čtvrtek 9. března 2023

RC recenze: Haka za lilii

Haka za liliiHaka za liliiAutor: M. K. Hardy
Počet stran: 360
Série: Hřiště lásky 
Díl v sérii: první
Nakladatelství: Cosmopolis

Rok vydání ČR: 2022
"Vždyť je to ženská," prohodil ten na gauči a já vytřeštila oči jeho směrem. Dredy nedredy, teď má mou pozornost ten idiot na gauči. 
"Prosím?" vylítlo ze mě dřív, než jsem se stihla zabrzdit.
"Bez urážky, madam, ale Jacku to myslíš vážně? Poslední, kdo nás rovnal, byl snad stokilovej chlap a stejně byl úplně vyřízenej." 
 
Mistrovství rugby v Anglii. Jeden pohmožděný hráč a jedna fyzioterapeutka v nešťastném vztahu. Najdou k sobě cestu?

Lili pracuje jako fyzioterapeutka, když je jednoho dne přivolaná do hotelu tajemného pacienta. Tím pacientem není nikdo jiný, než Alexander, hráč rugby, který se v Anglii se svým týmem účastní mistrovství.
Mezi Lili a Alexem to jiskří, ale má to háček. Lili má přítele. Zůstane Lili v současném vztahu nebo dá přednost chemii s Alexem?

zdroj

Haka za lili sbírá kladné ohlasy kam se podívám, takže jsem chtěla zjistit, co na ní všichni mají. A co na ní po přečtení říkám já? 

Pokud máte chuť na odpočinkovou romanťárnu ze sportovního prostředí a máte rádi třeba knihy M. Zapaty, tak Haka za lilii je tu přesně pro vás.
Samotný příběh je vyprávěný z pohledů dvou hlavních postav - fyzioterapeutky Lili, která v průběhu knihy postupně odhaluje svá tajemství. Takže kromě nefungujícího vztahu, ve kterém se aktuálně nachází, se můžete těšit i na další nesnáze, které jí ztrpčují život.
Pak je tu Alexander, rugbyový hráč, jenž je prototypem dokonalého chlapa, kterého si zamilují všechny romantické duše. Z mého pohledu mi ale přišlo, že je až moc znát, že ho psala žena, protože bych řekla, že takové chování je u chlapa nereálné a bylo dost idealizované. Navíc si zachovával tu "dokonalost" i v ryze mužském kolektivu. Ale věřím, že díky tomu si ho většina čtenářek zamiluje.
Co se ostatních charakterů týče, všichni jsou přesně zaškatulkovaní, takže hned víte, kdo je za záporáka a kdo bude oním hrdinou. To ale není u odpočinkových knih žádnou novinkou.
Co vás také určitě nepřekvapí je, že se příběh striktně drží v zajetých kolejích tohoto žánru. To znamená, že přesně víte, jak to celé skončí už po prvních několika stránkách. 
Čím se ale Haka za lilii odlišuje od ostatních, jsou komplikace, které hlavní hrdinka má a to, že žije v Anglii, zatímco pochází z Česka, takže ostatním vysvětluje přirovnání, která používá, čímž vznikají humorné situace. 
Celkově je kniha psaná jednodušším stylem, který je vlastní příběhům pro mladší čtenáře, ale tím nijak neubírá na faktu, že je Haka za lilii čtivou knihou, kterou přelouskáte za víkend a ještě oceníte nádhernou grafiku, jež je v závěru každé kapitoly. 
Jediné, z čeho jsem byla poměrně v rozpacích, byl samotný konec, který byl oproti zbytku knihy moc zrychlený. V podstatě byl odbytý na pár stránkách a působil jako by to už autorka chtěla mít rychle dopsané. 

Haka za lilii je celkem povedené odpočinkové čtení, u kterého můžete vypnout a užívat si dokonalost mužstva rugbyového týmu. Je to zkrátka ideální kniha pro všechny romantické duše. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Grada.
Vydalo nakladatelství Cosmopolis.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.
 

HODNOCENÍ

Kniha: 3,9/5

Obálka: 4/5

2 komentáře:

  1. Zrovna nedávno jsem na knihu zveřejnovala recenzi. :) Já i sestra, která knihu také četla, jsme byly mile překvapené. Romantika, láska, sportovní prostředí - značka ideál. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám sportovní prostředí v romantických knihách také ráda, ale pár much jsem si tady našla, ale ve výsledku to nebylo špatné čtení 🙂

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)