čtvrtek 26. března 2015

Rabování knihovny (2)

Jelikož jsem právě přišla ze školy, jsem úplně promočená a už se opravdu vidím s knížkou v posteli, rozhodla jsem se dnešní plánovanou recenzi na Pod nekonečnou oblohou odložit na zítra (jelikož teď mě čeká ještě podvečerní procházka se psem, ono totiž jednou zmoknout nestačí).
Ale pro lepší náladu jsem se rozhodla, podělit se s vámi o nové úlovky, které jsem si přinesla z knihovny.
V minulém článku jste se dozvěděli, že jsem si přinesla první díl série Nebe, a to by nebylo ono, kdybych nedotáhla i zbytek, takže tady jsou:

Od chvíle, kdy se Árie dozvěděla o smrti své matky, uplynulo už několik měsíců. I Perry už je nějakou dobu Krvepánem a dívka o něm nemá žádné zprávy. Nyní se však mají znovu setkat. Po tomto okamžiku oba nesmírně touží, a skutečně jsou naplněna všechna jejich očekávání. Tedy aspoň zpočátku. Bývalá Osadnice však není Perryho druhy přijata nijak laskavě a kmen se začíná bouřit. Éter bouří každým dnem víc a víc a jediným příslibem bezpečí je Poklidná modř. Je však tento bezpečný přístav skutečný?

Slyšela jsem, že tento díl je nejhorší, jelikož se v něm dějově prakticky nic neděje. Takže jsem zvědavá, jestli budu mít stejný názor. 





Árie a Perry jsou rozhodnuti najít Poklidnou modř, bezpečné útočiště před éterovými bouřemi dříve než Sobol a Hess. V jeskyni, kde nalezli provizorní útočiště, se snaží usmířit obě skupiny, Osadníky a Outsidery, které spojuje jen nenávist k jejich zoufalé situaci. Čas běží a je třeba zachránit Uhlíka, kterého kvůli jeho neobyčejným schopnostem unesli Sobol s Hessem. Pak dorazí žalem zničený, rozzuřený Roar a svou touhou po pomstě všechny uvrhne do nebezpečí.
Perrymu a Árii nezbývá než sestavit zcela nepravděpodobnou družinu a vydat se na beznadějnou záchrannou akci. Uhlík není jen klíčem, který jim odemkne Poklidnou modř, a jedinou nadějí na přežití – je to i jejich kamarád. V umírajícím světě má smysl jediné – přátelství.

A samozřejmě, když už budu číst jedničku a dvojku, trojka nesmí chybět. 


Cat společně se svým upírským milencem Bonesem dál pomáhají zvláštnímu oddělení Národní bezpečnosti v lovu nebezpečných nemrtvých bytostí. Situaci komplikuje to, že Cat, napůl člověk a napůl upír, začíná být jako Zrzavá smrtka až příliš proslulá, a navíc s ní má stále ještě nevyřízené účty její biologický otec, sadistický upír Max.
K tomu všemu dostane Bones nečekanou nabídku, která se jen tak neodmítá. Jeho Velmistr, starý egyptský upír Mecheres, mu předá část své moci a navždy tak propojí jejich klany. Za všechno se ale musí platit a rovněž tato na první pohled skvělá šance v sobě skrývá nebezpečí, které může znamenat nejen odloučení, ale i smrt.
A jelikož nejsem schopná číst dva díly stejné série za sebou (Já vím, jsem divná, ale mě to potom prostě nebaví) musela jsem si vzít i něco na proložení a ze zkušenosti vím, že tahle série nezklame. 


Tak co na ně říkáte? Četli jste je už?

6 komentářů:

  1. Na první dvě se chystám, ale třetí knížku vůbec neznám... Díky za tip :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Série Noční lovci je výborná, u prvního jsem se dost pobavila :D Není zač :D

      Vymazat
  2. Jak stíháte číst i knížky z knihovny? Mně úplně stačí recenzní výtisky, jsem ráda, že stíhám ty :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to nevím :D Ale na druhou stranu, když si půjčím knížky v knihovně, už nestíhám číst ty, co mám doma :D

      Vymazat
  3. Tak to jsou přímo parádní úlovky z knihovny :)

    OdpovědětVymazat

Za každý váš komentář děkujeme :)