čtvrtek 26. ledna 2023

RC recenze: Rovnice lásky

Autor: Christina Lauren
Počet stran: 392
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Jota




Rok vydání ČR: 2022

"Už jste někdy přemýšlely, co přesně znamená výraz spřízněná duše? A myslíte, že lásku je možné změřit?" 
"Páni, to je vážně dobrá otázka," vydechla Fizzy a naklonila se směrem k Lise, která ji zjevně zaujala. 
"My v naší firmě věříme, že to jde," pokračovala Lisa. "A nabízíme seznámení na základě genetické analýzy."
Nová seznamka na nejmodernější bázi - ideálního partnera vám najde na základě shody vaší DNA. Ale opravdu lze takto najít drahou polovičku? 

Jessica Davisová je svobodná matka, analytička a momentálně se cítí poněkud osamělá. Když potká povýšeného doktora Rivera, který je shodou okolností spolumajitelem biotechnologické společnosti hledající pomocí testů DNA ideální partnery, rozhodne se Jess zkusit své štěstí. A když jí na mobilu cinkne upozornění, že na ni čeká neznámý protějšek a jejich skóre kompatability je nevídaně vysoké, nevěří svým očím. Podaří se Jess najít svoji spřízněnou duši nebo experiment nezafunguje? 

zdroj


Kdybyste si mohli nechat najít ideálního partnera na základě vaší shody DNA, šli byste do toho? 
 
Rovnice lásky není úplně typickou romantickou knihou, což je na jednu stranu dobře, protože se příběh netočí pouze kolem vztahu hlavních hrdinů, ale Jess se zaobírá i problémy každodenního života, což jsem já osobně ocenila. Ale na stranu druhou tak může první polovina knihy působit spíše zdlouhavě, protože se zabývá hlavně seznamováním čtenáře s experimentem, takže místy dostanete spíše popisy vědeckých a statistických údajů. 
Pokud ale máte rádi slow romantiku, tak Rovnice lásky bude přesně pro vás. Druhá polovina knihy se totiž vrací do vyjetých kolejí ostatních romanťáren a postará se o to, aby se vám v určitých částech pořádně rozbušilo srdce.
Přidanou hodnotou je zde pak Jessiina dcera Juno, která vás svými fakty rozhodně pobaví. 
Rovnice lásky má rozhodně zajímavý nápad a pokud hledáte nenáročné a odpočinkové čtení se špetkou vtipu a romantiky, tak můžete vyzkoušet právě tuto knihu, která má potenciál splnit vaše očekávání. 
Co se týče hlavních postav, tak kromě Juno, jsem si k nim moc vztah nevytvořila. Ve výsledku byli Jess i River sice sympatičtí, ale působili na mě spíše nevýrazně a chybělo jim něco, díky čemu by se mi vryli do paměti. Možná za to mohl i fakt, že samotný River ve velké části příběhu nedostal moc šanci se projevit, protože byl stále na vedlejší koleji. A Jess se pohybovala spíše ve stínu své nejlepší kamarádky. 
Prostě River i Jess nejsou postavy, které si zamilujete na první pohled, ale díky jejich postupnému poznávání si nakonec uvědomíte, že jste si je docela oblíbili. 

Odpočinková romantická knížka se zajímavým nápadem. Začátek je sice pomalejší, ale pokud máte rádi slow romance, tak tady nešlápnete vedle. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Jota
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 3,8/5

Obálka: 4/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)