neděle 19. listopadu 2023

RC recenze: Vražda na blatech

MooresschwärzeVražda na blatechAutor: Catherine Shepherd
Počet stran: 312
Série: Julia Schwarzová a Florian Kessler
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Cosmopolis

Rok vydání ČR: 2020
"Hledám větší předmět, který vypadl z támhletoho auta." Ukázala hlavou k pohřebnímu vozu, který stál přímo u výlohy. "Muselo se to stát kolem čtvrt na dvanáct." 
Žena nejdřív přimhouřila oči a vzápětí je vytřeštila. "Myslíte ten černý vůz? Ale to jsou přece pohřebáci." 

Na blatech je nalezené tělo mladé dívky, jenže než se dostane na pitevní stůl, tak tělo zmizí. Místo něho vyšetřovatelé naleznou tělo další dívky... a jediné, co je spojuje, je tajemné tetování...

Julia Schwarzová je přizvaná k nálezu mrtvého těla mladé dívky na blatech, protože její poznatky z místa činu mohou být přínosné. I přesto se ale soudní lékařka chce dát rychle do pitvy. Jenže tělo dívky se cestou do márnice ztratí. Bylo ukradené nebo jen vypadlo z auta? Rozběhne se pátrání, při kterém je nalezené další tělo... Mají tedy vyšetřovatelé co dočinění se sériovým vrahem? 



Loni jsem četla čtvrtý díl této série a teď se konečně pouštím do prvního dílu. A co na něj po přečtení říkám? 

Ačkoliv se tato série dá číst na přeskáčku, tak to nedoporučuji. Sama jsem začala tuto sérii dílem Vražda s nápovědou a rozčilovala se u  některých věcí, které jsou zde vysvětlené. 
Ale začněme od začátku. 
Autorka pro svou knihu zvolila vyprávění z více pohledů postav. Těšit se tak můžete na části vyprávěné očima vyšetřovatele Floriana Kesslera nebo soudní lékařky Julie Schwarzové, která se velkou částí podílí na vyšetřování. 
Tyto dva pohledy jsou ale doplněné ještě o části týkající se pachatele, kde můžete sledovat jeho počínání i chování potenciálních obětí. 
Pokud máte rádi trošku drsnější popisy, tak vaši morbidní zvědavost určitě uspokojí části z pitevny. Na druhou stranu to ale není ani nic, co by nezvládl čtenář, který těmto detailům příliš neholduje. 
Catherine Shepherd píše velmi čtivě a díky tomu vám budou stránky pod rukama mizet rychlostí blesku a klidně během dvou večerů budete mít dočteno. 
Nečekejte ale žádnou složitou detektivní zápletku, u které nebudete vědět, kde vám hlava stojí ze všech zvratů. Spíše naopak. Vražda na blatech je odpočinkovým čtením, které vás za ruku dovede k samotnému vrahovi. Nebudete muset nad ničím přemýšlet, protože autorčin styl je spíše jednoduchý a přímočarý.   
Co se hlavních postav týče, tak ústřední vyšetřovací dvojice je poměrně sympatická a zpříjemňuje tak pocit ze čtení. 

Pokud hledáte odpočinkové čtení s kriminální zápletkou, tak tohle je přesně ta ideální série, se kterou začít. Sympatické postavy a čtivý příběh, který má potenciál zaujmout. 

Moc děkuji Renatě z nakladatelství Grada, která mě na sérii upozornila, protože jinak bych ji úplně minula. A také moc děkuji za neustálý přísun knih!
Vydalo nakladatelství Cosmopolis.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.
 

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 4,5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)