středa 21. září 2022

RC recenze: Noc zázraků

Night of MiraclesNoc zázrakůAutor: Elizabeth Berg
Počet stran: 288
Série: Mason
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Kontrast

Rok vydání ČR: 2022
"Jen jsem se chtěl zeptat, jestli byste k nám zítra večer nechtěla přijít na večeři. Abby už vás chtěla pozvat dávno, ale..." 
"Zítra večer? V kolik?" 
"V sedm?" 
"Sedm! Jak vás syn dokáže tak dlouho čekat na jídlo?" 
"Tak v šest?" zeptá se s úsměvem ten muž.
"To už je lepší."  
"Dobře, v pořádku. Tak se tedy uvidíme." Pan J zatáhne za vodítko, ale Henrymu se očividně nikam nechce. Zírá na Lucille, jako by si u ní doma něco zapomněl, a neodejde, dokud to nedostane. 

Malé městečko, propletené osudy a spousta dobrosrdečných lidí. Hledáte-li příběh, který vás zahřeje u srdce, tak Noc zázraků je přesně to pravé. 

Příběh o životě na malém městečku, kde každý zná každého a neváhá podat pomocnou ruku. Lucille Howardová má práce až nad hlavu, že si musí najít asistentku, aby stíhala, ale přesto neváhá a začne hlídat nově přistěhovanému manželskému páru jejich syna, když to potřebují. 
Iris se v Masonu snaží začít nový život a vyrovnat se se svojí minulostí a s tím ji pomohou její nově nalezení kamarádi... Prostě příběhy několika lidí, které vás chytí za srdce. 


Na Noc zázraků mě nalákala anotace, kde bylo zmíněno, že jedním z témat knihy je i pečení, které já ráda. Takže jsem se těšila, až se do knihy pustím. A co na ní tedy říkám?

Hned na začátek vás musím upozornit, že se toho moc v Noci zázraků neděje. Přesto se ale od knihy nebudete moci odtrhnout a přelouskáte ji v podstatě na jeden zátah.
Svůj podíl na tom mají nejen krátké kapitoly, ale i velmi čtivý styl vyprávění a postavy, které vás chytnou za srdce.
Celá kniha by se v podstatě dala shrnout tím, že je o životě. Sledujeme totiž osudy skupiny lidí, kteří se snaží vypořádat se situací, ve které se zrovna nacházejí. Někdo hledá lásku, někdo nový začátek, ale jak už to tak v životě chodí, nevyhneme se ani smutným tématům, jako je boj s nemocí. Ale všechno dohromady autorce skvěle funguje a celek působí tak lidsky, že vás to prostě dostane.
A vzhledem k tomu, že většina postav v příběhu je laskavá a dobrosrdečná, tak se na vás v průběhu čtení budou přenášet samé hřejivé a pozitivní pocity. Nemluvě o tom, že všechny postavy jsou sympatické a vy jim budete držet palce až do poslední stránky.
Neříkám ale, že je celá kniha sluníčková, najdete zde i smutné okamžiky, ale všechno je podáváno tak mile, že vám po dobu jejího čtení bude hrát spokojený úsměv na rtech.
A pokud jste ještě nečetli předchozí díl, nemusíte mít strach, že byste se v této knize neorientovali. Znalost předchozího dílu zde rozhodně není nutná, ale můžu vám říct, že po přečtení Noci zázraků si budete předchozí knihu chtít přečíst taky. Alespoň u mě tomu tak je.

Milý, příjemný a oddechový příběh o osudu několika lidí, který vás zahřeje. Ačkoliv v něm nenajdete žádné zvraty či akci, stejně se od Noci zázraků nebudete moci odtrhnout.

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu
 

HODNOCENÍ

Kniha: 5/5

Obálka: 4/5

4 komentáře:

Za každý váš komentář děkujeme :)