pátek 1. května 2015

Knižní shrnutí - duben 2015

Duben je za námi a je načase zjistit, jak jsem si vedla v kategorii čtení. A myslím, že jsem dopadla celkem dobře, protože jsem s počtem přečtených knih spokojená.
Počet přečtených knih: 13

Celkový počet přečtených stránek: 4 017

Nejčtenější nakladatelství: Fragment




Přehled knih je za námi a nezbývá nic jiného, než se podívat, jak dopadly v jednotlivých kategoriích.

Autor měsíce: Andy Weir. Tohle je jasné, pokud jste četli Marťana, víte, že vítězství je zasloužené.

Kniha měsíce: Marťan je sice skvělá kniha, ale tentokrát vyhrála Past. Závěr této série poskočil o příčku výš, než na jaké začínala. Past si své umístění zaslouží.

Mužská postava měsíce: I když se v mém výběru nacházela spousta kandidátů, mé rozhodování bylo celkem jednoduché. A vítězem je... Mark Watney, nejslavnější muž na Zemi, který se nachází na Marsu. Pokud se zdráháte číst Marťana, tak už jenom kvůli této hlavní postavě byste to měli zkusit.

Ženská postava měsíce: Tady to bude trošku těžší, protože žádná ženská postava mě nezaujala natolik, aby mě napadla bez přemýšlení. Ale jelikož nemůžeme nechat kategorii bez vítěze, tak vyberu Árii z Do Poklidné modři (mimochodem, kdo tuhle sérii ještě nečetl, měl by to napravit).

Záporák měsíce: Bohužel ani žádný ze záporáků mě tentokrát moc neoslovil. V jednu chvíli mě napadla Michaelova matka z Nebezpečné lásky, ale to není záporák v pravém slova smyslu, takže opět jeden zástupce z Do Poklidné modři, Sobol.

Pár měsíce: Hm, závěrečný díl série Nebe se mi tu začíná objevovat nějak často... Ale myslím si, že tady si výhru zaslouží Árie a Perry, obě postavy jsem měla ráda a jejich příběh nebyl zrovna jednoduchý.

Překvapení měsíce: Tak nevím, jestli pro mě bylo větším překvapením Past, že byla tak dobrá nebo Nebezpečná láska, od které jsem čekala úplně něco jiného. Ale nejspíš to bude ta Nebezpečná láska.

Zklamání měsíce: Jednoznačně Ptačí zpěv. Já myslela, že tu knihu ani nedočtu a to už je u mě hodně co říct. Ani nedokážu spočítat, kolikrát jsem ji málem odložila. No, nejspíš to nebyl můj šálek kávy.

Nejhezčí obálka měsíce: Rozhodně Spirit animals, jenže se nemůžu rozhodnout, jestli Zrození hrdinů nebo Skrytá hrozba. Než se mi knihy dostaly do rukou, bez meškání bych řekla, že druhý díl je rozhodně hezčí, ale teď? Asi to Zrození hrdinů...

Nejhorší obálka měsíce: Opět Ptačí zpěv, ta obálka se mi moc nelíbí.

Nejsympatičtější postava měsíce: Malý Michael byl neskutečně roztomilý a tohle umístění si rozhodně zaslouží. Ti kdo četli, se mnou určitě budou souhlasit.

Nejotravnější postava měsíce: Jacinda z Drakie. Já nevím jak jste na tom vy, ale mně to její fňukání neskutečně lezlo krkem. A to nemluvím o jejím sobectví a... ale to bychom tu byli dlouho, takže prostě Jacinda :).

Četli jste nějakou knihu z mého výběru a souhlasíte s mým shrnutím? 

8 komentářů:

  1. Dost slušný výkon :) Sérii Nebe jsem ještě nečetla, ale teď nedávno jsem si všimla, že první dva díly jsou v pohádkové slevě, tak jsem je "nenápadně" podstrčila bráchovi, že mi je může pořídit k narozeninám, které mám teď v květnu. Odpověděl, že už pro mě dárek má, ale stejně mi nakonec ty knížky koupil (k Vánocům :D). Takže se ke čtení nejspíš dostanu až příští rok :D
    Na Drakie se chystám a druhý díl Spirit Animals budu brzy číst taky :) Nebezpečnou lásku miluju, což opakuju neustále, ale prostě to tak je. A malý Michael byl opravdu neskutečně zlatý! (A jeho máma je opravdu Kobra :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Tak přeji ať se ti líbí, ale nelekej se té spousty chyb, co tam je :D
      Drakie i Spirit také doporučuji :D Jinak s tou Nebezpečnou láskou souhlasím :D

      Vymazat
  2. Gratulujem, počet prečítaných kníh je super :D S najhoršou obálkou nesúhlasím, mne sa páči, ale tak sto ľudí sto chutí :-) Každopádne pekné zhrnutie, postavy neviem posúdiť, keďže som knihy nečítala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :D Mně se taky dříve docela líbila, ale nějak mě to přešlo :D. Ještě jednou děkuju, tak třeba někdy se do knih pustíš :D

      Vymazat
  3. Pekné číslo.:) Marťan je jednoznačne úžasná kniha! Som strašne zvedavá na film.:D Inak, Ptáčí zpěv si ešte stále plánujem prečítať... tak hádam ma to tak nesklame.:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D Souhlasím, Marťan je skvělý! Já taky, i když bych asi vybrala jiného herce... :D Tak ať se ti líbí

      Vymazat
  4. 13 knížek, to je hodně hustý číslo! :)
    Ptačímu zpěvu musíš prostě dát šanci, přetrpět dost stránek na začátku, pak už se to celkem rozjede. Ale taky mě značně nudila, když jsem jí četla. Ale obálka se mi právě moc líbí!
    Na Marťana si brousím zoubky! :D A pak Past.... :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :D S tím Ptačím zpěvem souhlasím, ale ani konec mě zrovna moc nezaujal.
      Jinak Marťan i Past jsou skvělé knihy, rozhodně doporučuju :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)