pondělí 22. května 2023

RC recenze: Stíny nad Pecan Hollow

Autor: Caroline Frost
Počet stran: 448
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Jota




Rok vydání ČR: 2023

"Paní Walkerová, pozvala jsem vás sem, protože Charlie píchla ostrou tužkou spolužačku do tváře. Špička prošla hladce skrz." Prstem pantomimicky vyjádřila pohyb tužky proti tváři a rty vydala pukavý zvuk. "Propíchla ji jako šiš kebab." 
"Kristepane!" zareagovala Kit. 
"Paní Walkerová, prosím," pokárala ji ředitelka Fowlerová sešpulenými rty. "Pozor na jazyk." 
"Je to pravda, Charlie?" zeptala se Kit. 
Charlie přikývla, ale do očí se jí nepodívala. 
Mladá Kit nikdy nepoznala rodičovskou lásku, tedy až do chvíle, dokud nepotká Mannyho. Jenže jak stárne, tak i jejich vztah se mění na něco temnějšího a vše trvá do chvíle, kdy se nepovede jedno přepadení... 

Třináctiletá Kit opět utekla od pečovatelské rodiny a v tu chvíli narazí na zloděje jménem Manny Romero. Kit okouzlí jeho charismatické chování a rozhodne se zůstat s ním. Netrvá to dlouho a Manny z Kit udělá svého partnera ve zločinu. 
Jak Kit stárne, mění se i vztah mezi nimi a to až do chvíle, kdy se jedna loupež ošklivě zvrtne... 


Stíny nad Pecan Hollow jsem si chtěla přečíst, protože jsem někde viděla, že je to pro fanoušky Kde zpívají raci, které považuji za jednu z nejlepších knih. A co tedy říkám na tuto knihu? 
 
Stíny nad Pecan Hollow je trošku temnějším příběhem převážně o lásce a jejích podobách. Samotná kniha je rozdělena na tři části. V té první sledujeme dospělou Kit s pubertální dcerou, která jde z problému do problému. Tato část sleduje převážně lásku rodičovskou a to, jak zdárně se s tím děvčata poperou. 
Druhá část nás zavede do minulosti, kde se seznamujeme s Mannym a dozvídáme se, proč je Kit taková, jaká je a jak moc se na ní podepsalo nelehké dětství. Tahle část se zaměřuje hlavně na vztah mezi Kit a Mannym, který není zrovna zdravý a trošku připomíná Stockholmský syndrom.
Atmosféra této části sice mohla být trošku temnější a propracovanější, protože jsem z ní necítila takové emoce, jaké bych si v této situaci představovala, ale rozhodně byla i tak neuvěřitelně čtivá. 
Poslední část se vrací do současnosti a zaměřuje se na všechny tři již zmíněné postavy. Za mě byla tahle část nejlepší, obsahovala hromadu akce a ukazovaly se pravé charaktery postav. 
Celkově jde o velmi zdařilou knihu se zajímavým nápadem a temnějším příběhem, kterou nebudete chtít odložit. Autorka píše velmi čtivě, jen z mého pohledu byla občas realita trošku přitažená za vlasy, ale tentokrát mi to zase tolik nevadilo, protože jsem byla zvědavá, jak to celé dopadne. 
Caroline Frost se také skvěle podařilo vykreslit charaktery postav a jejich vyrovnávání se s minulostí. A věřte mi, když říkám, že příběh budete prožívat spolu s postavami. 

Temný příběh plný manipulací, strachu a lásky v různých podobách, od kterého se prostě neodtrhnete. Nechybí ani hromada akce a skvěle zpracované postavy. Jen ta atmosféra mohla být ještě o chlup tíživější. 

Za poskytnutí recenzního výtisku mnohokrát děkuji nakladatelství Jota
Knihu můžete zakoupit v jejich e-shopu.

HODNOCENÍ

Kniha: 4/5

Obálka: 4,5/5

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)