středa 1. dubna 2015

Knižní shrnutí - Březen 2015

Nový měsíc je tu a sním i pravidelné shrnutí toho, jak jsem se činila. Musím říct, že jsem na sebe tentokrát pyšná, protože je to nejspíš můj rekord. Navíc jsem tentokrát přidala i pár kategorií navíc.
Počet přečtených knih: 14

Celkový počet přečtených stránek: 4 215

Nejčtenější nakladatelství: Fragment



Tentokrát mám opravdu z čeho vybírat, tak se pojďme podívat, jak to dopadlo:

Autor měsíce: Hm, hned první kategorie a já už se nemůžu rozhodnout mezi dvěma jmény. Tady mě napadá buď U. Poznanski díky promyšlenosti jejího díla nebo K. Meyer kvůli vykreslení Itálie. Já se asi vážně nerozhodnu... No, dobře. Vyhrává Ursula, protože si chci přečíst všechny její knihy. Kai u mě tohle nevyvolal.

Kniha měsíce: Jednoznačně Saeculum. Naprosto výborná kniha, propracovaná, čtivá a napínavá. Pokud ji někdo z vás ještě nečetl, doporučuji tuto chybu napravit, protože je to vážně něco.

Mužská postava měsíce: Paul ze Saecula. Ten kluk je génius, to se mu musí nechat a díky tomu, co všechno v knize předvádí se stává mužskou postavou měsíce.

Ženská postava měsíce: Iris ze Saecula. Tohle je opravdu zajímavá postava. Nejdřív jsem ji neměla ráda, potom jsem ji litovala a nakonec si ji oblíbila. Iris si toto umístění rozhodně zaslouží.

Záporák měsíce: Tobias ze Smrtícího pouta. Jak já tomuhle klukovi fandila. Vážně se mi líbil, na jednu stranu hodně zajímavý a na tu druhou se nevyplatí ho naštvat, o čemž se můžete v knize přesvědčit sami.

Pár měsíce: Bones a Cat z Na půl cesty do hrobu. To je naprosto bezkonkurenční dvojice a vyhrává na celé čáře.

Překvapení měsíce: Saeculum. Od téhle knihy jsem čekala hodně, ale že se mi bude tolik líbit, to mě překvapilo.

Zklamání měsíce: Asi Provinilé slasti. Na tuhle knihu jsem slyšela opravdu hodně chvály, takže jsem se na ni těšila a nakonec mě zklamala. Nebyla špatná, ale očekávání nesplnila.

Nejhezčí obálka měsíce: A máme tu zase rozhodování. Tygrovo prokletí, Saeculum nebo Pod nekonečnou oblohou? Já vím, ta poslední není tak úchvatná, ale když ona se tak bezvadně leskne... Já se vážně nemůžu rozhodnout, ale nakonec volím Tygrovo prokletí, ta obálka je naprosto úžasná.

Nejhorší obálka měsíce: Tady nejspíš vyhrávají Provinilé slasti. Ještě jsem uvažovala nad Sukubou, ale nakonec volím Anitu. Ta obálka se mi opravdu nelíbí.

Nejsympatičtější postava měsíce: Jednoznačně Roar ze série Nebe. Tak sympatickou postavu jsem už hodně dlouho neviděla, pokud vás doteď nic nepřesvědčilo, abyste si knihy přečetli, tak tady máte důvod, proč se do příběhu pustit.

Nejotravnější postava měsíce: Tak tady je volba jasná. Georgina ze Sukuby. Většinou mi nevadí, ale v tomhle díle mi opravdu lezla na nervy.

Jak jste na tom vy a Březen? 

14 komentářů:

  1. Teda, Saeculum si už asi vážně musím přečíst :-). Jinak pěkné shrnutí! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já toho za březen zdaleka tolik nepřečetla! Ale duben by měl být lepší,protože se pouštím do CooBoo knižního maratonu! Tvůj březen byl dost rozmanitý :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se rozhodla zúčastnit :D Tak přeji hodně štěstí, ať toho přečteš co nejvíce :D. Když na to zpětně koukám, tak máš pravdu :D byl rozmanitý :D

      Vymazat
  3. Saeculu se dařilo :D Ale naprosto s tebou souhlasím, byla to perfektní knížka. A Paula žeru! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ano :D Přesně jak říkáš, své umístění si zasloužilo :D

      Vymazat
  4. 14 kníh je super počet, gratulujem! :D Ja som z týchto čítala iba Sukubu a Tigriu kliatbu, boli to dobré knihy :-) Ostatné poznám z počutia/z recenzií :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Tak třeba si nějakou vyzkoušíš i osobně :D

      Vymazat
  5. Saeculum vypadá na opravdu skvělou knihu, už si ji fakt musím přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saeculum je výborná kniha :D jo jo, rozhodně si na ní udělej čas :D

      Vymazat
  6. Souhlasím, že Saeculum je skvělá knížka! Na Arkádii se těším, až se do ní pustím.
    Pěkné shrnutí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je :D Arkádie šla, ale už jsem četla lepší knihy. Děkuji :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)