pondělí 2. března 2015

Knižní shrnutí - Únor 2015

A začátek nového měsíce znamená zhodnotit ten předešlý. Tentokrát se za sebe opravdu stydím. Přečetla jsem málo knih, což je u mě dosti nezvyklé. Takže v březnu musím zapracovat a dohonit vše, co jsem v Únoru nestihla.
Počet přečtených knih: 5

Celkový počet přečtených stránek: 1 640

Nejčtenější nakladatelství: Baronet



A teď už k samotným kategoriím. Sice tentokrát není moc z čeho vybírat, ale snad to zvládnu i tak.

Autor měsíce: Jednoznačně Emmy Laybourne. Dokázala vytvořit promyšlenou katastrofu a její postavy byly vážně výborné. U téhle autorky mě nenapadá vážně nic, na co bych si mohla stěžovat.

Kniha měsíce: Z těchto vybraných bych nejspíš volila Monument 14. I po dočtení knihy vám ještě dlouho bude příběh vrtat v hlavě. A rozhodně budete chtít mít po ruce další díl.

Mužská postava měsíce: Julian ze Zakázané hry. Toho kluka jsem si vážně oblíbila. Byl vtipný, prohnaný a scény s ním se četly úplně sami.

Ženská postava měsíce: Asi opět Alex z Tance stínů. Vím, že už jednou tuhle kategorii vyhrála, ale ona si to prostě zaslouží. Její sarkastické poznámky nebo vtipné myšlenkové pochody rozhodně stojí za přečtení.

Záporák měsíce: Opět volím Juliana. Ty jeho triky a různé způsoby, jak si získat dívčino srdce, jsou prostě nezapomenutelné.

Pár měsíce: Tentokrát bych tuto kategorii trošku pozměnila na trojúhelník měsíce. A zde s velkým náskokem vítězí Alex, Death a Falin z Tance stínů. Když zavřete tyhle tři do jedné místnosti, máte o zábavu postaráno. Sledovat, jak se ti dva o Alex přetahují je prostě k popukání.

Překvapení měsíce: Hm, tady se mi těžko vybírá. Ale volím asi Monument 14. Sice jsem na něj četla hodně kladných recenzí, ale radši jsem nic moc neočekávala a hle, nakonec mě kniha chytla už od první stránky. Takže to bylo nejspíš takové překvapení.

Zklamání měsíce: Tady asi většina bude nesouhlasit, ale v této kategorii volím Labyrint: Útěk. Opět jsem četla mnoho recenzí, byla jsem strašně natěšená, a pak přišlo zklamání. Ano, kniha byla dobrá, ale čekala jsem víc. Možná to bylo tím, že jsem nejdříve viděla film... no zkrátka, myslela jsem si, že mě kniha chytne víc. Ale opravdu nemyslím, že by to bylo špatné čtení, to vůbec ne.


Co myslíte vy? Četli jste nějakou z těchto knih? Souhlasíte s vítězi různých kategorií? 

8 komentářů:

  1. Ani mě nestraš s Labyrintem! Já se na něj tak těším :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha byla opravdu dobrá :D jenom jsem od ní čekala víc :D. Vůbec to neber tak, že by se mi nelíbila.

      Vymazat
  2. Náhodou päť kníh za mesiac nie je zlý počet, knihy vyzerajú dobre, nečítala som žiadnu z nich, ale možno sa k nejakej časom dostanem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, většinou jich přečtu víc jak 10, proto mě tohle číslo zarazilo. Rozhodně doporučuji, všechny byly dobré :D

      Vymazat
  3. Já přečetla jenom dvě :-( Taky chci v březnu dost máknout, protože se čtením celkem nestíhám....a ráda bych právě tento měsíc dala svůj rekord.... no ale znám se :-D. Z tvých knížek jsem četla Labyrint, který se mi neskutečně líbil a Misi. A asi bych si vážně ten Monument 14 měla koupit, - v knihovně ho nemají :-( - když na něj vidím další chválu :-D.
    Ať se Ti v březnu čtenářsky daří! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale i dvě jsou pěkné :D. A kolik máš rekord, pokud můžu být zvědavá? :D Jo, Labyrint nebyl špatný, ale čekala jsem od něho víc... To měla :D Monument 14 je výborná kniha :D.
      Děkuji, tobě přeji hodně úspěchů s překonáváním rekordu :D

      Vymazat
  4. Na Monument 14 se chystám :) Vypadá vážně dobře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monument je výborný, podle mě je to dobrá volba na čtení :D

      Vymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)