pátek 10. června 2022

Recenze: Žert

The PrankŽertAutor: L. V. Matthews
Počet stran: 320
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Vendeta

Rok vydání ČR: 2022
Nejlepší krok: Kéž byste tady byl se mnou. Cítím se, jako bych narazila na Goliáše. 
Koňská hlava: David Goliáše zabil, vzpomínáte? Hej, mohla byste ho zastřelit a ušetřit se všech těchto potíží? Ale pistolí, ne oblázkem z praku. 
Nejlepší krok: V této zemi nemáme zbraně po ruce. 
Koňská hlava: Vy byste ho samozřejmě nezabila, vy jste bílé kotě ze střední třídy, co pije čaj. Není ale těžké o nějakou požádat. 
Nejlepší krok: Vy máte zbraň?
Koňská hlava: Co myslíte? 
Nejlepší krok: Zastřelil jste už někdy něco? 
Koňská hlava: Ano. 
Nejlepší krok: Zastřelil jste někoho? 
Koňská hlava: Prázdné plechovky od piva na zdi. Jsem Američan, žádný zasraný vrah. Přestaňte sledovat Kriminálku Las Vegas. 

Kam až můžou zajít kanadské žertíky? A kde je ta hranice mezi srandou a tím, kdy už jde o zdraví? A co když se někdo rozhodně za ten žert pomstít? 

Eleanor pracuje jako servírka, ale jen do té doby, kdy restauraci, ve které pracuje, navštíví Jim Valente. Ředitel společnosti Cyclops, která se chystá obnovit televizní show Vtipálci, která se specializuje právě na tyto žerty. Eleanor má pocit, že jí jméno Jim Valente něco říká a když konečně přijde na kloub tomu, co je tento zámožný muž zač, rozhodne se El rozjet svůj vlastní plán, který zahrnuje pomstu... 



Knihu Žert už jsem měla nějakou tu chvilku doma a konečně jsem si na ní našla čas v rámci společného čtení na IG. A jaký je verdikt? 

Tak tahle kniha je jednoznačně zajímavá, protože se téměř v celém příběhu naprosto nic neděje. A nejzvláštnější na tom je, že i tak se čte neskutečně dobře a stránky vám budou mizet pod rukama, ani nebudete vědět jak. 
Divné na tom je to, že vás vlastně nemá co u příběhu držet, protože Žert neobsahuje žádné napětí, ani zvraty a navzdory svému názvu, ani žádný vtip. Žertíky, které jsou v knize uvedené, mně osobně vůbec nepřišly vtipné a nemohla jsem pochopit, jak je mohl vymyslet dospělý člověk jako zábavu. 
No a bohužel thriller tato kniha neviděla ani z vlaku. 
Jedná se prostě o takovou průměrnou oddechovku, u které můžete úplně vypnout, ale nic ve vás nezanechá a pár dní po přečtení si na ní už vůbec nevzpomenete. 
Vlastně možná si vzpomenete na postavy, protože byly hrozně nesympatické. Hlavní hrdinka působila, že moc inteligence nepobrala a celý příběh vznikl právě na její naprosto nelogické myšlence, že se musí pomstít... 
Hlavní mužský hrdina taky nebyl zrovna výhra. Arogantní sobec, který si o sobě myslí, že je bůh ví co. Jeho vtípky jsou na tom hůř, než kdyby je vymyslelo tříleté dítě, ale přesto si pan Valente myslí, že je ta největší hvězda. 
Jediná postava, která je tedy poměrně zajímavá je muž přezdívaný Koňská hlava. Ten alespoň trošku rozdmýchává tempo příběhu, i když jeho zápletka je také nesmyslná a hlavně nelogická. 
Jak už jsem řekla, u knihy se na první pohled zdá, že je na ní všechno, kromě nádherné obálky, špatně. Ale při čtení prostě zjišťujete, že i když se nic neděje a postavy jsou nesympatické, že jste najednou za půlkou a byla by škoda příběh nedočíst. 
Jen škoda, že i když jsem od příběhu nic neočekávala, tak výsledkem byl slabší průměr.  

Pokud se chystáte číst knihu Žert, tak raději nemějte od příběhu žádná očekávání. Je to opravdu oddechová knížka na vypnutí, kde nefiguruje žádné napětí, ani další věci, které by měl dobrý thriller obsahovat. Ale kupodivu se i přes své nedostatky velmi dobře čte. 

HODNOCENÍ

Kniha: 2/5

Obálka: 5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)