pátek 9. prosince 2022

RC recenze: Historky z Tinderu

Night of MiraclesNoc zázrakůAutor: Lucie Macháčková
Počet stran: 240
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Cosmopolis

Rok vydání ČR: 2022
Moje kamarádka (budeme jí říkat Darina, hlavně proto, že se tak jmenuje) pracuje ve velkém korporátu a jednou dostala za úkol do týmu sehnat ajťáka, kterých je na trhu chronický nedostatek. Pracovníci lidských zdrojů dělají všelijaké kejkle, aby přitáhli kohokoli, kdo umí přesvědčivě pronášet větu: "A  zkusili jste to vypnout a zapnout?" 
Moje kamarádka na to šla chytře - logicky si vyhodnotila, že pokud bude na Tinderu svajpovat dostatečně dlouho, tak zkrátka na nějakého kluka od počítačů narazit musí. A to se taky stalo - zatímco týpek ji chtěl dostat do postele, ona jej chtěla dostat do kanclu. On ji lákal na dvojku bílého, ona jej lákala na širokou škálu firemních benefitů. 

Na Tinderu je výběr mužů veliký. Od těch normálních, až po ty s určitými nevhodnými vlastnostmi. A právě těch z druhé skupiny, se nám zde sešla pěkná partička... 

Z nejhorších rande jsou ty nejlepší historky. A Lucie Macháčková to potvrzuje výběrem nejrůznějších typů schůzek, které neskončily zrovna happy endem. Vtipně podané příběhy o randění i trapasech vás zaručeně rozesmějí. 

zdroj

Sama na seznamkách nejsem, ale historky z nich slyším ze všech stran a když jsem zjistila, že o těchto zážitcích je už i kniha, neváhala jsem. Tušila jsem totiž, že půjde o velmi vtipné čtení. Potvrdilo se moje tušení? 

Historky z Tinderu jsou humorným oddechovým čtením plným zážitků z randění, kdy se může stát téměř cokoliv.
Kniha se skládá z několika historek, některé jsou vtipnější, jiné méně, ale každý si určitě najde tu svoji, nad kterou se pobaví, protože jsou opravdu různorodé.
Sama autorka je stand-up komičkou, takže se není čemu divit, když vše vypráví s nadhledem a za účelem čtenáře pobavit. Někdy je sice spíše cynická, někdy jsem s jejím řešením situací tak úplně nesouhlasila, ale svůj účel kniha splnila na jedničku.
Pokud tedy hledáte oddechovou jednohubku, u které se rozhodně pobavíte, tak tady jste na správné adrese. A na co se tedy můžete těšit, kromě samotných historek?
V knize na vás čekají přepisy chatů, autorčiny humorné rady a postřehy, kdy například kategorizuje muže podle psů nebo různá životní moudra, u kterých se od srdce zasmějete.
A pokud nejste úplně fanoušky online seznamování, tak se můžete těšit na historku ze speed datingu.
Celkově je kniha velmi čtivá a pravděpodobně neskončíte pouze u toho, že do ní ze zvědavosti pouze nakouknete. Já po jednom takovém nakouknutí zjistila, že už jsem cca v polovině knihy.
Malý počet stránek, formátování textu a velmi čtivý styl autorčina vyprávění zaručí, že knihu slupnete jako malinu téměř na posezení.

Máte chuť na oddechovou knížku, kterou budete mít hned přečtenou a ještě se u ní pobavíte? Tak Historky z Tinderu je přesně to, po čem můžete sáhnout. Protože nad podivností některých lidí vám zůstane rozum stát... tedy, až se jim dosmějete. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihcentrum.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu
 

HODNOCENÍ

Kniha: 3,8/5

Obálka: 3/5

2 komentáře:

  1. Knihu mám právě rozečtenou a je to přesně tak, jak říkáš. Zatím se bavím, ačkovli zkušenosti s Tinderem nemám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám zkušenosti pouze přes kamarádku, tak vím, na co všechno se tam dá narazit 😁

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)