sobota 27. prosince 2014

Recenze: Loď mezi hvězdami

Autor: Beth Revis
Počet stran: 360
Série: Loď mezi hvězdami
Díl v sérii: první
Nakladatelství: CooBoo


Anotace:

Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se octne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.
Amy si brzy uvědomí, že její probuzení nezpůsobilo jen selhání počítače. Někdo z pár tisíců obyvatel vesmírné lodi se ji pokusil zabít. A pokud rychle něco nepodnikne, její rodiče budou další na řadě. Proto teď musí co nejrychleji rozluštit skrytá tajemství Universa. Ale na jejím seznamu podezřelých figuruje i jediný člověk, na kterém jí záleží: Syn, budoucí vůdce lodi a láska, která přišla znenadání.(http://www.cooboo.cz/kniha/lod-mezi-hvezdami)

Názor:

Tahle kniha se mi dostala do rukou díky doporučení a já se do ní pustila s velkým očekáváním. A jak to tak bývá, když hodně očekáváte, většinou přijde zklamání. Do první půlky knihy jsem se vůbec nemohla začíst. Zvyknout si na styl, kterým je tato kniha napsána mi trvalo až příliš dlouho. Nehledě na to, že ve vydání, které jsem měla, bylo spoustu chyb a překlepů. Také mě při čtení rušilo časté opakování slov, a tím časté, myslím hodně časté. Když už jsme u těch negativ, nacházely se zde tři výrazy, které mě přiváděly k šílenství a to: úža, xakru a chucpe. Ale abych knize jenom nekřivdila, musím uznat, že příběh byl velmi originální, a když se přelouskáte přes první půlku a zvyknete si na styl, kterým je kniha psaná, lehce se začtete do zápletky. Dále bych ještě dala plus za popis zmrazování lidí, ten budu mít ještě dlouho před očima :). Takže pokud máte volnou chvíli, pusťte se do čtení :).

Hodnocení:

Kniha: ♥ ♥ ♥  

Obálka:  ♥ ♥ ♥ ♥ 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za každý váš komentář děkujeme :)