středa 10. června 2015

The Courtship Book TAG

Dnes tu pro vás máme další tag, do kterého nás nominovala Adéla, takže pokud vás zajímají naše odpovědi, čtěte dále.







1. Fáze - Prvotní přitažlivost
Knížka, kterou sis koupila kvůli krásné obálce.
Elis: Jé, těch by bylo, protože já většinou kupuji knihu jenom kvůli obálce. No, ale aby se neřeklo, tak já jednu vyberu. Nejspíš to bude Oživovatel, protože toho jsem si zamilovala jenom kvůli obálce a bylo mi jedno, co o něm kdo píše, prostě jsem tu knihu musela mít doma. 




Marťa: Když si kupuji knihu, řídím se pravidlem "Nesuď knihu podle obalu". Tedy alespoň se snažím. Samozřejmě si čtu i anotace, ale když se mi líbí i obal, je to ještě lepší. Mám doma pár knih, které jsem si koupila i kvůli pěknému obalu a to je například Kráter.



2. Fáze - První dojem 
Knížka, která tě dostala svou anotací.

Elis: Hm, další problém. Anotace většinou nečtu, protože už jsem takhle několikrát přečetla spoilery, ale viděla jsem knižní trailer na Reset a přímo si ho zamilovala. Pak jsem se nějak dostala k tomu přečíst anotaci a jelikož už jsem si tu knihu chtěla tak jako tak přečíst, byla jsem nadšená i tou. 

Marťa: Tak anotací mě určitě zaujala kniha Pět, kterou jsem viděla na stránkách Knižního klubu a přemýšlela, že si ji koupím, protože tématikou knihy je Geocaching. I když trochu jinak. "Keše" sbírám dlouho a ráda, takže jsem si říkala, že by to mohlo být skvělé, ale pak jsem si koupi rozmyslela. Naštěstí mám Elis, která mi knížku dala k Vánocům, za což ji mockrát děkuju!



3. Fáze - Sladké řeči
Knížka, která tě dostala díky stylu, kterým je napsána.
Elis: Tak tady to bude nejspíš fangirl, protože byla napsaná stylem, který mi opravdu vyhovoval. Sice to nebyla nejlepší kniha, jakou jsem kdy četla, ale i přesto už jenom kvůli tomu, jak je napsaná, byste si ji neměli nechat ujít. 

Marťa: Je více knih, které mě zaujaly svým stylem, ale musím vyzdvihnout jen jednu a to bude Marťan, protože kromě Marťana jsem nikdy nečetla knihu s vědeckými termíny, která by mě bavila.



4. Fáze - První rande
První díl série, který tě přiměl pořídit si zbytek.

Elis: Tak tady mám další problém, protože mám tendenci si rovnou pořizovat celé série, aniž bych četla alespoň jeden díl. Ale kdy jsem se pevně rozhodla, že chci i zbytek série, to bylo při čtení Selekce. 

Marťa: Pro mě to je hodně sérií. Ať už Odkazy dračích jezdců, Letopisy Narnie nebo Harry Potter. Ale mám jednu oblíbenou sérii, u které prostě musím mít všechny díly. A není jí žádná jiná než Úžasná Zeměplocha, protože je prostě dokonalá.







5. Fáze - Pozdní noční hovory
Knížka, která tě přiměla zůstat vzhůru celou noc.

Elis: U mě je zvykem, že si čtu docela dlouho do noci, ale kdy jsem to opravdu přetáhla, to bylo u Saecula. Ta kniha mě naprosto dostala a já lituji, že ji nemůžu číst pořád dokola, aniž bych věděla, co všechno se tam stane. Vážně, Saeculum je jedním slovem geniální. 

Marťa: Když jsem se nad tím zamyslela, dostala jsem záchvat smíchu, protože dlouho do noci čtu pořád, takže je to opravdu těžké vybrat jen jednu. Ale když se podívám do nedávné minulosti, zvolím Cress. Předchozí díly byly skvělé a na tento jsem se moc těšila, protože byl v knihovně dlouho rezervovaný a když se konečně dostal do ruky, byla jsem tak ráda, že jsem četla i do tří nebo čtyř hodin do rána a vůbec jsem toho nelitovala. Můžu jen doporučit.




