pondělí 18. května 2015

Bout of Books Read-a-thon - shrnutí

Bout of BooksRead-a-thon je za námi a je načase se mrknout, jak jsem ho i přes nedostatek času zvládla či nezvládla.











A tady už je můj výběr knih:
Dočíst:
Počátek - J. Khoury - 372 stránek
Přečíst: 
Pekáč buchet - K. Petrusová - 152 stránek
Percy Jackson: Zloděj blesků - R. Riordan  - 400 stránek
Dračí oči: Čarodějka - K. Hlaváčková - 392 stránek
Rozečíst: 
Prvních 100 - K. Morgan - 280 stránek

Pondělí 11.5.
Pondělní ráno se neslo v duchu učení na zkoušku, kterou jsem měla dopoledne, takže jsem před odjezdem do školy zvládla pouze jednu kapitolu. Odpoledne bylo pro změnu ve znamení učení na úterní zkoušku, jenže moje pozornost stále utíkala ke knize. Ale jelikož jsem se zařekla, že knihu dočtu tenhle den, tak jsem večer zvládla zbytek knihy. Takže za pondělek si připisuji 163 stránek.

Úterý 12.5.
V úterý jsem si vyrazila na ranní zkoušku, jenže jsem se dostala pouze do půlky cesty do školy, kdy nám na přestupní stanici bylo oznámeno, že vlak bude mít 120 min. zpoždění, po zhodnocení situace mi došlo, že ať se budu snažit sebevíc, zkoušku už nestihnu, takže jsem se otočila a jela tu třičtvrtěhodinu zase domů. Ale tohle volno mi vyneslo dostatek času na čtení, tudíž hrdě oznamuji, že jsem sfoukla celý Pekáč buchet - 152 stránek a rozečetla Percyho - 36 stránek, takže na úterek jsem patřičně hrdá.

Středa 13.5. 
Ve středu jsem si zajela na otočku do školy a stejně jsem tím zaplácla celé dopoledne, ale ani po příjezdu domů mi čtení zrovna moc nešlo. Přečetla jsem pouhých 105 stránek z Percyho.

Čtvrtek 14.5.
Čtvrtek byl ještě horší než středa. Tentokrát jsem se za svůj výsledek i zastyděla. Opět jsem četla Percyho, ale zvládla jsem jen 74 stránek.

Pátek 15.5.
Jelikož jsem měla předešlé dny tak mizerné výsledky, rozhodla jsem se obětovat část času, který jsem měla vyhrazený pro učení na pondělní zkoušku, na čtení. Takže hrdě oznamuji, že jsem dočetla Percyho - 185 stránek a začala další knížku a to Dračí oči: Čarodějka, ze které jsem přečetla 127 stránek. No dobře, přiznávám, ten čas na učení jsem obětovala celý, ale já za to nemůžu, mně se vážně nechtělo učit se :).

Sobota 16.5.
Sobota se nesla v duchu dohánění učiva, které jsem v pátek obětovala kvůli čtení. Nemusím říkat, že jsem toho od rána litovala :), ale nakonec jsem si přeci jen našla chvilku na nějaké to čtení a zvládla jsem 73 stránek.

Neděle 17.5.
Neděli jsem strávila tak, že jsem střídavě četla a učila se. Povedlo se mi dočíst Dračí oči, kde mi zbývalo 192 stránek a abych splnila cíl tohoto maratonu, začala jsem Prvních sto, ze kterých jsem přečetla 30 stránek.

Takže na závěr můžu jen říct, že jsem se svým výsledkem spokojená (zatím, rozhodnu se, až jak dopadne dnešní zkouška :D). Splnila jsem všechny cíle, které jsem si dala, takže prohlašuji read-a-thon za podařený.

Já osobně si maraton bezvadně užila a co vy? Účastnili jste se?  

4 komentáře:

  1. Tak gratuluju! Je fajn, že jsi stihla všechno, co jsi chtěla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super úspěchy! Přitom jak se musela učit, to tě fakt obdivuju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D No, abych pravdu řekla, nejspíš jsem se neučila dostatečně... ale jak vždycky říkám, druhý pokus to jistí :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)