymazat
  2. Skrytá těla mám ještě na tento měsíc připravená. Ty se mi zdálo takové průměrné - hodně mě zaujala právě du-forma, na kterou jsem se těšila i nyní, ale tak nevadí. Jsem zvědavá jestli mě Kepnes v tomto díle osloví více než v předchozím :)
    Pěkný den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to se do nich rychle pusť a přeji, aby se ti líbily :D Mně tenhle díl přišel lepší, i když je pravda, že díky du-formě bylo Ty takové netradiční :D

      Vymazat
  3. Tenhle typ četby asi není nic moc pro mě, ale sérii znám. Chm, já bych naopak nějaký ten detailnější popis mrtvol přivítala :D
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každému se líbí něco jiného, ale mě tahle série zaujala právě díky tomu, že je to z pohledu stalkera :D Mně by taky nevadil, ale nemůžeme mít všechno :D

      Vymazat
  4. Výborná recenze :) Skrytá těla už mám rezervovaná v knihovně a těším se na ně :) Teď koukám, že naše obálka i ta anglická jsou pěkné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Tak to přeji, aby se ti líbily :D Jo jo, jsou docela povedené.

      Vymazat
  5. Recenzia je super, kniha vyzerá vážne dobre a páči sa mi jej obálka, tá červeno-biela :-) Nečítala som tú prvú knihu, na ktorú táto nadväzuje, ale snáď sa k nim raz dostanem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Mně docela taky :D Tak to bys měla napravit :D

      Vymazat
  6. Hodnocení je celkem vysoké, asi se po knize kouknu :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak vím, na co si dál brousit zuby.. :D

    OdpovědětVymazat
  8. První díl jsem nečetla, ale tento druhý jo, ale v angličtině. A knížka se mi hodně líbila, i když se přiznám že pro mě některé věty (naštěstí jich nebylo moc) byly horší na pochopení, tak právě přemýšlím, že si ji radši přečtu ještě jednou v češtině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych řekla, že druhý díl byl lepší :D A v češtině nebyla špatná, takže já jsem pro :D

      Vymazat
  9. Teprve se chystám na Ty a doufám, že se mi zalíbí a že mě přiměje přečíst i Skrytá těla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty bylo dobré čtení, ale Skrytá těla jsou ještě lepší, takže je rozhodně vyzkoušej :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)