neděle 27. prosince 2015

Narozeninová soutěž (4) - výsledek

Máme narozeniny! Máme narozeniny! No dobře, už jsem se uklidnila... Slavíme jeden rok! Fajn, teď už fakt končím a přejdu k tomu, na co všichni určitě čekáte, a to na rozdávání dárečků.




Malá rekapitulace, o které knihy se soutěžilo:

1. knihou je První

PrvníKdyž byla America vybrána do Selekce, ani ve snu by ji nenapadlo, že by se ocitla na dosah samotné koruny, natož k srdci prince Maxona. S blížícím se koncem soutěže narůstají hrozby za branami paláce a America si uvědomuje, jak je lehké všechno ztratit a jak těžce bude muset za svou budoucnost bojovat.






Dále to byly Vílí kruhy
Vílí kruhyKdyž bohové z Aze zničili svět na Souši, stvořili si nový pod mořem - ponuré místo osvětlované mechanickým sluncem. Po tisíciletích, během nichž v Podmoří vznikla rozvinutá civilizace, se objevila nová božstva. Otevřený konflikt mezi dvěma pantheony skončil křehkým příměřím. Místo rozkvětu však přichází další krize.

Po hravé odbočce Hladových přání se Tereza Matoušková vrací k událostem na velkém jevišti Podmoří. Mechanické slunce pohasíná, staří bohové se zavřeli ve svých příbytcích a mladé příliš tíží hříchy minulosti. Podmořské národy si tak musí pomoci samy. Kolují zkazky o moci, která dokáže udržet zmírající vegetaci i bez slunečního světla. Vládnou jí Víly, zahořklé bytosti, které se nikdy nesmířily se zánikem života nad hladinou. Osud ostatních kultur je nezajímá a jejich kouzla se živí krví.
Schyluje se k válce, která nebude mít vítězů.


Třetí knihou je GalgadGalgad - příběh strážce Země

V dávných dobách, v dolině v prastarém lese obehnanými horami, se probudí nejmocnější strážce Gathary. Není to náhoda. Na svět přišli ti noví, odlišují se od ostatních, narušují snad křehkou rovnováhu?
Navíc se schyluje k válce mezi lidmi, nadvláda zdvojeného kříže rozpíná ruce. Galgad pátrá po pravdě. Nenalézá však vlky ani ostatní.
Nechte se okouzlit poutavým příběhem, nechte se uchvátit prastarými lesy, v nichž tečou čisté řeky. Budete mít pocit, jako byste sami chodili těmi místy, potkávali tvory z prastaré říše. Obdivujte hrdiny i obyčejné lidi, kteří se snaží bojovat s nepřízní osudu. Odhalte kruté pravdy našich činů.
Kniha je první ze série příběhů.



Syn LondýnaMohly jste také soutěžit o Syna Londýna
V podzemí Londýna je skryté město plné přízraků a zázraků, kde divocí vlakoduchové uhánějí po kolejích a tanečníci se skleněnou kůží ozařují ulice svými žhnoucími žílami. Právě takové místo objeví při svých toulkách metropolí nad Temží mladá Beth Bradleyová, středoškolačka právě vyhozená ze školy a fatálně zrazená svou nejlepší kamarádkou… A to ještě netuší, že brzy bude muset k záchraně „Jiného Londýna“ naverbovat naprosto fantastickou armádu.Syn londýnské City je originálním románem z rodu městské fantasy, který ctí a přitom překračuje pravidla žánru a staví je do nového světla. Je také příběhem o rodině, přátelích a netvorech a o tom, jak těžké někdy bývá rozeznat, kdo je kdo.
zdroj

A poslední, byla Tajná kniha, o které vám ani teď neřekneme, co je zač. 




A ještě budu chvíli zdržovat to vyhlášení... to víte, napětí musí být. Takže, celkem se vás zúčastnilo 42, ale vstupů do soutěže bylo 119. Jsme rádi, že se vás zapojilo tolik.
Dále, za co chceme poděkovat jsou milé vzkazy, které jste nám nechali, opravdu nás to potěšilo a upřímně pobavilo :).

PS: Tady máš dort Ailin :)

Ještě něco málo řeknu k vašim odpovědím a pak už slibuji, že vyhlásím všech 5 vítězů.
Abych pravdu řekla, dost mě překvapilo, že nejčastější odpověď, kým byste chtěli být je elf. A mým oblíbeným upírem by chtěl být pouze jeden soutěžící a ve stejném počtu se vyskytl i vlkodlak. Jinak z velké části se objevila i odpověď - kouzelník.
Stejně tak mě překvapily i odpovědi ohledně světů, ve kterých byste chtěli žít. Čekala jsem hodně Harryho Pottera, ale kupodivu se tato odpověď neobjevovala tak často. Většinou jste byli originální, ale celkově převažoval fantasy svět.
Tak to bylo, jenom kdyby vás zajímalo, co jsem si myslela :).

A teď už k vyhlašování:

Jako první byla vylosovaná je Fiadh a ta tak získává knihu Galgad.
Další vylosovaná je Kreyks, která tak vyhrává knihu Vílí kruhy.
Třetím výherním je Josipa Vorlova, která bude mít knihu První.
Dále byla vylosována Melory a vyhrává tak Tajnou knihu.
A posledním výhercem je Monika Hrdá, které patří Syn Londýna.

Moc gratulujeme a snad během dneška pošlu výhercům emaily.
Vy, co jste nevyhráli, nezoufejte, brzy (někdy začátkem ledna) pro vás budeme mít další soutěž.

Tak ještě jednou děkujeme za účast a přejeme všechno nejlepší do Nového roku!

Doufáme, že se vám soutěž líbí a udělá vám radost. 

5 komentářů:

  1. Áááááááááááá! Paráda! Tohle je moje druhá výhra v životě! Moc děkuju za soutěž :) Jsem fakt nadšená a jdu slavit :D

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulujem výhercom, súťaž bola super :-) Snáď sa mi pošťastí v nejakej ďalšej :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, dort! :) A gratuluji výhercům! :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)