sobota 27. prosince 2014

Autoři, kteří umí: Patricia Briggs

Head Shot of PattyJako dalšího úspěšného autora bych jmenovala Patricii Briggs, která je podle mého názoru jednou z nejlepších autorek fantasy. Obzvláště její série o Mercy Thompson stojí za přečtení.




Patricia Briggs, New Yorkská jednička, která žije ve státě Washington se svým manželem, dětmi a malým stádem koní. Napsala přes sedmnáct novel a další rychle přibývají.
Briggs svoji spisovatelskou kariéru začala tradičními fantasy romány, poprvé publikovala v roce 1993 a v roce 2006 přesedlala na městské fantasy, u které zůstává i v současnosti.
Na podzim roku 2010 opět vpadla do kategorie tradiční fantasy tím, když nakladatelství Ace Books zveřejnilo revidovanou verzi její první knihy Masques a její pokračování Wolfsbane, které nikdy předtím nebylo publikováno. Obě knihy se dostaly na na seznam New York Times bestsellerů.
V roce 2006 Ace Books vydalo Patricii další knihu, tentokrát Moon Called (Měsíční píseň), která je první knihou v
sérii Mercy Thompson. (V současnosti tato série obsahuje 8 knih).
Briggs ale nezůstala jen u této série a začala psát Alfu a Omegu, kterou většina fanoušků považuje za horší oproti Mercy, ale přesto si ji rádi přečtou. V současnosti autorka pracuje na čtvrtém díle, který má vyjít na jaře roku 2015.
(přeloženo z www.patriciabriggs.com)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)