čtvrtek 28. července 2022

Recenze: Nové začátky

The PrankŽertAutor: Lilly Lucas
Počet stran: 352
Série: Láska z Green Valley
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Red

Rok vydání ČR: 2021
Pořád ještě jsem nemohla uvěřit tomu, že zrovna já jsem se ocitla tady, na konci světa. Já, holka z velkoměsta, která nemůže usnout tam, kde poblíž nerachotí vlak. Která raději nastoupí do tramvaje, než aby těch dvě stě metrů ušla pěšky, a která má v telefonu pod rychlou volbou uloženo číslo taxislužby. Holka, kterou mnohem více okouzlí blikající panorama velkoměsta než jakési zasněžené vrcholky hor.  

Malé městečko ve Skalistých horách, romantická sněhová pokrývka a jeden sexy nabručený mladík, který má s Lenou sdílet domov. Bude výsledkem příjemně strávená brigáda nebo pobyt skončí zklamáním? 

Lena z Berlína vyráží do Green Valley, kde má pracovat jako au-pair. Jenže kromě hostitelské rodiny v domě narazí i na Ryana, nabručeného mladíka, který si prochází osobní tragédií. 
Lenina hostitelská rodina také provozuje malý penzion, který má ale dny své největší slávy dávno za sebou. Při jeho renovaci samozřejmě Lena přiloží ruku k dílu a začne se sbližovat právě s Ryanem. Najdou společnou řeč nebo to mezi nimi přeroste v něco víc?  


Nové začátky jsem už měla nějaký ten pátek doma, ale nějak jsem se nemohla dostat k tomu, abych si je konečně přečetla. Až díky dalšímu společnému čtení jsem je konečně vzala do ruky. A jak to dopadlo? 

Nové začátky jsou příjemnou oddechovkou, která sice má hromadu děr v příběhu, ale přesto je velmi čtivá a během pár hodin budete mít dočteno.
Ano, Nové začátky jsou sice hrozně moc předvídatelné, takže od první stránky budete vědět, jak celá kniha dopadne. Nad některými částmi budete pouze nechápavě kroutit hlavou, protože třeba samotná hlavní hrdinka je jako au-pair zadarmo drahá. Místo, aby dělala svoji práci a starala se o dítě, tak svoji pozornost věnuje Ryanovi (i když, na její obranu - on se občas choval jako přerostlé dítě, takže možná Leně křivdím a dělala au-pair jemu?), případně nasávala v barech nebo jezdila po výletech a kluka viděla tak maximálně u společné večeře, kterou ani nemusela připravovat.
Prostě v této knize vypadá hlídání dětí jako vysněná práce. 
A takových situací a nelogičností, aby se dějová linka vyvíjela přesně podle autorčiných představ, je v příběhu požehnaně. Z čehož tedy vyplývá, že Nové začátky jsou jen další z řady romantických knížek, u kterých prostě nesmíte přemýšlet, protože jinak si budete všímat těch obřích děr, které příběh nabízí. Ani neočekávejte nic nového a neokoukaného, protože Nové začátky se drží přesně ve vyjetých kolejích typických pro jiné populární romantické příběhy. 
Vím, že to teď vypadá, jako by se mi kniha nelíbila, ale opak je pravdou. Když pominu veškeré nedostatky, jako ty, co jsem již vypsala a třeba neúměrné chování postav jejich věku, tak se jedná o velmi čtivý příběh, do kterého, když se začtete, tak už ho jen tak neodložíte.
Navíc prostředí horské vesničky a sympatické vedlejší postavy také dělají svoje.  

Ve výsledku je to příjemná oddechová letní knížka, u které ale nesmíte přemýšlet a příliš analyzovat chování hlavních postav. Takže pokud máte rádi odpočinkové romantické knížky, tak zrovna tahle by se vám mohla líbit.  

HODNOCENÍ

Kniha: 3,5/5

Obálka: 4/5

1 komentář:

  1. Když člověk očekává oddychové romatické čtení, myslím, že by neměl být zklamaný. A minimálně obálka je opravdu krásná. :))

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)