pátek 20. května 2016

Z bloggera spisovatelem? No proč ne...

Jako u většiny knihomolů, už od malička bylo mým snem vydat tištěnou knihu, takže jsem psala a psala, až jsem dopsala čtyři knihy, a pak se konečně odhodlala nabídnout svá díla nakladatelstvím. Abych pravdu řekla, byl to boj, občas jsem neobdržela vůbec žádnou odpověď a občas zamítavou s tím, že nakladatelství teď nemají čas na přijímaní nových rukopisů.


Vlastně za celou dobu jsem se setkala pouze s jedním odmítnutím, kdy si nakladatelství vyžádalo rukopis k posouzení.
Naštěstí tu ale byla i ta nakladatelství, která projevila ochotu si moje dílka přečíst. Dokonce už to vypadalo i nadějně, protože si jednou vyžádali, po přečtení ukázky, rukopis celý. Po té nastala tříměsíční doba kousání nehtů a nervozity, jak to tentokrát dopadne.
A světe div se, přišla mi vcelku kladná odpověď s tím, že se jim rukopis líbí a že by ho rádi vydali, ale bohužel můj příběh jim nepasoval do žádné edice.
Ale to mi nesebralo žádnou naději a já směle nabízela dál. A pak to přišlo znovu, úspěch. Paní z nakladatelství mi oznámila, že se jim kniha opravdu líbí a rádi by ji vydali. Dokonce si se mnou začala i domlouvat schůzku, ale (pro mě bohužel, pro paní super zpráva) mi pár dní před naší schůzkou napsala, že zjistila, že je těhotná, tudíž pozastavuje svoji vydavatelskou činnost na neurčito a z mé knihy opět nic nebude.
Další šance se mi otevřela u jedné neziskové organizace, která vydávala e-knihy začínajícím autorům. Zkusila jsem svoje štěstí a bylo mi přislíbeno vydání hned dvou mých knih. Opět jsem se začala radovat, dokud mi nepřišel email s tím, že moje první volné místo v edičním plánu mají až v roce 2017...
No a jak tahle moje vykecávačka nakonec dopadla? Řekla bych, že dobře. Kamarádka si přečetla jeden z mých příběhů a postupně mě začala pošťuchovat. Takže dámy a pánové, brzy světlo světa spatří moje první knížka! Určitě si umíte představit, že tu skáču do vzduchu, šťastná jako blecha. Sice jsem tomu trošku pomohla tím, že si ji vydám v podstatě samonákladem, ale i tak mám velikou radost.
A o čem že příběh je?

Série: Dívka v ohni
Název: Dračí princezna
Počet stran: 245


V jiném světě, plném magie a zázraků, začíná nelítostná válka. Bojují proti sobě dvě velmi silné rasy, ale i přesto, jedna z nich je silnější. Jenže zrovna ona prohrává.
V tu chvíli si prohrávající strana vzpomene na starodávné proroctví o jedinečném potomkovi, jehož čas se právě naplnil. Podaří se najít a přesvědčit onoho potomka včas? Nebo kvůli jeho rozmaru vymře celá jedna rasa? 

Kniha by měla jít v pondělí do tisku a jelikož já, jako autor mám určitou slevu na výtisky, tak mě napadlo, zda ji zrovna někdo nechcete za nižší cenu? Jeden výtisk ve slevě vyjde na 140 Kč + poštovné. Takže kdybyste někdo měl zájem, neváhejte napsat - stačí vyplnit tento formulář (jenom vyplníte email, abych vás pak mohla kontaktovat). Tahle nabídka platí pouze do pondělí :). 

22 komentářů:

  1. To vydávání byl boj, ale je to důkaz, že zázraky se dějí :) A třeba to povzbudí více blogerů :) Třeba i mě, abych konečně některé z nápadů převedla na papír a vydržela něco dopsat :D Moc se těším, až si tvoji knížku přečtu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to byl :D Snad jo, na mě osobně to tak vždycky fungovalo :D A tebe k dopsání osobně dokopu, protože bych si od tebe jednou ráda něco přečetla :D
      Děkuji :D Tak to já se budu těšit na tvůj názor :)

      Vymazat
  2. Teda, takové peripetie. Blahopřeji k rozhodnutí.

