sobota 7. května 2016

Dokopej se ke čtení - pátý článek

Opět je nejvyšší čas sepsat si, co všechno bych si chtěla přečíst. Takže tento článek opět bude obsahovat všechny resty, na které se v květnu chystám.



Ani tentokrát nebudu nijak šetřit a vyberu si kvantum knih, protože věřím, že se mi mé předsevzetí podaří splnit. Tedy, pokud se mi nějak neprodlouží zkouškové, což snad nehrozí.

Nejprve chci přelouskat Projekt Alfa, do kterého jsem se už pustila. Sice nepostupuji tak rychle, jak bych chtěla, ale když se dneska po hokeji budu hodně snažit, mohla bych to zvládnout už dnes. Potom mám v plánu pustit se do jedné z Yoli knížek, kterou není nic jiného, než Odpusť mi. Megan. Původně jsem si tuhle knihu chtěla přečíst, ale pak můj zájem dost opadl, ale nakonec jsem si řekla proč ne a opět ji na seznam zařadila. Tak snad nebude nijak zvlášť příšerná... Ale obálku má bezvadnou.
Další knihou v pořadí je Všude kolem černý les. Tenhle příběh mě opravdu hodně láká a já už se nemůžu až se do něj pustím. Obzvlášť, když se na tuhle knihu teď objevilo spoustu kladných recenzí.
Pak se budu pouštět do jedné novinky, a to Alea dívka moře. I na tuhle knihu se dost těším, sice je spíš pro mladší, ale to já ráda, tak snad nebudu zklamaná a kniha se mi bude líbit.  
Až zvládnu tyhle čtyři knihy, pustím se do knihy Dám ti slunce, která je prý bezvadná. Kromě toho, že jsem viděla jedno vysoké hodnocení v recenzi, kterou jsem ale nečetla, protože do knihy chci jít s čistým štítem, o ní nevím téměř nic. Vlastně jediné, co o ní vím, že by se mělo jednat o nějaký příběh dvojčat, a to je vše.
Pak se chci pustit do knihy, kterou jsem opět původně vůbec číst nechtěla. Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Obálka se mi nelíbila a já si říkala, že to nebude nic pro mě, ale pak jsem zahlédla trailer na chystaný film a došla k závěru, že za zkoušku nic nedám, tak uvidíme, jaké to nakonec bude.
Co ale rozhodně chci v květnu přelouskat, je pokračování série Pax - Sluhové zla. Jelikož je to úzká knížečka s velkými písmeny a spoustou obrázků věřím, že mi moc času nezabere a já ji přečtu na posezení. Předposlední knihou, kterou bych tento měsíc zvládla je kniha Holky někdy koušou. Na tuhle knihu už jsem taky nějaký pátek zvědavá a celkově je série docela vychvalovaná, tak si myslím, že se mi bude líbit.
A poslední, co chci přečíst je Dědička ohně, která je zatím mým nejnovějším přírůstkem v mé knihovně. Z prvního dílu jsem byla poměrně zklamaná, na dvojce jsem si spravila chuť, tak jsem zvědavá, co řeknu na trojku.


No, nabrala jsem si toho hodně... tak držte palce, abych to stihla.



Tak to jsou moje plány. Jaké jsou ty vaše?

8 komentářů:

  1. K Sirotčinci jsem se dostala úplně tím samým způsobem. Ve filmu má hrát moje milovaná Eva Green ♥ a řekla jsem si, že by bylo trapné vidět film a nečíst knihy a tak jsem se do ní pustila. Zatím to není žádný zázrak, taková průměrná až podprůměrná fantasy, tak snad se to konečně nějak rozjede. Mám pocit, že to bude jeden z mála případů, kdy se mi bude líbit film víc než kniha. :)
    Hodně štěstí a hlavně času na čtení! :D

    http://fandombeforebloodcz.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já na ten trailer k filmu klikla úplně náhodou :D No, tak to koukám, že se můžu pomalu začít bát, tak snad to nějak přelouskám :D
      Děkuji:D

      Vymazat
  2. Dědičku ohně mám už doma taky a hrozně moc se na ní těším, nejdřív bych ale ráda dočetla Nástroje smrti :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nástroje smrti jsou bezvadné, ty přečteš hned :D No, já se Dědičky trošku obávám, ale snad se mi bude líbit :D
      Jinak přeji pěkné čtení :D

      Vymazat
  3. Pěkné plány! :)
    Doufám, že se Ti Všude kolem černý les bude líbit! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je pořádný seznam! :) Já se chystám na Odpusť mi, Megan á Dám ti slunce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si říkám :D Odpusť mi. Megan byla docela pohodová oddechovka :D A Dám ti slunce mám teprve v plánu :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)