středa 1. ledna 2020

RC recenze: Ta lepší z nás

Výsledek obrázku pro The Better Sister, 2019Ta lepší z násAutor: Alafair Burke
Počet stran: 336
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Metafora




Rok vydání ČR: 2019
Byl to Adam, kdo navrhl, abych se zeptala, jestli na večer můžeme vzít i našeho syna. Udělala jsem to nerada, úplně jsem viděla, jak spolu ta dvě ega budou bojovat, až nastane čas k odchodu. Podle mého názoru byl Ethan normálním dítětem, pro kterého byl večer v obleku se čtrnácti stovkami dospělých oslavujících první dodatek ústavy a demokracii jen o něco málo lepší, než kdyby ho někdo tři hodinky šťouchal klackem do oka. Na druhou stranu Adam byl odhodlaný přimět Ethana, aby se stal mladší verzí jeho samého. 
Ale teď jsme tu byli. Ethan přišel sám, oblékl si smoking, který jsme mu minulý měsíc koupili, a nechal si ode mě pomoci bez jediného zašklebení. Dokonce spěchal napřed k autu, které na nás čekalo, aby mi otevřel dveře. 
A jeho otec tu stále ještě nebyl. 


Dvě sestry, jeden manžel a jeden syn. Tyto čtyři postavy bohatě stačí k tomu, aby se vytvořil příběh plný tajemství, nečekaných zvratů a podrazů. 

Chloe a Nicky Taylorovi. Dvě sestry, které nemohou být odlišnější. Zatímco mladší Chloe je úspěšnou studentkou, která si jde za svým cílem, tak Nicky je tou nezodpovědnou a divokou. Tedy do chvíle, než poznala Adama. Díky němu se zdálo, že se Nicky zklidnila. Ale nedlouho poté, co se jim narodil syn Ethan se vše začalo vracet do starých kolejí...
O patnáct let později je všechno jinak. Nicky s Adamem jsou rozvedení a jeho novou ženou se stala právě Chloe. Navenek vypadají jako idylická rodina, ale to pouze do chvíle, kdy je Adam zavražděn a na povrch vyplouvají skrytá tajemství... 

Výsledek obrázku pro alafair burke the better sister
zdroj

Na knihu Ta lepší z nás jsem byla hodně zvědavá. Vůbec jsem netušila, co od ní mám čekat a jak se mi nakonec líbila? 

Výsledek obrázku pro vražda
zdroj
Rozjezd příběhu je trošku pomalejší, poznáváme se s hlavními postavami, dozvídáme se hlavně o jejich práci a autorka nás pomalu uvádí do děje. Tahle část je hodně popisná a není zase tak zajímavá. Ale přesto se tím nenechte odradit, protože se všechno změní v momentě, kdy je Adam zavražděn. V tu chvíli příběh začne nabírat obrátky a jakmile se rozjede vyšetřování, pomalu nebudete schopní příběh odložit.
Výsledek obrázku pro marihuana
zdroj
Na povrch začnou postupně vycházet nové a nové skutečnosti, které vás budou nutit chvíli podezřívat jednu postavu a hned zase nějakou další. A některé zvraty vám opravdu vyrazí dech.
Celá zápletka je pomalu rozplétána hlavně pomocí výslechů a soudního jednání. Vlastně ve výsledku se v příběhu téměř nic jiného neděje, ale je to sepsané tak skvěle, že nebudete schopni knihu odložit.
Příběh je také ozvláštněný částmi, kde spolu s hlavní hrdinkou můžeme pročítat nenávistné a vulgární komentáře, které má na sociálních sítích.
Výsledek obrázku pro soud
zdroj
Celkově se tedy připravte na propírání rodinné situace, pomalé odkrývání nejrůznějších zápletek a zvratů a hlavně na velmi čtivý příběh, který neurazí a možná i nadchne. Nečekejte ale napětí nebo nervy drásající atmosféru, při které se budete bát otočit stránku. Vše se totiž odehraje ze začátku knihy a celý zbytek se již pídíme po tom, kdo za tím vším stojí.
Takže ve výsledku se spíše jedná o takové rodinné drama, které stojí za to si přečíst.

Ta lepší z nás je rozhodně čtivou knihou, která vás zabaví na pár večerů. Nemusíte se obávat žádného krveprolití nebo nervy drásající atmosféry. Je to prostě takové odpočinkové čtení, které potěší.

Za poskytnutí recenzní knihy mnohokrát děkuji nakladatelství Metafora.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 4/5

2 komentáře:

  1. Zní to moc dobře. Určitě bych si takovou knihu přečetla, jen se k ní dostat. Letos mám v plánu konečně dokončit některé série. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle si určitě přečti, chytne a nepustí :D jinak přeji hodně štěstí s dokončováním sérií :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)