úterý 13. prosince 2022

RC recenze: Královna mrtvol

The Corpse QueenKrálovna mrtvolAutor: Heather Herrman
Počet stran: 400
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: King Cool

Rok vydání ČR: 2022
Tetě došla trpělivost. "Jsou  jenom tři druhy dam, Molly - krásky, oběti a lhářky. A ty nikdy kráska nebudeš." 
Molly sebou trhla a zvedla ruku k neposedné kudrlině, ale jejímu obličeji to na půvabu nepřidal. 
Teta jí věnovala vlažný úsměv. "Nevýrazný vzhled má své výhody. Zmije také neoznamuje svůj příchod do hnízda, které se chystá vykrást." 

Od jeptišek přímo ke Královně mrtvol. Tomu se říká změna životního stylu, která obrátí Molly život vzhůru nohama. Z bezpečí klášterních zdí se přesune mezi zdi hřbitovní a její novou prací se stane obstarávání mrtvol pro tetin obchod. Dokáže tu změnu zvládnout? 

Osiřelá Molly Greenová žije v sirotčinci a když se najde tělo její nejlepší kamarádky, je přesvědčená, že byla Kitty zavražděna. Molly se tak rozhodne vypátrat jejího vraha a potrestat ho. 
Než ale stihne podniknout nějaké kroky, tak si její přítomnost vyžádá Mollyina teta Ava. Má to ale háček, Molly nikdy netušila, že by nějakou tetu měla. Brzy se však ukáže, že Ava není tak úplně typická bohatá vdova, nýbrž podnikatelka, která si své bohatství zajišťuje vykrádáním hrobů a prodejem mrtvol studentům medicíny. Zapadne Molly do takového života? 

zdroj

Královna mrtvol mě zaujala hlavně svojí obálkou, takže když se naskytla možnost knižního ambasadorství, neváhala jsem ani minutu. 

Hledáte knihu, která je temná, morbidní a o mrtvolu zakopnete téměř v každé kapitole? A ještě se výborně čte a dokonale uspokojí vaše morbidní já? Pokud je vaše odpověď ano, tak už dál nehledejte, protože Královna mrtvol bude vaše požadavky splňovat a rozhodně si zde přijdete na své.
Autorka svůj příběh zasadila do doby, kdy ženy neměly příliš práv, což hází naší ambiciózní hrdince Molly klacky pod nohy. Ona je ale odhodlaná udělat téměř cokoliv, aby si mohla jít za svým snem a za svojí pomstou.
Musím říct, že takových ženských hrdinek, které se vzpírají době, je v příběhu více a většina z nich mi byla sympatická.
Celou knihou vás bude provázet mrazivá atmosféra, která jde ruku v ruce s hromadou pitev a kromě nich se můžete těšit na ostatní práce spojené s nebožtíky a jejich prodejem.
I když mrtvoly tvoří podstatnou část děje, tak vás určitě potěší, že jako doplněk zde najdete lehce detektivní zápletku, která s sebou přináší nejrůznější zvraty. Autorka stvořila rozhodně zajímavé postavy a nejednu z nich budete podezřívat, že je oním vrahem, který zabíjí a znetvořuje dívky. 
Milovníky romantiky zase potěší, že i když je zde láska nakousnutá spíše okrajově, tak si i tak čtenáři přijdou na své a budou hlavním aktérům držet palce. 
Celý příběh je protknutý i kapitolami neznámé vražedkyně, které přispívají k tajemné atmosféře knihy a vám bude vrtat hlavou, o koho se vlastně jedná.
Ano, kniha má i nějaká ta hluchá místa, kde se zrovna nic moc neděje, ale díky temné atmosféře, která vás bude provázet po celou dobu čtení, nebudete moci dát knihu z ruky. 
Ve výsledku musím říct, že se mi Královna mrtvol opravdu líbila. Jedná se totiž o nevšední čtení se zajímavým tématem a vydařeným zpracováním. Pro slabší povahy to sice nejspíš nebude to pravé ořechové čtení, ale na druhou stranu v knize nejsou ani nijak drastické popisy, alespoň co můžu říct sama za sebe.  

Celkově se jedná o velmi čtivou knihu se zajímavým námětem, která vás chytne a nepustí. Obchody s mrtvolami, hon na vraha a lehká romantika k tomu? To si prostě nesmíte nechat ujít. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji knihkupectví Knihám Dobrovský
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4/5

Obálka: 4,5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)