úterý 13. října 2015

RC recenze: Vzpoura

Arcadia Burns (Arcadia, #2)Autor: Kai Meyer
Počet stran: 320
Série: Arkádie
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Fragment

Rok vydání ČR: 2015
Když se opět zvedla, zahlédla v křoví pohyb, klouzavý stín ve tmě břehu. Trhla sebou a letěla dál, přála by si zaslechnout své pronásledovatele, ale slyšela jen křupání vlastních kroků ve sněhu a svůj vlastní dech, oboje příliš hlasité. 
Druhý výkřik ze sebe vyrazila dívka. Zazněl k ní z opačného směru. Takže se přece rozdělili. Bohužel jim to ale stejně nepomohlo. Smečka ukořistila další oběť. Rosa přemýšlela, jestli ji hned na místě zabijí, nebo jen zraní a nechají zase utéct, dají jí náskok a pak budou sledovat pach horké krve. 

Dva mafiánské kmeny, Alcantarové a Carnevarové. Odjakživa znepřátelené rodiny, jejichž boje nepřestávají, ani když se jejich mladí capi dají dohromady. Ba naopak, vyvolá to takovou nenávist, že se mladé dvojice chtějí zbavit i jejich vlastní lidé. Zda se jim to povede, to už je jiná otázka. 

Rosa Alcantarová se stala hlavou svého klanu. Chce skoncovat s těmi nejtemnějšími obchody, kterými se její rodina zabývá, ale právě tyto obchody, jsou ty nejvýnosnější, což se nelíbí jejím ostatním příbuzným.
Ani Alessandro Carnevare to nemá jednoduché. Jeho vlastní lidé ho chtějí odstranit a už vůbec neschvalují jeho vztah s nepřítelem.
Do toho všeho se vrací Hladový muž a spousta tajemství, která doposud nejsou vyřešena.

zdroj

První díl téhle série mi přišel lehce nadprůměrný, ale i přesto jsem byla zvědavá na další knihu. A jak se mi tedy druhý díl mafiánské fantasy série líbil?

zdroj
Opět na nás čeká originální příběh, který sleduje osudy novodobého "Romea a Julie", kteří se dokážou změnit do zvířecí podoby.
Sice by neuškodilo, kdyby hned na začátku příběhu byla menší rekapitulace toho, co se stalo minule, aby čtenář byl trošku více v obraze, protože já osobně, jsem si moc nepamatovala, jaké důležité zvraty v prvním díle nastaly, ale uznávám, že to je můj problém.
Co jsem si ale na téhle knize nemohla vynachválit, bylo postupné odkrývání zápletky ohledně Tabuly a Arkádie. Autor pozvolna dávkuje právě tolik informací, aby vás udržel ve střehu, ale přesto si nechává ještě spoustu neodkrytých záhad, kterým se může věnovat v dalším dílu.
zdroj
Také nás opět nechá nahlédnout do minulosti hlavní postavy Rose, kdy se spolu s ní dozvídáme, co se vlastně tu nešťastnou noc stalo. A už teď můžu říct, že některé aspekty tohoto odhalení, vás upřímně překvapí.
Ani o akci zde není nouze. Můžete se těšit na další slavný lov na lidi nebo bránění domu.
Na druhou stranu se ale v knize nachází i dost míst, u kterých se budete nudit, kdy vám bude připadat, že se děj neuvěřitelně vleče. To vše ale zase vynahrazuje konec, který přímo graduje. Je akční, odhaluje nové informace a samozřejmě je i hodně otevřený, abyste se těšili na další díl.

Tenhle díl se mi líbil o něco více, než ten předešlý. Kromě těch nudných pasáží vám může vadit jedině malé množství překlepů, které se v knize nachází, ale jinak si myslím, že byste se čtením mohli být spokojení. Jen pokud se vám předchozí díl nelíbil, tak tady to nejspíš dopadne podobně.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Fragment, kde také můžete knihu zakoupit.



Kai MeyerKai Meyer, narozen 1969, je jedním z nejúspěšnějších německých spisovatelů pro mládež. Studoval divadelní a filmovou vědu, několik let pracoval jako novinář a od roku 1995 se plně věnuje psaní. Jeho knihy byly přeloženy do řady jazyků
(zdroj: http://www.databazeknih.cz/autori/kai-meyer-1197)



HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   ♥

Obálka: ♥ ♥   

8 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak to dopadá, když se omylem překliknu... promiň ze jsem smazala tvůj koment :(

      Vymazat
  2. Hezká recenze. :) Tak začínám přemýšlet, že bych si možná přečetla i ten druhý díl. První mě sice moc neoslovil, ale zase říkáš, že je tenhle lepší, než ten předchozí, tak se mi třeba taky bude líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Mně první díl také zrovna neoslovil, ale na ten druhý jsem byla zvědavá a připadal mi o něco lepší. Tak pokud ho začneš číst, přeji aby se ti líbil :D

      Vymazat
  3. Hm, jsem hodně zvědavá, co na knížku řeknu já :) Teď čtu Město z kostí, ale hned potom se určitě na Arkádii vrhnu, tak uvidím. Mně se první díl docela líbil, ale pokud je druhý lepší, určitě se zlobit nebudu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to jsem taky zvědavá, co na něj řekneš :D Víš jak to se mnou je, mně se líbí jeden díl a ostatní na něj mají úplně jiný názor :D

      Vymazat
  4. Výborná recenze :) Taky se chystám se na Arkádii brzy vrhnout :) Jsem na tuhle sérii dost zvědavá :) Jediná mafiánská knížka, kterou jsem zatím četla byla Nebezpečná láska a ta byla výborná :) Tak snad mě stejně chytne i Arkádie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Tak přeji, aby se ti líbila :D Jo, tu jsem taky četla, ale tam ta mafie nebyla nijak výrazná, tedy, ještě jsem nepřečetla poslední díl, takže nevím, jestli se to nezměnilo. Tak až se k Arkádii dostaneš, tak přeji, aby se ti líbila :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)