pátek 12. května 2023

RC recenze: Tři životy

The Three Lives of Alix St PierreTři životyAutor: Natasha Lester
Počet stran: 440
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Metafora

Rok vydání ČR: 2023
"Když nejsem vdaná, moje peníze a moje chyby jsou jen moje. Pro ženu je svět plný zavřených bran a zamčených dveří a bariér a se sňatkem jich jen přibude. Tak jsem se stala ženou, s níž nikdo nechodí, natož aby si ji vzal. Zrzkou v kalhotách, která se netají tím, že žije prací." 

Špioni, móda, silná a sebevědomá hlavní hrdinka, která touží po vyrovnání dluhů z minulosti. Alix St. představuje své tři životy...

Alix St. Pierrová vyrostla jako sirotek, ale to jí nikdy nezabránilo v tom, aby šla za svými sny, místo toho, aby se stala něčí manželkou na okrasu. Díky svému charisma získá Alix práci v marketingu, ale když vypukne válka, je brzy oslovena, aby odjela do Švýcarska jako špionka. Jenže jediná chyba na její pozici může stát životy...
Po válce se Alix stěhuje do Paříže, kde nastoupí do práce po boku Christiana Diora, jenže její minulost ji dostihne a co hůř, může ji stát i její budoucnost... 


Moje první přečtená kniha této autorky. Byla jsem zvědavá, co na její knihy řeknu a uznávám, že jsem poměrně spokojená.

Natasha Lester tentokrát bere své čtenáře do poválečné Francie, kde zrovna začíná rozjíždět svoji módní kariéru mladý Dior. A to všechno nám představuje skrze hlavní hrdinku Alix, která je na svoji dobu velmi sebevědomá, nebojí se jít proti proudu a dosahovat svých cílů.
V knize Tři životy sledujeme dvě časové linie. Jedou je právě poválečná Francie, kde Alix pracuje pro Diora, ale brzy ji dostihne její minulost.
A právě to je onou druhou časovou linií, která se odehrává převážně v období 2. světové války ve Švýcarsku, kde Alix působila v tajných službách.
Musím říct, že mě asi o chlup více bavila právě linka ze světa módy, kde zároveň probíhalo i pátrání po tajemném La Voce.
Tři životy je čtivou knihou, která se zaměřuje hlavně na sílu osobnosti hlavní hrdinky, její odvahu a to, že se nemíní vzdát. Zároveň se zde ale dočkáme touhy po pomstě a potrestání viníků z války. Nenávistnou stránku příběhu skvěle vyvažuje síla přátelství a lehká romantická dějová linka.
Celkově jde o velmi zdařilou knihu, která vás donutí se zamyslet, ale zároveň si ji užijete už jen právě díky Alix, kterou si nejde nezamilovat a postupnému odkrývání toho, co se vlastně stalo. 
Plný počet hvězd ale nedávám z toho důvodu, že místy byl příběh na můj vkus trošku zdlouhavější. 
Pokud ale máte rádi příběhy z válečného období s velmi sympatickou hlavní hrdinkou a užijete si i dějovou linku ze špionážního prostředí, tak knihu Tři životy můžu jedině doporučit. 

Čtivý příběh se dvěma časovými liniemi. Jednou válečnou a druhou poválečnou, obě se však mohou pyšnit sympatickou hlavní hrdinkou, kterou si zamilujete. Takže pokud máte rádi historické romány, tak tohle je přesně to pravé ořechové. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Grada.
Vydalo nakladatelství Metafora.
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.
 

HODNOCENÍ

Kniha: 3,8/5

Obálka: 3,8/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)