neděle 1. května 2016

Knižní shrnutí - duben 2016

Opět jsem s počtem přečtených knih spokojená, i když bych byla ráda, kdybych ještě stihla dočíst Mladé vyvolené, ale bohužel, musím si je nechat na květen. 

Počet přečtených knih: 10

Celkový počet přečtených stránek: 3 392

Nejčtenější nakladatelství: Fragment, CooBoo



Autor měsíce: Tady jsem se rozhodovala mezi J. Londonem a R. Riordanem. První díl Bohů Olympu se mi sice dost líbil, ale Volání divočiny bylo napsané neuvěřitelně dobře, proto vyhrává London.

Kniha měsíce: Zde je jednoznačným vítězem Pád andělů. Tu knihu jsem si prostě zamilovala a už se nemůžu dočkat, až se pustím do dalšího dílu. Pokud jste knihu ještě nečetli, rozhodně doporučuji.

Mužská postava měsíce: Tady je výběr o něco těžší, protože mi nikdo tak úplně nepadl do oka. Nakonec jsem se rozhodovala mezi Raffem z Pádu andělů nebo Johnem Thorntonem z Volání divočiny. Nakonec jsem se rozhodla pro toho druhého a to právě kvůli jeho chování k Bukovi.

Ženská postava měsíce: Tady byl výběr jednoduchý, ale nemůžu tu postavu jmenovat, protože by to byl hodně velký spoiler. Nakonec jen prozradím, že se jedná o někoho z Vesaliova tajemství.

Záporák měsíce: Záporákem měsíce se zaslouženě stává generál Hastings z Pádu. Co ten chlap prováděl, to bylo prostě něco.

Pár měsíce: Teď si zrovna nevybavuji jméno, ale líbilo se mi, jaký pár tvořili Fleixa a jeho "přítelkyně" z Vesaliova tajemství.

Překvapení měsíce: Rozhodně Jak (ne)být divný na internetu. Felicia je moje oblíbená herečka, ale knihy podobného typu nečtu, proto mě tolik překvapilo, že mě tolik chytla. Také doporučuji k přečtení.

Zklamání měsíce: Bohužel musím říct, že mě docela zklamal Pád. Měla jsem vysoká očekávání, která nakonec kniha nesplnila. Ale na druhou stranu to ani není nijak zlé čtivo, jen jsem čekala víc.

Nejhezčí obálka měsíce: Tady se mi líbila obálka Nocte, ale prostě na Spirit Animals nic nemá, proto je má volba jasná.

Nejhorší obálka měsíce: Vesaliovo tajemství. Já nevím, ale mně se ta obálka vážně nelíbí. .

Nejsympatičtější postava měsíce: No, není to postava doslova, ale byla hlavní hrdinkou své knihy, proto vybírám Felicii Day. Je to neuvěřitelně sympatická osoba, kterou si nejde neoblíbit.

Nejotravnější postava měsíce: Já bych s tou svojí pamětí na jména měla něco udělat... Jo, už vím, Lev (díky internete!) Je až neuvěřitelné, jak moc otravná postava to je, ale to uvidíte, až knihu budete číst. Pokud už ji máte přelouskanou, určitě mi dáte za pravdu.

Souhlasíte s mým výběrem? 

14 komentářů:

  1. Moc pěkná bilance přečtených knih :) Z Tvého výběru se určitě chystám na Londona, nevím, jestli sáhnu zrovna po Volání divočiny, ale na některou z jeho knih určitě někdy dojde :)
    Měj se krásně a ať je pro tebe květen stejně tak úspěšný

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Já Volání divočiny doporučuji :D Děkuji, snad bude :D

      Vymazat
  2. Prečítala si toho naozaj veľa, gratulujem :-) Z týchto kníh som nečítala žiadnu, takže postavy neviem posúdiť, avšak s obálkami súhlasím :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Tak se určitě do nějaké pusť :D Jo, tady bylo rozhodování lehké :D

      Vymazat
  3. Přečetla jsi toho vážně hodně :) Mám co dohánět :) Souhlasím, že obálka Vesaliva tajemství se mi taky moc nelíbí. A jsem v půlce Bez šance a Lev mi leze na nervy :) A Pád..mám od něj taky vysoká očekávání, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažila jsem se :D Ta obálka vážně není nic moc :D Jsem ráda, že má někdo stejný názor, fakt byl dost otravný :D No a Pád... ehm :D

      Vymazat
  4. Opravdu nádherná bilance, nezbývá než pogratulovat :) Chystám se určitě na Pád a na Bez šance. Měj se krásně a přeji, ať se i v květnu daří - nejen čtenářsky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Od obou knih jsem čekala něco víc, ale nebyly zase tak úplně špatné :D Děkuji a to samé přeji i tobě :)

      Vymazat
  5. Už jsem si psala, jak moc si chci přečíst Pád andělů? Navíc když jsi z něj udělala knihu měsíce... Jenže ho vůbec nemůžu sehnat :D
    Jinak jsi vážně pilný čtenář :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele u Pádu andělů se to vyplatí pořád připomínat, je to super kniha :D Takže kniha měsíce je to zaslouženě :D Vážně? Je v Hradecké knihovně, jestli ti to pomůže :D
      Děkuji :D

      Vymazat
  6. Já jsem za duben přečetla zhruba tak poloviční množství knih. Ze zmiňovaných bych se ráda podívala na Pád a Bez šance :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale i pět knih je krásné číslo :D Já se snažím kvůli výzvě :D Já od obou knih čekala něco víc, ale snad se k nim dostaneš a budou se ti líbit :)

      Vymazat
  7. Pěkné shrnutí! :)
    Pád i Nocte jsem četla a byla jsem nadšená! :)
    Pád andělů mě docela láká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D
      Z Nocte jsem byla docela nadšená taky a Pád andělů si rozhodně nenech ujít :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)