čtvrtek 28. září 2023

Recenze: Strašidelný dům

The Guild TripVíkend plný vinyAutor: Zuzana Pospíšilová
Počet stran: 64
Série: --- 
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Bambook

Rok vydání ČR: 2021
"Když půjdete přes Tichou ulici, určitě to stihnete," navrhla maminka. "Bude vás dost, tak se nemusíte ničeho bát." 
Magdě poskočilo srdce vzrušením. Přes Tichou ulici chodili jen málokdy. Stál tam jen jeden starý a opuštěný dům se zarostlou zahradou, který obklopovalo strašidelné ticho. 
 
Starý dům v Tiché ulici dráždí dětskou fantazii. Žijí tam strašidla? Nebo snad čerti či upíři? Je nejvyšší čas to prozkoumat!

Čtyři kamarádi jsou přesvědčení, že ve zchátralém domě v Tiché ulici určitě straší. Otázkou však zůstává, které strašidlo tam bydlí. Kamarádi se na průzkum však nechtějí vydat nepřipraveni. Zabalí si na cestu česnek proti upírům, pírka proti čertům a k jejich pátrání se připlete i strejda David. Podaří se jim společnými silami přemoci strašidlo a zachránit vílu Štovinku? 


Po téhle knize jsem sáhla hlavně kvůli obálce, která je neskutečně nádherná a co na knížku říkám po jejím přečtení? 

Strašidelný dům je příjemnou oddechovou knihou, kterou si užijí nejen mladší čtenáři. Z pohledu dospělého můžu říct, že na mě příběh působil velmi nostalgicky, protože jsem si u jeho čtení vzpomněla na dobu, kdy jsme bezmezně rodičům věřili veškeré pohádky a nejrůznější příběhy, takže mě při čtení provázel příjemný pocit a já si knihu užívala. Nemluvě o tom, že takového strýčka, kterého mají hlavní hrdinové, by bralo každé dítě všema deseti.
Ačkoliv název může vzbuzovat lehce hororový nádech, není tomu tak. Celý příběh je napsaný velmi jednoduše a dokážu si představit, že u vašich ratolestí vzbudí mírné napětí, ale noční můry jim pravděpodobně nezpůsobí. Strašidelnému domu totiž nechybí ani vtip, ani poselství o tom, že přátelství jsou důležitá.
Prostě je to taková kouzelná jednohubka, která ve vás probudí příjemné pocity a vzpomínky na dětství. Navíc je doplněná i o povedené ilustrace, takže se kniha čte jedním dechem. 
A ačkoliv už nejsem cílovka, tak tuhle knihu můžu vřele doporučit. 

Miloučká knížka, která obsahuje jak dávku napětí, tak i vtipu. Jednoduchý a přímočarý styl vyprávění zaručuje lehkost čtení pro mladší čtenáře, ale zároveň se ti starší nemusí bát, že by se u knihy nudili. Takže pokud nevíte po čem sáhnout, tak Strašidelný dům doporučuji. A ta nádherná obálka je už jen třešničkou na dortu.  
 

HODNOCENÍ

Kniha: 4,5/5

Obálka: 5/5

2 komentáře:

  1. To zní skvěle. Věřím, že mladší čtenáři budou nadšení. :) Také bych byla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já z ní byla nadšená i teď a to mi táhne na 30 😁

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)