pondělí 20. dubna 2015

Rabování knihovny (4)

Já vím, já vím. Mám toho číst hodně, ale stejně mám tu drzost a opět lezu do knihovny. A kdybych si vzala třeba dvě knihy, to by se dalo odpustit, ale ne, já si musím vzít rovnou čtyři...





Sice jsem měla v plánu vzít si těch knížek o maličko víc, ale bohužel, jako naschvál si je zrovna přede mnou někdo půjčil. Ale náladu mi to nezkazilo, protože na tyhle vybrané kousky se opravdu těším:

Na facebooku probíhala diskuze typu doporučte mi knihu a nápadně moc lidí, doporučovalo právě tuhle, tak co bych to byla za člověka, kdybych si ji taky nepřečetla?
Anotace: Pia vždy znala svůj osud. Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu.
Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu – pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.


Na tuhle knihu jsem slyšela hodně rozdílných názorů, ale stejně jsem na sérii Psyové opravdu zvědavá, takže už se těším, co se z toho vyklube.
Anotace: Ve světě bez emocí, v němž vládnoucí psyové jakékoliv tužby trestají, musí Sascha Duncanová skrývat své pocity, které ji usvědčují z nedokonalosti. Odhalit je by znamenalo vystavit se hrůzné „rehabilitaci“ – kompletnímu vymazání duše a ztrátě všech vzpomínek na to, kým byla…
Lucas Hunter je měňavec, člověk i zvíře v jednom, hladový právě po těch zážitcích, kterými psyové opovrhují. Po staletích křehkého soužití stojí nyní psyové a měňavci na pokraji války, vyvolané brutálními vraždami několika měňaveckých žen. Lucas je odhodlán nalézt mezi psyi vraha, který chladnokrevně zabil členku jeho smečky, a Sascha je jeho vstupenkou do pečlivě střežené psyské společnosti.
Brzy však zjistí, že je tato na první pohled chladná žena schopna intenzivních prožitků – což silně přitahuje zvíře v jeho nitru. Lucas a Sascha jsou lapeni mezi dvěma znesvářenými světy a musejí oba zůstat věrni tomu, kým jsou – nebo vše obětovat a okusit temné pokušení…


Esej o tragédii si chci přečíst snad už věčnost, takže když jsem ji v knihovně viděla, prostě jsem ji tam nemohla nechat.
Anotace: Tim Macbeth, sedmnáctiletý albín, nedávno přestoupil na prestižní Irvingovu školu, jejíž motto zní: „Vejdi, přítele najdi a přítelem se staň.“ Ale přítel je to poslední, co Tim hledá — doufá jen, že absolvuje poslední ročník, aniž by vzbudil příliš pozornosti. Ale navzdory své snaze zůstat nenápadný se zamiluje do hvězdy ročníku Vanessy, přítelkyně nejoblíbenějšího studenta na škole. K Timovu překvapení Vanessa jeho lásku opětuje, ale pokud by to někdo zjistil, mohlo by to otřást jejím společenským postavením. Tim a Vanessa navážou utajovaný vztah, ale navíc se musí vypořádat s esejem o tragédii, závěrečnou prací posledního ročníku, kterou zadává nejpřísnější učitel na škole. 


A poslední knihou, kterou jsem ulovila je Antibohyně od K. Blake, upřímně? Šla jsem si tam pro Annu krví oděnou, ale tohle snad bude dostatečná náhrada.
Anotace: Staří bohové neumírají…
Aspoň si to Athéna myslela. Jenže pak jí pod kůží začala vyrůstat pírka, která jí zahltila plíce jako nějaká podivná rakovina, a Hermése sužovala spalující horečka. Tím skončil jejich poklidný věčný život ve zdraví.
Athéna a Hermés putují světem a zoufale hledají příčinu svého pomalého, bídného umírání. Cestou získávají spojence a odhalují pradávné i nové protivníky. Pátrání je zavede ke Cassandře, obyčejné dívce, která se kdysi coby vědma těšila přízni a ochraně jednoho z bohů.
Dnes už se Cassandra do života bohů nijak neplete, vlastně ani netuší, že existují. Přesto by mohla hrát klíčovou úlohu ve válce, k níž se schyluje. 
Královna bohů Héra se spojila s dalšími antickými obyvateli Olympu, kteří ve snaze prodloužit vlastní život vyvražďují své rivaly. Touha přežít z nich udělala antibohy, ubohé karikatury jejich někdejší slávy. Athéna bude potřebovat nějaké trumfy, protože život nesmrtelníků jen tak nevyhasne. 
Každý z nich umírá po svém. Někteří se zadusí peřím. Z některých se stanou příšery. Ale všichni zuří až do posledního dechu.
Nadešel čas války bohyň.


(Zdroje anotací: databazeknih.cz)

Četli jste tyto knihy? Pokud ano, prosím o radu, do které se pustit nejdříve :). 

18 komentářů:

  1. Nečetla jsem ani jednu, ale vypadají dobře :) Jenom Esej mě moc neláká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na Esej slyšela samou chválu, takže jsem zvědavá. Sice to není zrovna knížka, kterou bych obvykle četla, ale chci ji vyzkoušet :D

      Vymazat
  2. Pekný výber, poznám tri zo štyroch, okrem tej druhej poznám všetky, ale nečítala som ani jednu, ale snáď niekedy hej :D Prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se k nim někdy dostaneš, protože všechny jsou dost vychvalované, až na tu Otrokyně citů, tam jsem našla dost rozporuplné recenze, o to víc jsem ale zvědavější :D. Děkuji, už se těším, až se do nich pustím :D

      Vymazat
  3. Jsem zvědavá, jak se ti bude "Esej o tragédii" líbit!:))

    OdpovědětVymazat
  4. Esej jsem četla, a za mě je to výborná kniha, tak snad se ti bude také líbit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, že hodně lidí ji chválí, tak proto si ji chci přečíst :D

      Vymazat
  5. Počátek je skvělá a podle mě i originální knížka. Moc se mi líbila! :-D Esej o tragédii bych si moc chtěla přečíst :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, tak to jsem na ten Počátek ještě zvědavější :D Tak třeba se k ní taky dostaneš :D

      Vymazat
  6. Ami: Četla jsem jen počátek a je to vážně krásná kniha, myslím, že se ti bude líbit!
    Jinak tu poslední znám od vidění. Hezký výběr!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak do teď jsem měla vymyšlené, že začnu Esejí... ale teď mě dost láká i ten Počátek, tak já nevím... :D

      Vymazat
  7. Samé krásné úlovky :) Pěkně jsi tu knihovnu vyrabovala :)

    OdpovědětVymazat
  8. Moc pěkné knihy, především kniha Počátek nevypadá vůbec, ale vůbec zle :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Počátek se neskutečně těším... vlastně... na všechny se těším :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)