středa 27. července 2022

RC recenze: Černá smrt

Autor: Franck Thilliez
Počet stran: 448
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: XYZ

Rok vydání ČR: 2022
"Co tady děláš?" 
V tónu jejího hlasu nebylo nic příjemného. Gabriel nevěděl, co říct. V mysli se mu míchaly dvě Louisy. Mezi stromy se objevily modré četnické bundy a vzápětí zase zmizely. 
"Ze silnice jsem viděl uniformy. Co se děje?" 
Louisa vrazila ruce do kapes a bradu schovala pod límec. 
"Nesmím o tom mluvit." 
"Nesmíš o tom mluvit? Děláš si srandu?" 
"Jestli chceš vidět mého otce, nevybral sis k tomu nejvhodnější moment. Věř mi, že na to teď nemá náladu. Ptáci, tělo a novinář, který do toho za chvíli začne strkat nos. Nemůžu tě pustit dál. Zastav se později na stanici." 
"Nedělej si ze mě blázny, Louiso! Je to Julie? Je to ona?" 

Mrtví ptáci prší z nebe, brutálně zavražděná žena, hlavní hrdina si nemůže vzpomenout na posledních dvanáct let života a jeho dcera je stále nezvěstná. To je Černá smrt – temný thriller, který prostě neodložíte.

Gabriel se jedné noci probudí v hotelu a za okny padají mrtvá ptačí těla. Další podivností je, že když si šel Gabriel lehnout, tak byl rok 2008, ale když se probudil, tak se píše rok 2020. Gabrielova dcera je již 12 let nezvěstná a on si nevzpomíná na svoji minulost.
Do toho je brutálně zavražděná mladá žena a stín podezření padne právě na našeho hlavního hrdinu, který postupně zjišťuje, že ne vše je stejné, jako tomu bylo před dvanácti lety… Podaří se mu i s dírou v paměti vypátrat, co se stalo s jeho dcerou?



Recenze je psaná pro Knihcentrum revue. Tímto jim mockrát děkuji za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu
Celou recenzi najdete ZDE. 



HODNOCENÍ

Kniha: 5/5

Obálka: 5/5

3 komentáře:

  1. Musím říct, že naše obálka je vážně něco. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Oukej, to zní jako dobré psycho... ještě že jdu dneska do knihovny. :D

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)