čtvrtek 1. ledna 2015

Knižní shrnutí - Prosinec 2014

A je to tady, Leden započal a já se rozhodla seznámit vás se svými výsledky za měsíc Prosinec. Teprve teď při tom výčtu si uvědomuji, kolik jsem toho přečetla a dost mě to překvapilo. Vůbec jsem si neuvědomila, že toho bylo tolik. Tak pohodlně se usaďte a rozhodněte, zda souhlasíte s mým konečným výběrem v různých kategoriích.

Počet přečtených knih: 12

Celkový počet přečtených stránek: 3 788

Nejčtenější nakladatelství: Egmont


A teď už k samotným kategoriím.

Autor měsíce: Jednoznačně Paolo Bacigalupi, jeho stvořený svět a přesné chování postav bylo nejlépe napsané a popsané. Za něco takového sundávám svůj imaginární klobouk. Bohužel mě jeho kniha neuchvátila natolik, aby se umístila i někde jinde.

Kniha měsíce: A to nejtěžší na začátek. Vybrat nejlepší knihu, což je, řeknu vám, dost oříšek. Po hodně dlouhém uvažování jsem vybrala tři kandidáty, a to: Jonas, Mrazení nebo Reset, ale každá z vybraných knih má svoje chyby, takže nakonec zvítězil Reset. Jenom škoda, že se hlavní hrdinka tak rychle změnila...

Mužská postava měsíce: Zde se umístila vedlejší postava Cole z Váhání. Toho kluka si nejde nezamilovat. Autorka ho, podle mého názoru, skvěle zpracovala a je zábava číst, co zase vyvede.

Ženská postava měsíce: Nejspíš mě nejvíc zaujala princezna Cleo ze Soumraku království. Chudák holka si toho tolik přežila a přesto odvážně pokračovala dál za svým cílem. Tvrdohlavé hrdinky, to je moje.

Pár měsíce: Tady jsem měla rozhodování opravdu těžké, protože mě žádná dvojice nezaujala natolik, abych měla nutkání ji někde zdůrazňovat, ale po dlouhém rozhodování vyhráli Puk a Temný princ z knihy Železný král, protože jenom díky jejich pošťuchování se kniha stala snesitelnější. (Ano, takhle kategorie není jenom o romantice).

Překvapení měsíce: Z vybraných soutěžících pro mě byla příjemným překvapením kniha Jonas. Přečetla jsem tolik záporných recenzí, až jsem se sama divila, že jsem se do čtení vůbec pustila a zjistila, že to vůbec není tak špatné, jak všichni tvrdí.

Zklamání měsíce: V této kategorii jsem se rozhodovala mezi Slzou a Železným králem, nakonec "zvítězil" Železný král, protože v Slze se alespoň něco dělo. Bohužel svět víl mě natolik nudil, že jsem se zuby nehty bránila, abych nepřeskakovala stránky (což ze zásady nedělám, takže jsem trpěla až do poslední věty).


Jste spokojeni s mým výběrem nebo byste pořadí proházeli?

2 komentáře:

  1. Žádnou z těchto knih jsem nečetla. Ale plánuji přečíst prachožrouty a možná reset ♥
    Super článek. :)
    -Marianne
    http://my-book-escape.blog.cz/

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)