pondělí 10. července 2023

RC recenze: Prokletí Mabiny farmy

The Curse of Mabb's FarmProkletí Mabiny farmyAutor: Matthew J. Costello, Neil Richards
Počet stran: 136
Série: Vraždy v Cherringamu
Díl v sérii: šestý
Nakladatelství: Alpress

Rok vydání ČR: 2023
Na vteřinku ztuhl, jako by scéna, kterou měl před sebou, patřila do nějakého hororového filmu, na které se tak rád díval. 
Jenže pak zařval: "Do prdele!" To už se rozběhl, hnal se dolů po kluzkém blátivém svahu a tryskem se řítil ke své farmě. 
Pohled upíral na požár. 

Prokletá farma na venkově, kde se dějí podivné náhody. Má to něco společného s tím, že zde před lety byly upálené čarodějnice nebo se najde mnohem jednodušší vysvětlení?  

Historie kolem Mabiny farmy je ponurá. Stojí na místě, kde se dříve upalovaly čarodějnice, proto je podle některých místních lidí prokletá. A když se na farmě začnou dít podivné nehody, vše tomu začíná nasvědčovat. Jack a Sarah jsou ale odhodlaní přijít záhadě na kloub. Podaří se jim vypátrat, kdo nebo co nehody způsobuje? 


Na další díl této série jsem se velmi těšila, protože si vždycky užívám, jaké je to příjemné odpočinkové čtení. A jak se mi nejnovější záhada líbila tentokrát? 

Již šestý díl Vražd v Cherringhamu přivádí čtenáře před další záhadu a tentokrát má lehký nádech nadpřirozena.
Opět je na začátku knihy stručný přehled postav, takže pokud jste nečetli předchozí díly, nemusíte mít strach, že se budete ztrácet. Jednotlivé knihy na sebe totiž ani přímo nenavazují.
Ale teď už k Prokletí Mabiny farmy. Opět se jedná o detektivní jednohubku, kterou budete mít přečtenou na posezení.
Styl, kterým je kniha vyprávěná, je totiž velmi čtivý. Díky malému počtu stran a poměrně krátkým kapitolám budete mít problém knihu odložit.
Je to ideální odpočinkové čtení, u kterého nemusíte moc přemýšlet a do noty vám padne i v případě, že nejste přílišný fanda násilností, protože se v knize neobjevují.
Samotné vyšetřování opět probíhá především pomocí sousedských rozhovorů a i když se jedná o poměrně předvídatelný příběh, narazíte zde i na stopy napětí.
Ústřední dvojice vyšetřovatelů je velmi sympatická a skvěle se doplňují. I přes jejich věkový rozdíl bych se asi nebránila tomu, kdyby nakonec skončili spolu. Bohužel jsme ale tentokrát ochuzeni o některé části z jejich soukromí a tento díl se opravdu točí hlavně kolem staré farmy na venkově. 

Prokletí Mabiny farmy je jedním z povedenějších dílů této série, takže pokud hledáte nenáročné čtení s přímočarou dějovou linkou, která vám nezamotá hlavu, tak tohle je ideální volba. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Alpress
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4/5

Obálka: 4/5

2 komentáře:

  1. Tuto sérii nečtu. Ale je super, že si drží vysokou kvalitu, ne-li zvyšující se. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)