neděle 27. listopadu 2016

RC recenze: To chce zloděje

Výsledek obrázku pro It takes a thief book kay hooperVýsledek obrázku pro to chce zloděje knihaAutor: Kay Hooper
Počet stran: 196
Série: ---
Díl v sérii: ---
Nakladatelství: Omega

Rok vydání ČR: 2016
Nezaslechla žádné kroky, ale ten velký muž, který stál za stolem, musel rychle přejít k ní, popadl ji a bez zaváhání ji sevřel v náručí. 
"Omlouvám se a mrzí mě to,"  zašeptal rozjařeně těsně před tím, než přitiskl své rty na její. 
Jennifer byla příliš užaslá, aby se začala bránit, a jen matně si uvědomovala, jak se dveře otevírají a zase tiše zavírají. Prsty cítila jemný materiál jeho krémového smokingu, cítila silné paže, tvrdý hrudník a dlouhé nohy přitisknuté k těm svým. A cítila, jak se jí náhle kolem pupíku rozvíjí a celým tělem v horkých vlnách šíří bezmocná odezva. 
"Na druhou stranu," zamumlal, když konečně zvedl hlavu, "vůbec mě to nemrzí. Ahoj." 


Co se stane, když se v životě potkají dva lidé - ona hraje na jistotu a on je profesionálním hráčem pokeru. Můžou takový vztah fungovat? 

Jennifer je mladá žena, jejíž otec prohrál v pokeru její domov a poté zemřel. Byla nucena se s matkou přestěhovat do menšího domku, kde spolu plánovali získat jejich původní dům zpět, ale prozatím marně. Proto se rozhodla ukrást ze svého bývalého domku náramek a přinést jej matce. Ale nezkušené zlodějce nejde všechno tak, jak si myslela a při své loupeži narazí na Danea, který shodou okolností navštívil dům také s nekalými myšlenkami...

Výsledek obrázku pro it takes a thief kay hooper
zdroj

To chce zloděje mě zaujalo především svojí anotací a povedenou obálku. Sama si ráda poker občas zahraji, tak mě zajímalo, jak toto téma bude zpracováno knižně.

Výsledek obrázku pro poker
zdroj
Začátek knihy hodí čtenáře přímo do děje, aniž by se zdržoval s nějakým nastíněním příběhu, takže je možné, že budete, stejně jako já, chvilku tápat a společnost vám bude dělat pocit, že vám na začátku chybí několik stránek. Autorka se také nezdržuje přílišnými detaily a vykreslováním okolí a rovnou se pouští do rozjíždění zápletky. Bohužel možná právě proto působí kniha poněkud uměle a hlavně hodně zrychleně.
Je vidět, že autorka potřebuje dát hlavní hrdiny dohromady, ale chybí tomu ta jiskra, která by čtenáře nutila, aby v duchu žadonil, aby ti dva skončili spolu.
Od knihy ani nečekejte nějakou složitou zápletku, u které nebudete vědět, kde vám hlava stojí. Právě naopak. To chce zloděje je jednoduchá, přímá knížka orientující se hlavně na vztah hlavních hrdinů, než na cokoliv jiného.
Výsledek obrázku pro falšování peněz
zdroj
Trochu toho napětí a samotné hry pokeru se také dočkáte, ale slouží to pouze jako doplnění vedlejší linky.
A ačkoliv kniha nenabízí nic, co bychom už neznali z jiných příběhů, přesto je příjemnou oddechovkou, když si zvyknete na styl, kterým je kniha napsaná, užijete si odpočinkové odpoledne v přítomnosti hráčů pokeru a horkokrevných Italek.
A i přesto, že se kniha pravděpodobně nebude řadit do žebříčku bestsellerů, já ji k přečtení doporučuji, protože má v sobě něco, čím vás aspoň na chvilku dostane.

To chce zloděje je odpočinkovou knihou, kterou nepohrdnou ti, kterým nevadí jednoduchý příběh s rychlým průběhem a orientací spíše na vztah hlavních hrdinů.

Za poskytnutí recenzního výtisku mockrát děkuji nakladatelství Omega.
Knihu můžete zakoupit třeba ZDE.

HODNOCENÍ

Kniha: 3,5/5

Obálka: 4/5

6 komentářů:

  1. To mě neláká, ale rozhodně musím říct, že jsem ráda, že udělali novou obálku. Ta originální je fakt strašná :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mrzí ma, že práve ten ich vzťah je hlavnou myšlienkou, mám rada príbehy z takéhoto prostredia, ale iba ak je láska taká vedľajšia a nie prvoradá. Inak kniha vyzerala pomerne zaujímavo, kto vie, možno sa k nej dostanem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to mě mrzelo taky, těšila jsem se na nějakou akčňárnu. Jestli se k ní dostaneš, tak přeji, ať se ti líbí :)

      Vymazat
  3. Děkuji za tip, kniha mě sice tolik neláká, ale nevypadá úplně špatně :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)