neděle 21. července 2019

RC recenze: Neuvěříte, co se stalo potom

Výsledek obrázku pro james goss bookVýsledek obrázku pro neuvěříte, co se stalo potomAutor: James Goss
Počet stran: 288
Série: Class
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Slovart




Rok vydání ČR: 2018
Existuje taková stránka - VadiNevadi.com. Máme tam nahrávat různý věci. A jestli vám to musím vysvětlovat, tak teda oči-v-sloup.gif. Víte, jak to chodí - takový věci o sobě, který nechcete, aby někdo věděl; věci o kamarádech, co se nikdo nesmí dozvědět, nebo různý nebezpečný kousky - jet na hoverboardu po rušný silnici, hrát Pokémon Go pod vodou nebo udělat to, co já: ten starej trik, kdy položíte ruku na stůl a zabodáváte si mezi prsty nůž, nahoru, dolů, rychleji a rychleji. 

Další příběh série Class ze světa Doktora Who odhaluje novou aktivitu mimozemského původu. Podaří se partičce hlavních hrdinů vyřešit nový problém, který vyvstal na střední škole Coal Hill?  

Coal Hill se potýká s novou záhadou. Studenti plní nebezpečné výzvy, které je mohou stát i život. Když následně lidé začnou mizet, znepokojí to i naše hlavní hrdiny. April se proto rozhodne, že záhadu vyřeší na vlastní pěst, ale to ji zavede do jiného světa. Podaří se jí vrátit svět do starých kolejí a nepřijít při tom k úhoně?

Výsledek obrázku pro joyride guy adams
zdroj

První díl série Class se mi celkem líbil, proto jsem se těšila na to, co vzejde z pokračování. A co si o něm nakonec myslím?

Výsledek obrázku pro class doctor who
zdroj
Hned na začátek musím říct, že pokud jste nečetli předchozí díl, kromě pár detailů, vám to při čtení pokračování nebude nijak vadit. Knihy této série jsou zatím psané tak, že každý díl obsahuje samostatný příběh, který jde číst i bez znalosti těch předchozích.
I když některé události, o kterých se tu hovoří, si budete muset domyslet.
Co se týče druhého dílu - Neuvěříte, co se stalo potom - nečeká vás tentokrát nic moc originálního, ale spíše dějová linka, na kterou jste už pravděpodobně v nějaké knize narazili.
Celá kniha začíná poněkud zdlouhavým začátkem, pokračuje nemastným, neslaným prostředkem a končí vcelku průměrným závěrem.
V první části knihy se na střední škole Coal Hill studenti účastní různých nebezpečných výzev, nad kterými vám bude rozum stát. Opravdu by to studenti hnali až do takových extrémů a vymýšleli výzvy, jež je mohou stát život? Opravdu by se chovali, jako kdyby neměli vůbec žádný rozum? Podle mého názoru je to dost těžko uvěřitelné.
Výsledek obrázku pro class doctor who
zdroj
Druhá část knihy je jako kdyby někdo přehodil výhybku a začal úplně nový příběh a vše, co jsme se dozvěděli v první půlce najednou ustoupilo do pozadí.
Celkově je kniha vyprávěná převážně z pohledu April, která se v tu chvíli zdá jako jediná rozumná postava.
Abych pravdu řekla, z tohoto dílu jsem byla spíše zklamaná, je rozhodně slabší, než předchozí díl a tolik nezaujme. Dle mého názoru celou knihu zachraňuje slečna Quillová, jejíž povaha a hlášky vás donutí si tuhle postavu zamilovat.
Ale abych nebyla pouze negativní, příběh to nebyl úplně špatný, ale Neuvěříte, co se stalo je spíše taková jednohubka, kterou zhltnete za pár večerů a nezanechá ve vás žádný dojem. Každopádně je to kniha, která zabaví a neurazí, ale moc se od ní nesmí očekávat.

Pokud vám nevadí pomalejší začátek, nemáte přehnaně vysoká očekávání a předchozí díl se vám líbil, tak se dejte směle do čtení. U příběhu nemusíte nijak zvlášť přemýšlet a skvěle si u něj odpočinete.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Slovart
Knihu můžete zakoupit ZDE.
Výsledek obrázku pro booklab logo

HODNOCENÍ

Kniha: 3/5

Obálka: 4/5

2 komentáře:

  1. Vypadá to tedy dobře. :) Jakožto, pokud nebudu vědět, co číst, tak bych po této knize šáhla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to úplně špatná kniha a jako výplň, když nevíš, po čem sáhnout, se hodí dokonale :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)