pondělí 28. března 2016

Recenze: Krásná katastrofa


Autor: Jamie McGuire
Počet stran: 376
Série: Beautiful
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Fortuna Libri


Rok vydání ČR: 2013
"Travisi! Musíš tu sázku zrušit! Nemůžu chodit s Parkerem a současně žít u tebe. Vypadá to příšerně!" 
"Tak přestaň chodit s Parkerem." 
Zamračila jsem se na něj. "V tom není problém, a ty to víš." 
"To je jediný důvod, proč se chceš odstěhovat? Kvůli tomu, co řeknou lidi?" 
"Ano!" 
Travis se podíval přes mou hlavu na studenty, kteří vstupovali do jídelny a vycházeli z ní. Uvažoval a já ztrácela trpělivost, zatímco on se beze spěchu rozhodoval. Nakonec se rozhodně vztyčil. 
"Ne." 


Oddechový příběh, který se zaměřuje hlavně na vztah hlavních postav. Při čtení se budete cítit jako na emoční horské dráze a nebudete vědět, koho z hlavních protagonistů proplesknout dříve. Ale garantuji vám, že knihu jen tak neodložíte, protože vás při čtení bude provázet touha dozvědět se, zda příběh skončí katastrofálně či ne. 

Abby chtěla utéct před svojí minulostí, proto se se svojí nejlepší kamarádkou rozhodnou, že půjdou na vzdálenou univerzitu. Abby nechce mít nic společného se sázením, ani bouřlivým životem, který by jí mohl připomínat to, před čím utekla. Ale to by jí nemohl zkřížit cestu Travis Maddox, který si vydělává zápasením.
Travis střídá jednu holku za druhou, nikdy se mu nestalo, že by ho nějaká odmítla. Až do této chvíle...

zdroj

Na tuhle knihu jsem slyšela chválu ze všech stran, proto jsem se rozhodla, že si jí při první příležitosti přečtu. A ta příležitost právě nastala. 

zdroj
Příběh Abby a "Vzteklého psa", tedy Travise se nezdál ničím výjimečný. Podobných příběhů na toto téma již existují stovky, ale Krásná katastrofa vás přesto uchvátí. Pokud vám nevadí číst o vztazích, rozhodně doporučuji po této knize sáhnout. Nejenom, že je vtipná, ale je i neuvěřitelně čtivá. Jamie McGuire píše neuvěřitelně sympaticky, a i když už od začátku víte, jak celá kniha skončí, přesto vás něco nutí otáčet stránku za stránkou, abyste se dostali až k závěru. A když se tak stane, přepadne vás smutek, protože prostě chcete víc.
Ale v případě, když vám čtení o vztazích nevyhovuje, doporučuji poohlédnout se po něčem jiném. I přesto, že kniha není plná romantických, přeslazených řečiček, nějaké větší akce se zde nedočkáte. Vše, co se v příběhu stane je docela předvídatelné a většina zábavy spočívá ve sledování toho, jakou hloupost hlavní postavy zase vyvedou. A že se jim jich za necelých 400 stránek podaří vymyslet hodně.
Jak už jsem řekla, Krásná katastrofa připomíná jízdu po horské dráze a vy si u ní parádně odpočinete a když nebudete čekat opravdu velké zázraky, nejspíš si tuto sérii zapíšete na seznam těch oblíbených.

Ačkoli v průběhu čtení budete mít sto chutí praštit hlavní hrdiny, nebo alespoň Abby, něčím po hlavě, aby se konečně vzpamatovali/a, je kniha výborným čtením. Pokud hledáte nějakou oddechovku a neočekáváte akcí nabité Travisovy souboje, je tohle ta správná volba.

HODNOCENÍ

Kniha: 5/5

Obálka: 4/5

8 komentářů:

  1. Tvoje recenze mě opravdu navnadila, až nebudu mít co číst, tak si na ni určitě vzpomenu! :)


    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. O knihe už som počula a hoci si ju väčšina ľudí pochvaľuje, mňa nejako nezaujala, neviem, asi by to nebolo nič pre mňa... Každopádne je super, že tebe sa titul páčil a recenziu si napísala pútavo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě původně také moc ne, ale pak jsem slyšela chválu ze všech stran a rozhodla se ji vyzkoušet :D A nelituji :D

      Vymazat
  3. Od autorky jsem četla Červený vrch a to byla bomba. Tuto sérii si chci při návštěvě LK pořídit také. Nalákala jsi mě ještě více :-D
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červený vrch mám teprve v plánu :D Rozhodně neváhej a pořiď si ji :D Děkuji :D

      Vymazat
  4. Tahle kniha mě zaujala hlavně krásnou obálkou a musím uznat, že i název sám o sobě je lákavý. Akorát ještě nějak nevím, jestli se jedná o čtení vhodné pro mě - i když se nejspíš jedná o vydařenou literaturu :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  5. Krásnou katastrofu mám moc ráda. Sice to není nějaké hlubokomyslné dílo, ale i tak dokáže zaujmout. Líbí se mi styl psaní autorky, doufám, že u nás vyjdou i další díly téhle série.:)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)