pondělí 2. května 2016

Pondělní knižní tip (16)

Dnešním tipem je poměrně nová kniha od nakladatelství Talpress a hlavně od jedné známé autorky. Tahle kniha mě strhla už od první stránky a určitě nejsem/nebudu jediná.


Mladí vyvolení - Marie Lu (Mladí vyvolení)

Anotace: 
Adelinu Amouteru změnila horečka krve. Před deseti lety se její zemí prohnala epidemie smrtící choroby. Většina nakažených zemřela, ale děti, které přežily, vyvázly s podivnými cejchy. Adelině se zbarvily vlasy na stříbrno, řasy zbledly a místo levého oka má teď jen klikatou jizvu. Její krutý otec věří, že je malfetto, které ničí pověst rodiny a stojí v cestě jejich štěstí. O některých přeživších se však říká, že mají víc než jen jizvy - věří se, že mají záhadné a mocné dary, a přestože jejich totožnosti zůstávají skryté, začalo se jim říkat Mladí vyvolení. Adelina se stane členkou jejich tajného společenství, její schopnosti postupně sílí a vzbuzují respekt i oprávněné obavy. 

Co můžete čekat: 


Klady:

čtivost -  Kniha se čte velmi dobře a stránky jenom utíkají pod rukama.  
+ příjemné prostředí - Autorka si pro svůj příběh vybrala zajímavé, historické prostředí, které dokázala skvěle vykreslit.  
+ originální - Zápletka knihy je nejenom povedená, ale i originální. 
netradiční hlavní hrdinka - Hlavní hrdinka není typická správňačka, ale má v sobě i temnou stránku, která ji odlišuje od ostatních klasických hlavních hrdinů.  

Zápory:

vedlejší postavy - Některé vedlejší postavy nejsou pro děj vůbec důležité a vy si je tak nezapamatujete.

4 komentáře:

  1. O téhle knížce už jsem slyšela dřív a vzhledem k tomu, že od této autorky mě už některé jiné knihy zaujaly (teda myslím, že to byla tahle autorka) a vedlejší postavy pro mě nejsou zas tak velký problém, možná se po ní porozhlédnu :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já na knihu měla právě taky zájem kvůli autorce a nakonec jsem nebyla zklamaná a možná bych i řekla, že byla lepší, než Legenda :D

      Vymazat
  2. Nevím jestli do knihy jít nebo ne... asi si ji ale koupím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji zkus, byla fakt dobrá :D "Brzo" bych měla sepsat recenzi :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)