sobota 27. prosince 2014

Recenze: Loviště


Autor: Patricia Briggs
Počet stran: 255
Série: Alfa a Omega
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Fantom Print
"Bože na nebesích, Brane. Když jsem poprvé viděl to roztřesené malé stvoření, které je tvojí snachou, klepala se mu kolena v místnosti plné predátorů a mě napadlo, že si tvůj syn našel králíkodlaka."
Po prvním díle nás čeká díl druhý, kdy se už Anna s Charlesem lépe poznali a jako pár jsou mnohem uvěřitelnější. A jako v předchozím díle, i tentokrát před sebou mají nelehký úkol, který spočívá v tom, že mají oznámit evropským alfům záměr o odhalení se lidem. A mají zajistit, aby všechno proběhlo v pořádku, a aby se na konferenci neprolila krev.
Jenže nejenom, že nejnebezpečnější alfa z Evropy zřejmě s Branovým plánem nesouhlasí, ale aby to hlavní hrdinové neměli tak jednoduché, házela jim autorka klacky pod nohy v podobě upírů i pomstychtivých fae.
Prostě kdo znáte tuto autorku, určitě víte o čem mluvím a víte, co očekávat, ale pokud jste v této chvíli nováčci, rozhodně doporučuji něco od této spisovatelky přečíst.
Ohledně postav se mi líbilo, že je autorka dokázala tak skvěle rozlišit. Nikdo se nechová stejně a nikdo není ničí kopií. A všechny si svým způsobem zamilujete. Dále se mi líbilo, že se Anna občas vyloupla z té své bezpečné ulity a ukázala, co v ní opravdu je. Naopak Charles se ukázal jako opravdu ochranářský typ a dal hodně najevo, že kdo by chtěl zkřivit třeba jen jediný vlásek na hlavě jeho milované Anny, tak to s ním špatně dopadne.

Konečný verdikt: 

Tak, když jsem celou dobu byla pozitivní, konečný verdikt bohužel začnu negativně. V knize se nachází hodně částí, kdy se nic neděje a pokud čtenář není vyloženě fanda umění, bude se nudit. V podstatě akce začíná až za druhou polovinou knihy, kde příběh začíná nabírat docela spád a udrží čtenářovu pozornost.
Na druhou stranu je děj docela nepředvídatelný, kdo za tím vším stojí pro mě bylo překvapením. No, rozhodně to není tak dobré, jako série Mercy Thompson, ale pořád to není nejhorší. Nelituji stráveného času čtením této knihy a k dalšímu dílu se nejspíš časem dostanu.   

Hodnocení:

Kniha: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Obálka:  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)