pátek 19. června 2015

Recenze: Horečka

Autor: Lauren DeStefano
Počet stran: 352
Série: Zahrada nesmrtelnosti
Díl v sérii: druhý
Nakladatelství: Fortuna Libri

Rok vydání ČR: 2012
"Holky se množí jako králíci," prohlásí rozčíleně madam. "Potom umřou a o haranty, co tu po nich zůstanou se musím postarat já. Ale co můžu dělat? Aspoň, že zastanou kus práce." Kontrolu porodnosti prezident Guiltree už dávno zakázal. Zastává provědecké názory a domnívá se, že genetici vadu v naší DNA opraví. Než k tomu dojde, musíme prý odpovědně udržovat lidskou rasu naživu. 

Lauren DeStefano se narodila v New Havenu v Connecticutu a nikdy necestovala daleko od východního pobřeží. Získala titul BA v angličtině od Albertus Magnus College, psala již od dětství. Jejím autorským debutem bylo psaní na zadní strany dětských nabídek v restauracích. Její první rukopis byl napsán do žlutého bloku červeným perem. Bylo to o strašidelné boudě, která jedla malé děti.
Teď, když vyrostla, píše beletrii pro mladé dospělé. Mezi její nepodařené profese patří: nejhorší recepční a sympatická výběrčí daní. Když zrovna nepíše, nadává svému Nintendo DS, rozčiluje svoji kočku s laserovým ukazovátkem nebo přebudovává sekáč na obchod s vybavením pro zabijáky.

(zdroj: http://www.databazeknih.cz/zivotopis/lauren-destefano-35791)

Druhý díl Zahrady nesmrtelnosti navazuje přesně tam, co první skončil. Rein je odhodlaná dostat se ke svému bratrovi Rowanovi a je pro splnění svého cíle udělat téměř cokoliv. Jenže ji čeká nelehká cesta a Rein spolu s Gabrielem se brzy ocitá v dalším nebezpečí. Podaří se jim ve zdraví přežít?

Po skvělém prvním díle jsem příliš neváhala a pustila se i do toho druhého, který se nesl v podobném duchu, i když tentokrát byl o trošku horší. 

Kdo jste četl předchozí díl, už víte, co máte čekat. Propracovaný příběh s nelehkou cestou pro hlavní hrdiny. Přesně tohle najdete i v Horečce, s tím rozdílem, že pokud jsem o Pasti tvrdila, že děj byl poněkud zrychlený, tady to bylo naopak. Chvílemi mi určité pasáže připadaly zdlouhavé a já se nemohla dočkat, až je dočtu, ale to, dle mého názoru, byla jediná vada na kráse. 
Stejně jako minulý díl nebyl nacpaný akcí, ani tady tomu není jinak, ale přesto to knize nijak neubírá na čtivosti a vy budete obracet stránky jednu za druhou. 
Také konečně dostaneme odpovědi na nějaké otázky, ale jak tomu tak bývá, naskytne se nám mnoho nových, nad kterými si můžeme lámat hlavu. 
Ale vůbec nejlepším byl opět konec, který mě docela překvapil. Rozhodně jsem nečekala, že se bude příběh ubírat tímhle směrem. 
Každopádně jsem zvědavá, jak to bude v dalším díle, který si nejspíš budu muset přečíst v angličtině, protože (pokud nejsou nějaké nové zprávy) překlad do češtiny se zatím nechystá. 
Rein mi v tomto díle přišla jako klikařka. Ano, děly se jí i špatné věci, ale řekněme si upřímně, mohlo by to být daleko horší, obzvlášť ve světě, jaký autorka stvořila. 
A moje nelibost ke Gabrielovi stále pokračuje. Ani nevím, co mi na něm tolik vadí, nejspíš to, že je součástí milostného trojúhelníku a já fandím Lindenovi. 
Stále si stojím za tím, že tuhle sérii se prostě vyplatí přečíst. Pokud se vám líbil předchozí díl, rozhodně neváhejte a pusťte se i do tohohle.  

HODNOCENÍ

Kniha: ♥ ♥   ♥

Obálka: ♥ ♥   

6 komentářů:

  1. Tohle je další série, ke které jsem se zatím nedostala, ale jednou bych moc ráda :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se k ní jednou dostaň, vážně stojí za přečtení :D

      Vymazat
  2. Tento diel bol fajn, ale páčil sa mi menej než ten predošlý :-) Škoda, že trojku nepreložia :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, vážně uvažuji nad tím, že si trojku přečtu v angličtině :D

      Vymazat
  3. Doma mám oba dva díly, bohužel nevím, jak to bude se třetím. Taky bych ho ráda viděla u sebe v knihovničce :D
    Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím, že třetí v češtině nebude. Jo, to já taky :D.
      Děkuji :)

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)