6. Fáze - Vždycky v mé mysli
Knížka, o které jsi nemohla přestat přemýšlet.

Elis: Poslední knížka, nad kterou jsem přemýšlela, i když jsem šla spát byl Erebos, protože mi vůbec nešlo do hlavy, kdo za tím vším stojí. Samozřejmě, že jsem byla vedle a dělal to někdo, na koho jsem vůbec nepomyslela. 

Marťa: Tohle byl opravdu oříšek a přiznávám, že tento bod vyplňuju jako poslední. Nakonec mi došlo, že je knížka nad kterou jsem přemýšlela abnormálně dlouho. A to byla Pátá vlna. Měla jsem spoustu otázek během čtení i po něm. Mohlo by se to vážně stát? Jak dlouho bych asi přežila já a mí blízcí? Co je Evan zač? To je jen zlomek otázek, nad kterými jsem přemýšlela. Vážně to byla skvělá kniha.



 

7. Fáze - Fyzické sblížení
Knížka, která tě zaujala tím, jaká je na omak.

Elis: Nejspíš Girl online, i když trošku jinak, než je to míněno tady, protože jsem se nijak nezamýšlela nad tím, jaká ta kniha je a prostě ji koupila a už při vybalování mě překvapily tvrdé desky a trochu vystouplé nápisy. 

Marťa: Určitě mě zaujala nová vydání Pána prstenů, Hobita i Húrinových dětí. Mají tvrdé desky s "rýhováním" (nevím, jak jinak to popsat) a papírový přebal s vytlačeným zlatým písmem. Nádhera.





8. Fáze - Setkání s rodiči
Knížka, kterou bys doporučila rodině a známým.

Elis: Hm, těžká otázka, protože od nás z rodiny už nikdo jiný nečte a známým doporučuji pořád něco. Také by záleželo na tom, komu konkrétně bych to doporučovala, protože každému se líbí něco jiného. Ale o čem básním pořád dokola, je kniha Saeculum (já vím, už zase, ale ona je prostě skvělá). 

Marťa: Tak i já se budu opakovat. Doporučuji Marťana, protože to je naprosto perfektní kniha. Taťkovi už jsem ji doporučila, tak doufám, že se mu bude líbit stejně jako mě.



9. Fáze - Přemýšlení nad budoucností
Knížka nebo série, u které si jsi jistá, že ji budeš číst ještě mnohokrát.

Elis: Jé, těch by taky bylo. Ale tady dám osvědčený tip na knížku, kterou jsem už opravdu četla mnohokrát a kupodivu se chystám pustit se do ní znovu. A není to nic jiného, než série Hraničářův učeň. 

Marťa: Z knih je to pro mě určitě Hobit. Toho prostě miluju a nikdy nezapomenu, jak moc jsem byla uchvácená, když jsem ho četla poprvé. S Hobitem jsem vyrůstala a vydání, které jsem četla je moje naprostá srdovka, proto sem dám i stejný obrázek. I když to není úplně to nejkrásnější vydání, jaké můžete sehnat, mám ho moc ráda. Pro mě je to naprostá jednička.




10. Fáze - Sdílej lásku!
Koho do TAGu označuješ?

Elis: Každého, kdo si chce tag vyplnit. Ale abych nominovala alespoň někoho, tak Sea Book, jestli tohle čteš, jsi na řadě (ale nenutím tě) :D.

Marťa: Jako Elis chci nominovat každého, kdo bude chtít :), ale taky nominuji Aires´s world of books. Doufám, že už nemáš tag hotový :D.

2 komentáře:

  1. Jé, super, díky za vyplnění! Moc ráda jsem si početla :) A normálně se kvůli tobě (Elis) chystám na Hraničářova učně :D Jen nevím, kdy na něj dojde řada :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec není zač, byla to sranda :D Hurá! Nebudeš litovat, Hraničářova učně jsem vnutila tolika lidem a všem se líbil, tak doufám, že nebudeš výjimka :D Samozřejmě, že co nejdříve :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)