sobota 25. dubna 2015

RC recenze: Nebezpečná láska

Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 376
Série: Bavettovi
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Fragment

Rok vydání ČR: 2012
"Ty máš prsa!" konstatoval šokovaně. Chvilku jsem na něj rozpačitě civěla a nevěděla jsem, jak zareagovat - všichni předchozí svěřenci o mých prsou věděli už od začátku a takovéhle dotazy neměli. Netušila jsem, jestli mám Mikeemu vysvětlit základní rozdíly mezi mužem a ženou nebo dělat, že jsem neslyšela. Nakonec jsem se rozhodla přejít bez dlouhého vysvětlování. 
"Ty je máš taky, ne?" 
Zkoumavě si odtáhl výstřih trička a přitáhl bradu až k hrudi, aby se mohl podívat. Já si mezitím stihla obléct tričko a začít se soukat do kalhot. 
"To jo," zamumlal. "Ale nejsou tak velký."


Kateřina PetrusováKateřina Petrusová se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Hned potom šlo psaní opět k ledu, dokud nenarazila na plno stejně nadšených pisatelek. Tentokrát už toho nenechala a vyklubala se z toho její knižní prvotina s názvem Nebezpečná láska.
V současnosti žije v Pardubicích se svým manželem a dvěma dcerami.
(zdroj: http://www.databazeknih.cz/autori/katerina-petrusova-32678)

Mladé newyorské ošetřovatelce Paige zemře svěřenec, z čehož se dlouho vzpamatovává. Když si opět začne hledat práci, ozve se jí italská rodina Bavettových, protože ji její bývalý zaměstnavatel doporučil. Měla by se starat o jejich dospělého syna Michaela, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Oba si padnou do oka, a tak Paige práci přijímá, ale postupně zjišťuje, že Bavettovi nejsou obyčejná rodina a ona se začíná bát o svůj život.



Na tuhle knihu jsem četla samou chválu, a když jsem zjistila, že je z pera české autorky, nemohla jsem odolat a musela se do knihy pustit. Sice jsem čekala úplně něco jiného, ale i tak se mi příběh líbil.

Když jsem poprvé tuhle knihu otevřela, čekala jsem nějaký pořádný mafiánský příběh, ale nedočkala jsem se. V tomhle ohledu je knížka trošku slabší a je zaměřená spíše na vztah mezi Paige a jejím svěřencem.
Také musím uznat, že příběh byl dost předvídatelný, což mu ale neubralo na atraktivitě. Vše nám vynahrazuje vtipnými dialogy či čtivě napsanými pasážemi. I když se v knize zrovna neděje nic převratného, autorčin styl psaní vás prostě nenechá, abyste se nudili.
Nechybí zde ani výborně propracované postavy a moc chválím Kateřinu za vystihnutí Mikeovy dětské duše. Napsala to velmi realisticky a uvěřitelně.
Dále se mi líbilo prostředí, které autorka pro svůj příběh zvolila. New York a mafie, to je prostě nerozdělitelná dvojka. Nedokážu si představit lepší místo, kam by se kniha hodila líp.

Paige jsem měla celkem ráda. Líbilo se mi, jak se chovala ke svým svěřencům. Byla milá, starostlivá a vtipná. Přesně taková hlavní hrdinka, kterou tahle kniha potřebovala.
Malý Michael byl neskutečně roztomilý a já si ho oblíbila už od první chvíle. Později se mi zdál dost panovačný, ale stejně jsem ho měla ráda, i když provedl to, co provedl.

Na závěr bych chtěla říct, že kniha byla neuvěřitelně čtivá a pokud máte chuť na nějakou tu romantiku zasazenou do mafiánského světa, rozhodně neváhejte a pusťte se do čtení.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fragment, kde také můžete knihu zakoupit.

HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   ♥

Obálka: ♥ ♥   

10 komentářů:

  1. Miluju! Tuhle knížku opravdu miluju! Ostatně jako všechno od Kateřiny. Od ní bych si prostě přečetla i telefonní seznam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky v plánu od ní ještě něco přečíst :D

      Vymazat
  2. O knihe som počula aj som na ňu čítala nejaké recenzie, ale napriek tomu, že je dobrá, nie je to nič pre mňa. Ja na romantiku veľmi nie som, no teší ma, že sa ti kniha páčila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky moc na romantiku nejsem, ale tohle se četlo samo :D

      Vymazat
  3. Zrovna na ni chystám recenzi! Jsem ráda, že se ti líbila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu jsem nečetla, ale nějaké recenze na ni jsem již viděla :) Rozhodně doufám, že se k ní někdy dostanu a budu mít tu příležitost si ji přečíst. Závěrem díky za moc hezkou recenzi, ráda jsem si přečetla tvůj názor :)

    Pokud posíláš ráda pohledy a chceš se seznámit s lidmi,kteří mají stejný koníček, zapoj se do nového projektu! http://milujemekihy.blogspot.cz/2015/04/zapoj-se-poznej-nove-pratele.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak držím palce, ať se ke knize dostaneš :D Já děkuji za komentář :D

      Vymazat
  5. Túto knihu (ale skrátka niečo od autorky) si chcem už dlhšie prečítať, láka ma práve ten humor a tak.:) Takže ďakujem za ďalšie pripomenutie, možno sa mi k nej raz aj podarí dostať!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není zač :D Družím palce, ať se k ní dostaneš co nejdříve :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)