pondělí 30. května 2016

Pondělní knižní tip (19)

Dnešní tip je na jednu novinku, kterou jsem nedávno četla. Kniha si mě získala prakticky od první stránky, proto ji rozhodně doporučuji k přečtení a snad se vám bude líbit stejně tak, jako mně.


Všude kolem černý les - Ruth Ware

Všude kolem černý lesAnotace: 
Leonoře je šestadvacet a píše docela úspěšné detektivky. I když žije osaměle, je se svým způsobem života spokojená – až do dne, kdy dostane nečekané pozvání na předsvatební rozlučkový víkend své bývalé přítelkyně Clare, kterou deset let neviděla. Leonora po dlouhém váhání pozvání přijme a ocitá se s hrstkou dalších lidí – s nimiž má společné hlavně to, že se všichni znají s Clare – v extravagantním skleněném domě kdesi na anglickém venkově. A zanedlouho se začnou dít podivné věci. V Leonoře vzrůstá napětí, až se druhého večera rozhodne, že se hned ráno vrátí do Londýna. Jenže v noci dojde k osudné události…
…NAVŠTÍVÍ SMRT
Lenora se probudí s těžkým zraněním v nemocnici – a dozvídá se o vraždě. Její pokoj hlídá policie: chrání ji před někým, nebo ji hlídají jako vězně? Aby mohla odpovědět, musí si vzpomenout, co se vlastně během víkendu přihodilo. Dokáže se oprostit od pocitu viny a odhalit skutečné motivy a skutečného vraha? Najde odvahu, aby se svěřila s tajemstvím, které dosud nechala pohřbeno v minulosti?


Co můžete čekat: 


Klady:

střídání minulosti a současnosti - střídání minulosti a současnosti vykouzlí naprosto skvělou atmosféru, která vás bude doprovázet po celou dobu čtení.   
rozdílnost hlavních postav -  Ani jedna z postav není chováním stejná
skvělé popisy - autorka svými popisy nenudí a zvládla je napsat tak, že se budete cítit, jako byste tam byli 
+ stupňující se napětí - napětí pomalu narůstá a stejně nejspíš nebudete tušit, kdo je vrah
možná se budete i bát - nebo vám minimálně poleze mráz po zádech

Zápory:

představování postav - Představování jednotlivých postav může působit trošku zdlouhavě


10 komentářů:

Za každý váš komentář děkujeme :)