středa 20. září 2017

Nejlepší den tohoto roku, aneb hurá do Hradce!

Výsledek obrázku pro štěstí
zdroj
Dnes (20.9.) je asi můj nejlepší den v roce. V poslední době se mi moc nedařilo, tak jsem ani nevěřila, že se ta moje smůla někdy prolomí. A ejhle, ono se to stalo dnes. Takže pokud vás zajímá, co tak skvělého se mi dnes přihodilo, tak čtěte dále, i když to není úplně knižní článek.




Všechno to začalo ráno tím, že jsem odešla na státnice s pocitem, že to pravděpodobně nedám a že jsem se dnešní den přecenila. V 9h byl začátek a já měla přijít na řadu až jako poslední (z 5 lidí). Proto jsem si pár dní předem domluvila pohovor - na 10h.
Shodou okolností jsem se šla na něco zeptat předsedy komise a on mi řekl, ať tam rovnou zůstanu a šla jsem na řadu jako první.
Abych pravdu řekla, neodcházela jsem zrovna s dvakrát dobrým pocitem a byla jsem přesvědčená, že jsem to nedala. No, rychle jsem se oklepala, vyběhla ze školy a mířila k MHD s tím, že snad přijdu na pohovor včas.
A v 9:48 jsem již byla na místě. A ptáte se kde? No přeci v ráji všech knihomolů - knihkupectví Neoluxor. Paní prodavačka mě nasměrovala za paní vedoucí, která působila velmi sympaticky. Slovo dalo slovo a najednou se přede mnou objevil papír s tím, že od října bych nastoupila jako brigádnice, a když se mi tam bude líbit a když to všechno dobře půjde, tak bych od listopadu mohla nastoupit na hlavní pracovní poměr.
Výsledek obrázku pro neoluxor hradec
zdroj
Celá nadšená jsem se proto vrátila do školy a tam jsem se dozvěděla, že zatímco jsem byla pryč, tak mě hledala komise, což mi trošku náladu pošramotilo, protože - co když jsem prošvihla něco důležitého, že?
Ale nakonec to nic závažného nebylo, protože mi řekli, že už mám počkat do konce zkoušení. A asi po hodině to přišlo. Vyhlášení toho, jak jsme všichni dopadli. Ulevilo se mi až ve chvíli, kdy předseda komise oznámil, že už nám nemůže říkat studenti, ale spíš kolegové, protože jsme to všichni dali.
V tu chvíli mi spadl obří kámen ze srdce a zachvátila mě neskutečná radost z toho, jak dopadly dvě důležité události dnešního dne.
Vím, že bakalář je v dnešní době skoro každý, ale přesto mám neskutečnou radost z toho, že jsem to konečně zvládla. A ten Neoluxor? No, prostě nevím z čeho mám jásat víc!

6 komentářů:

  1. Jééé tak to dvojitá gratulácia, aj k štátnicam aj k práci, oboje je super :-) Netreba to brať, že každý druhý je bakalár, ale ty si sa na tom určite nadrela a zaslúžene si to získala :-) :-) Verím, že v kníhkupectve sa ti bude páčiť a určite píš nejaké zážitky ak budeš mať :D

    OdpovědětVymazat
  2. Wow tak to zní jako splněný sen :-) Já už pět let účtuju v kanceláři a teď jsem se přihlásila na studium informačních systémů a knihovnictví. Práce v knihkupectví, knihovně nebo nakladatelství bych si taky moc přála. Gratuluji Ti! Krásně to všechno vyšlo tak jak mělo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Za splněný sen to považuji :D Tak přeji hodně štěstí a snad ti tvá vysněná práce dopadne :)

      Vymazat
  3. Velká gratulace, držela jsem palce:) Tak bakalářko, ať se ti v Neoluxoru líbí a daří :) Určitě tam někdy přijdu nakupovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :D doufám, že se mi tam líbit bude :D Určitě přijď :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)