pátek 7. prosince 2018

RC recenze: Stín věcí ztracených

Výsledek obrázku pro The Shadow of What Was LostVýsledek obrázku pro Stín věcí ztracenýchAutor: James Islington
Počet stran: 678
Série: Licanius
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Host

Rok vydání ČR: 2018
Kolem Olinovy ruky se rozzářila aureola mihotavého světla a vzápětí záře začala proudit po jeho nataženém ukazováku do kotouče. 
Celé Leehimovo tělo se roztřáslo. 
Nejprve se chvělo jen trochu, sotva znatelně, ale pak se prudce zazmítalo, když jeho svaly zachvátila křeč. Talean zlehka položil Leehimovi ruku na rameno, aby se chlapec nepřekotil i se židlí. 
Po několika vteřinách zvedl starší Olin prst z kotouče, ale Leehim se pořád svíjel v křečích. Když Davian spatřil, jak se od Leehimových očí šíří tmavé čáry, ošklivé černé žíly plazící se po chlapcově tváři a vysávající barvu z jeho kůže, ucítil v hrdle žluč. Takhle znetvořený bude Leehim po zbytek života.  


Bariéra, která chrání lidský svět před nadpřirozenými nestvůrami, pomalu slábne. Začínají se objevovat vyvražděné vesnice a zvěsti o nepřemožitelné armádě se rychle šíří. A proti tomu skupina mladých přátel, kteří dělají první poslední, aby zabránili největší zkáze. Podaří se jim to?

Auguři jsou vyvraždění. Nadaní jsou svázáni zásadami a nemohou se nijak bránit. A v této době žije i Davian, který sice má Nadání, ale nedaří se mu Esenci ovládat a co víc, Zkoušky se nezadržitelně blíží a Daviana svírá strach, že se z něho stane Stín - vyvrhel ze společnosti, který přišel o schopnost ovládat Esenci a je nucen protloukat se životem. Podaří se mu z toho nějak vyváznout?
Na jiném místě se v lese probudí krví zborcený muž, který si na nic nevzpomíná a za sebou má vyvražděnou vesnici. Kdo je tento záhadný mladík a opravdu všechny vyvraždil právě on? 

Výsledek obrázku pro The Shadow of What Was Lost
zdroj

Recenze je psaná pro Knihcentrum revue. Tímto jim mockrát děkuji za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu
Celou recenzi najdete ZDE. 

HODNOCENÍ

Kniha: 4/5

Obálka: 5/5

4 komentáře:

  1. Tak o téhle knize jsem ještě neslyšela, ale nevypadá vůbec špatně.:-)

    Hlava v knihách

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se po ní podívej, sice jsou na ní dost rozporuplné názory, takže jsem se knihy trošku bála, než jsem se do ní pustila, ale nakonec byla super :D

      Vymazat
  2. Vypadá to dost zajímavě. Myslím, že po ní šáhnu a zkusím ji. :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)