sobota 13. června 2015

Na poslední chvíli spíchnutý read-a-thon aneb jak si vedu


Dnešní půlnocí odstartoval read-a-thon. V tomto článku najdete, jak si vedu, během dne bude průběžně aktualizován.

1. zveřejnění článku: 10:04
2. aktualizace 14:24
3. aktualizace 18:20
4. poslední aktualizace






Jelikož byl read-a-thon o den odložen, musela jsem trošku pozměnit svůj výběr. Takže zde máte můj druhý výběr:

Ráda bych přečetla celý první díl Kladiva na čaroděje, který má 200 stránek. Druhým cílem je rozečíst (pokud možno dočíst) 264 stránkový Ostrov lhářů, a když mi zbude čas, tak začít Horečku.


Magie pro každéhoOstrov LhářůHorečka











A jak že si vedu? 
00:00 - 2:21
Když mi o půlnoci zazvonil budík, celá nadšená jsem se vrhla na první knihu... Dobře, uznávám, takhle přesně se to nestalo. Zahrnovalo to i jisté brblání nad tím, jak blbý to byl nápad, ale zhruba během pěti minut jsem se probrala dost na to, abych se mohla pustit do čtení. 
Ale teď už k výsledku, přelouskala jsem první dvě kapitoly z Kladiva na čaroděje, což bylo 113 stránek. S tím jsem byla spokojená a mohla se zase vrátit ke spaní. 

7:02 - 8:57
Vzbudila jsem se kolem tři čtvrtě na sedm, vyvenčila psa a opět s knížkou zalezla do postele. A hrdě hlásím, že jsem zdolala 87 stránek a pokořila Kladivo na čaroděje. Teď následuje hodinová pauza na snídani a pořádné probrání a kolem desáté hodiny hodlám začít Ostrov lhářů. 
Jak si zatím vedete vy? 

10:05 - 10:56 
Popadla jsem novou knihu Ostrov lhářů a mohla v klidu začít číst, mimochodem, věděli jste, že se tahle kniha čte opravdu lehce, otáčíte stránku za stránkou a ani pomalu nevíte jak. Ale dost vykecávání, přečetla jsem 42 stránek, a pak usoudila, že se půjdu tak na hoďku naložit do bazénu, protože to vedro je vážně děs.

11:58 - 13:15
Opět nástup na Ostrov lhářů. Četla bych i déle, ale u nás se griluje, tak jsem si řekla, že by nebylo na škodu opět poctít bazén návštěvou a podívat se, zda už je maso hotové. (Mimochodem nebylo).
Jinak, za tuhle dobu jsem stihla přečíst 79 stránek a už se nacházím zhruba v polovině knihy a začínám mít optimistický vyhlídky, že ji stihnu dneska dočíst. 
Jak si užíváte sobotu vy? Já se za chvíli plánuji vrátit ke čtení. 

15:30 - 17:45
Poslušně hlásím, že tato doba mi stačila na přečtení zbylých 143 stránek, takže i Ostrov lhářů už je za mnou a řeknu vám, z toho konce vážně nemám slov! Rozhodně se do téhle knihy pusťte.
Následuje půlhodinová procházka se psem v dešti a od půl sedmé se chystám vrhnout na Horečku od L. DeStefano, ale hádám že celých 352 stránek do půlnoci nedám...

18:30 - 19:33
V tomto čase jsem se pustila do Horečky, bohužel jsem přečetla pouhých 62 stránek, s tím, že si dám pauzu, a pak se ke čtení vrátím. Jenže ta pauza trvala přes půlnoc, takže to bylo z mého read-a-thonu vše.

Závěr
Včerejší read-a-thon považuji za velmi úspěšný, jelikož jsem nikdy v životě nepřečetla dvě knihy za den. Navíc strávit 24h převážně čtením, to by se dalo označit jako perfektní den.
Ale ještě abych to shrnula, přečetla jsem 200 stránkové Kladivo na čaroděje + 264 stránkový Ostrov lhářů + 62 stránek z Horečky = 526 stránek.
Jsem na sebe hrdá :D.

Všem co se účastnili děkuji, že jste mě v tom nenechali samotnou a na závěr bych chtěla říct: doufám, že se uvidíme u dalšího čtecího dne :). 





10 komentářů:

  1. Páni, vedeš si vážně dobře - o hodně lépe než já... Musím přidat :D

    OdpovědětVymazat
  2. Si vážně dobrá, určitě ti budu i na dále držet palce !!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snažím se, a zatím to vypadá na můj denní čtecí rekord (snad nikdy, co si pamatuji jsem nepřečetla knihu za jeden den :D)

      Vymazat
  3. Jsi fakt dobrá :) Já v noci spala, odmítla jsem se vzdát spánku, takže jsem se do čtení pustila až o půl deváté ráno, když jsem se probudila, ale kromě oběda jsem četla nepřetržitě, takže svůj první cíl jsem pokořila :) Přečetla jsem celých 360 stran z knihy Ententýky a svůj druhý cíl jsem taky splnila, protože jsem rozečetla Znamení Athény, mám asi 113 stran :) Teď jdu do práce, ale jakmile v osm večer přijdu, budu pokračovat, abych toho přečetla co nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Já si ten read-a-thon chtěla užít se vším všudy :D to znamená i s budíkem :D. Ale před tebou klobouk dolů, pěkně ses činila :D. Tak přeji pěknou práci a pak ještě hodně čtecích sil :D

      Vymazat
  4. Škoda, že jsem nestihla zaznamenat, že se výzva přesunula, možná bych se zúčastnila. Moc blahopřeji, dvě knihy za den je hodně a to se ještě uvidí, jestli jsi přečetla i tu Horečku. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je škoda, tak třeba to vyjde příště. Děkuji :D Bohužel, Horečku jsem celou nezvládla, pak už mi nějak chyběla na čtení chuť :D

      Vymazat
  5. Skvělý výkon! Ale cože? :O Jak je možné, že jsem toho přečetla víc, než ty? :D Vždyť já spala! :D A šla jsem do práce! :D Já tady celou dobu čekám, až se dozvím, o kolik stránek jsi mě předběhla, a místo toho mě tu čekal takový šok :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D No jo, když ty jsi četla v kuse a já si dělala pauzy :D Navíc to Kladivo na čaroděje mělo malý písmenka a řádky strašně u sebe :D
      Ale gratuluji ti ke skvělému výkonu :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)