pátek 4. listopadu 2022

RC recenze: Poslední vlak do Londýna

Last Train to LondonPoslední vlak do LondýnaAutor: Matthew J. Costello, Neil Richards
Počet stran: 136
Série: Vraždy v Cherringamu
Díl v sérii: pátý
Nakladatelství: Alpress

Rok vydání ČR: 2022
Dveře se otevřely s přiměřeným zaskřípáním. Jack o krok ustoupil, aby Sarah, která používala svůj mobil jako svítilnu, mohla vejít dovnitř první. 
Tahle příležitost určitě patřila mezi ty, kdy by se bez podobného kavalírského gesta ráda obešla. 

Úmrtí, které vypadá jako nehoda, ale něco na tom nesedí... takže Jack a Sarah se vydávají po stopě, kým vlastně byl nebožtík - oblíbený loutkář Otto. 

Oblíbený starý loutkář Otto těsně před začátkem představení umírá a bývalý policista Jack a jeho kamarádka Sarah jsou pověřeni, aby vypátrali Ottovu minulost. Při pátrání ale zjistí, že Ottovo úmrtí není tak úplná náhoda a že Otto nebyl jen obyčejným loutkářem... 



Detektivka která nemá ani 150 stran? Tak to je něco, na co jsem byla hodně zvědavá. A co na knížku říkám? 

Poslední vlak do Londýna je taková detektivní jednohubka, kterou zhltnete na posezení. Pokud neholdujete přílišným detailům a chcete spíše něco odpočinkového, tak tahle kniha vás rozhodně zabaví.
Dvojice vyšetřovatelů pomalu nemůže být odlišnější, ale přesto jim to spolu klape a parádně se spolu doplňují. Nemluvě o tom, že Jack i Sarah jsou velmi sympatické postavy a vy jim v průběhu vyšetřování budete držet palce, aby se dobrali zdárnému konci.
Od příběhu ale nečekejte žádné složitosti, vzhledem k počtu stránek je pochopitelné, že je vyprávění spíše přímočaré, děj odsýpá a s ničím se moc nezdržuje. Ale nezoufejte, nějakých zvratů se i přes počet stránek dočkáte a dokonce nejspíš budete i několikrát tápat, kdo za tím vším stojí.
Příběhu nechybí napětí, vtipné momenty, ani překvapení, takže začtení do knihy nic nebrání.
A pokud jste nečetli předchozí díly, tak nezoufejte, knihu si totiž užijete i bez nich. Hned na začátku se totiž nachází přehled hlavních postav, který vás uvede do děje. Já předchozí díly nečetla, ale po přečtení Posledního vlaku do Londýna se to rozhodně chystám napravit. 

Odpočinková detektivní jednohubka, kterou zvládnete přečíst za jedno odpoledne. Ale rozhodně se nudit nebudete. Pokud tedy zrovna nemáte chuť na přílišné popisy a složitosti v ději, tak tohle je přesně to, po čem byste měli sáhnout. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Alpress
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 3,8/5

Obálka: 4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)