neděle 17. července 2016

Recenze: Obsidian

Obsidian (Lux, #1)Obsidian (Lux, #1)Autor: Jennifer L. Armentrout
Počet stran: 335
Série: Lux
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Entangled Publishing




Rok vydání ČR: není
"Bože, já myslela, že vy kluci byste měli být milí a šarmantní." 
Zamračil se. "Jaký kluci?"
"Však víš, rytíř v lesklé zbroji a zachraňující dámu v nesnázích..." 
"Nejsem tvůj rytíř." 

Nový život. Noví kamarádi a hlavně noví sousedi. Dee s Daemonem se Katy zavrtají pod kůži a přinesou s sebou hromadu problémů. Podaří se Katy ustát velké dobrodružství a udržet při tom tajemství jejích sousedů? 

Katy se po smrti svého otce spolu s matkou přestěhují do Západní Virginie, od které očekávají nový začátek. Pořídí si domek stranou města, kde jim jsou jedinými sousedy podivná dvojčata. Přátelská Dee, která se hned chce kamarádit a její arogantní bratr Daemon, který se jejich kamarádství snaží utnout hned v zárodku. Ale Dee je vytrvalá a Katy pomalu proniká do střeženého tajemství. Netrvá to dlouho a ocitá se ve víru dění, kde je její život v nebezpečí.

zdroj

Kdysi jsem na tuhle sérii narazila na jedné stránce s amatérskými překlady a téměř okamžitě jsem se do ní zamilovala. Proto není divu, že když jsem se rozhodla začít číst v angličtině, byl to příběh Katy a Daemona, po kterém jsem sáhla jako první. 

Tohle je jedna z těch sérií, které se okamžitě staly mojí srdcovkou, takže na ně za žádnou cenu nedám dopustit a doporučuji ji všem, kteří jsou ochotní poslouchat. A právě teď se pokusím přesvědčit vás, abyste si ji přečetli, protože jinak o hodně přicházíte.
zdroj
Zapomeňte na výmluvu, že nejste příliš zdatní v angličtině (i když abych pravdu řekla, nechápu, že to ještě někdo nevydal u nás!), protože jsem byla sama překvapená, jak jednoduchou angličtinou to je napsané. A pokud máte pořád námitky, že tento cizí jazyk prostě příliš neovládáte, tak vám prozradím i to, že se na internetu dají najít i ty amatérské překlady, ale to není přesně to pravé ořechové.
Ale teď už k samotné knize. Jak už jste asi pochopili, kniha je velmi čtivá nejenom díky stylu, kterým je napsaná, ale je neuvěřitelně vtipná. Katy s Daemonem mezi sebou mají perfektní chemii a dokáží ji využít k neustálému pošťuchování, čímž vytvářejí jednu vtipnou situaci za druhou.
Navíc obě postavy jsou svým způsobem hodně sympatické. Katy je knižní bloggerka, která knihy prostě miluje, takže všem knihomolům ihned přiroste k srdci a všichni jí určitě promineme hloupá rozhodnutí, která sem tam učiní.
zdroj
No a Daemon? To je klasický bad boy, o kterém si ráda přečte každá holka. Je arogantní, ale dokáže se zachovat i jako hrdina, je na přes držku, ale budete ho milovat. Ale ze všeho nejvíc je starostlivý a pro svoji sestru by udělal cokoliv.
Kromě toho se v příběhu dočkáte i spousty akce, která vás nenechá ani na chvilku si oddychnout a vymaže veškerý prostor pro nudu.
Jestli vám to pořád nestačí, přidejte si ke skvělému příběhu i bonus v podobě originálního provedení mimozemšťanů, kteří jsou sice chvilkami až příliš silní, ale na druhou stranu jejich nepřátelé také nejsou žádné třasořitky. Navíc se k tomu všemu budete moci dočíst i něco málo o mimozemské historii a o tom, jak se vlastně dostali k nám na Zemi.
Autorka si prostě s celým příběhem pěkně vyhrála a nabízí neuvěřitelnou jízdu, u které je obrovský předpoklad, že si ji zamilujete stejně jako já.
Snad jedinou vadou na kráse je drobná chybka, o které se snad ani nemusím zmiňovat... No dobře, tak já vám to prozradím. Jedná se o klasický tuctový scénář, na který narazíte v každé druhé young adultovce, ale ne, že vás to odradí od čtení, protože podle mého názoru má kniha i tak hodně co nabídnout.

Jak už jsem psala výše, Obsidian doporučuji každému, kdo je ochotný mě poslouchat, ale kdybych přeci jenom měla být konkrétnější, určitě by si příběh neměli nechat ujít ti, co se chtějí pobavit a přečíst si něco o opravdu nadupaných mimozemšťanech. 

HODNOCENÍ

Kniha: 5/5

Obálka: 5/5

6 komentářů:

  1. Výborná recenze :) Já jsem od knihy čekala o malinko víc, ale i tak mě bavila :) Hlavně Daemon, to je vážně ukázkový bad boy :) A ty jeho hlášky, mě dostávaly :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Já ne :D Při prvním čtení jsem byla naprosto nadšená a teď při druhém jsem věděla, co mě čeká, takže mě nadšení neopustilo :D A souhlas, Daemon je výborný! :D

      Vymazat
  2. Ach jo, kdybych jen nebyla tak líná číst v angličtině :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Existuje i amatérský překlad, který se dá dohledat na netu :D

      Vymazat
  3. Úžasná recenze! :)
    Svoji výmluvu s angličtinou tentokrát asi vážně přeskočím a do knihy se pustím, protože jsi mě opravdu hooodně nalákala!! :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D
      To jsem ráda, že jsem někoho přesvědčila, vážně nebudeš litovat (doufám :D) Tak to přeji pěkné čtení :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)