    OdpovědětVymazat
  3. Super, moc a moc ti gratuluju! Je to první krok na dlouhé cestě, ale jak víme, ty jsou právě nejtěžší a nejdůležitější.

    Já pracuji s kamarádkou na něčem podobném. Teda ona píše, já jen kritizuji a hledám logické chyby a místa, kde padá příběhu řemen :-) Je to Němka píšící anglicky a její příběhy mají na netu obrovský ohlas. Držím pěsti vám oběma!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :D Přesně tak, já jsem ráda, že jsem se k tomu nakonec dokopala :D A už se nemůžu dočkat, až ji budu držet v ruce :D
      Ona ta práce kritika taky není zrovna jednoduchá :D Wow, tak to já asi ještě chvíli zůstanu u té češtiny :D Děkuji :D a že kamarádce také držím palce :)

      Vymazat
  4. Gratuluji k úspěchu :) přeji, ať se dobře prodává!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :D Mně bude stačit, když se někomu bude líbit :D

      Vymazat
  5. To je i můj velký sen, takže to to hrozně přeji! :)
    Mimochodem anotace zní dobře :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to přeji, ať se ti co nejdříve splní :D Je to pocit k nezaplacení.
      Děkuji, snad bude i celá kniha aspoň trochu obstojná :D

      Vymazat
  6. Jak jsi řekla, tenhle sen sdílí asi velká část blogerů, včetně mě. Já se snažím už něco přes rok sepsat svoji "první knížku" ale pořád se mi to nějak vzdaluje.
    Každopádně tobě moc gratuluji, že přes všechny ty boje a nakladatelstvími to nakonec vážně vyšlo - a děkuji i za to, že jsi mě částečně motivovala pokračovat v tom, o co se sama snažím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak šup šup, od tebe bych si také něco moc ráda přečetla :D Vezmi tužku do ruky (nebo dej prsty na klávesnici) a ať to lítá :D
      Moc děkuji :D To byl smysl tohoto článku, snaha motivovat ostatní a ukázat, že to opravdu jde :D

      Vymazat
  7. Páni! Moc gratuluji a přeji mnoho úspěchů!! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Panečku, to je úžasné! :) Moc Ti to přeji! Formulář jsem vyplnila, tak snad se můj e-mail nikam nezatoulá, moc ráda si Tvoji knihu přečtu. Zřejmě to bude asi brožovaná vazba, viď? :). A hrozně mě vždycky zajímalo, kolik takové vydávání samonákladem stojí, co všechno je potřeba atd. Můžu Ti napsat e-mail? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :D Ano, Tvůj email bezpečně mám a moc děkuji za zájem a budu pevně doufat, že se Ti bude líbit :) Ano, bude to měkká vazba. Jé, to se vůbec nemusíš ptát, klidně se kdykoliv ozvi a co budu vědět, to ti řeknu :)

      Vymazat
  9. Moc gratuluji, jsem z toho sama úplně nadšená :) Veliký respekt odvaze vydat si knihu sama, budu držet palce, ať se daří! :)

    OdpovědětVymazat
  10. No jo, vydat knihu přes nakladatelství je to největší štěstí, co nás pisálky může potkat. Bohužel se to moc často nestává, já to jako správný srab ani nezkouším :D
    Jsem ráda, že ses do toho pustila sama, pak poreferuj, jak to šlo.
    A ty jo, už je asi pozdě, abych se o tu knihu přihlásila, co? Nebyla jsem tu, tak jsem to zkusila teď a uvidím, no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky si myslím :D Ale rozhodně bys to zkusit měla, za to nic nedáš :D Neboj, poreferuju :D
      Hele máš štěstí, vzala jsem o jednu víc, takže může být tvoje :D Mimochodem, gratuluji k matuře, jestli jsem to ještě neřekla :D

      Vymazat
    2. No tak to bys byla zlatá, děkuju! Budu se na knížku těšit :D
      A díky! ;)

      Vymazat
    3. Vůbec není zač :D A já budu doufat, že se ti bude líbit :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)